Blindheim omsorgssenter

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SALTEN KONTROLLUTVALGSERVICE
Advertisements

Kreftkoordinator i kommunene, samarbeid om palliasjon
Pasienter med alvorlig kreftsykdom – gode samhandlingserfaringer!
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Statssekretær Ellen Birgitte Pedersen August/september 2009.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Som ledere må vi skape forventninger
Politiske føringer Bolig, utdanning og arbeid Aktivitet og deltakelse
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Bakgrunn for stillingen
”Åpen innleggelse” – Konsekvenser og utfordringer for samarbeid
Min bolig – mitt hjem Bo-oppfølging av pasienter med dobbeldiagnose
Samhandlingskonferanse 4- 5 november 2010 Anne Kjersti Drange
Ambulerende team sykehjem/ÅPEN OMSORG
Februar 2010 v/ Siv Frost Rapportering til Lånekassen.
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Edmonton Symptom Assessment System (ESAS) Innføring i Helse Sør og Akershus Januar 2005 Nina Aass og Sjur B. Hanssen, Regionalt kompetansesenter for.
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
Frednes Lindrende Enhet
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Lokalt utviklingsprosjekt Hovedprinsipp  Lokal tilpasning og utvikling av arbeidstidsordninger og andre rammebetingelser skal bygge på lokale målsettinger.
Assertive Community Treatment (ACT) Et samarbeidsprosjekt mellom kommunene i Mosseregionen, Sykehuset Østfold og Sosial- og Helsedirektoratet.
Erfaringer med etablering av kommunalt øyeblikkelig hjelp døgntilbud
Lillohjemmet/ Akerselva
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Samhandling i smittevern et tilbud I henhold til forskrift om smittevern i helsetjenesten Liv Torvik.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
Bakgrunn for KOLS/O2-prosjekt:
Samhandling – palliativt team, Helse- Sunnmøre
Vestfoldmodellen Sammen om rehabilitering
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Lagt fram 19. juni 2009.
Edmonton Symptom Assessment System (ESAS) Innføring i Helse Sør og Akershus Januar 2005 Nina Aass og Sjur B. Hanssen, Regionalt kompetansesenter for.
Dagkirurgi inn i fremtiden:
LØKTA Interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenesten i Midt-Troms.
Samhandling sett fra Akuttmottaket ”Pasienten i fokus”
Matching grant prosjekt Mesna Rotary. Ikhaya Lobomi (Home of life) Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter. Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter.
Historikk og organisering
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Miljøstatus-samling mars 2007 Ingunn Selvik.
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Har vi overlatt for mye til kommunene ? Om fremtidig oppgavefordeling mellom den kommunale helse-og sosialtjenesten og spesialisthelsetjenesten Wenche.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
UNDERVISNINGSSYKEHJEM
Det integrerte universitetssykehuset i Trondheim
Prosjekt og prosjektmidler Besøk av studenter fra JBI Oslo 15. mars 2005 Sidsel Hindal, ABM-utvikling
Levanger kommune Rådmannen Dialogseminar, Åre – Utfordringer på oppvekstfeltet - Trude Nøst, kommunalsjef 1 Barnehager Lokal rammeplan for.
Ringsaker kommune.
Palliativ enhet UNN Harstad Samhandling i praksis
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Høring om overgang fra egen bolig til sykehjem Hvordan fungerer samhandlingen mellom sykehusene og kommunen vedr. utskrivningsklare pasienter som venter.
Eksempler på samhandling i Finnmark – Vadsø. Spesialisthelsetilbud i Vadsø – hva har vi ?  6 sykestueplasser  2 av disse avsatt til lindrende enhet.
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Sykestuene i Finnmark – samhandling i faglige nettverk
Holth, Solstad, Skolem og Oksholen Oksholen og Holth1.
1 Hva skjer med Sharepoint Stor press i organisasjonen Lagring og deling av dokumenter –Internt –Eksternt –NOKUT –Rektor vil ha dokumenter på WEB Dokument.
1 Kreftklinikken Stein Kaasa. 2 Kreftklinikken Pasientbehandling –Nasjonale retningslinjer Forskning –European Palliative Care Research Centre Undervisning.
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
Palliasjon i sykehjem/helsehus Gerit Øya Helsehus Peder Broen Overlege 1.
Allmennlegeforeningen ØH-DØGNOPPHOLD i Karmøy kommune.
Hvordan få til både verdiskapning og gode opplæringsløp? - Erfaringer fra Bamble kommune Heidi Solstad Glittum Rådgiver personal- og organisasjonsutvikling.
MYELOMATOSE OG PALLIASJON Palliasjon er en tverrfaglig, helhetlig og aktiv behandling av pasienter med alvorlig sykdom. Palliasjon er en tverrfaglig, helhetlig.
Akutte sykehusinnleggelser av sykehjemsbeboere - dødsfall innen 48 timer - en prospektiv undersøkelse Sebastian von Hofacker Paal Naalsund Grethe Iversen.
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oppland – Nasjonale føringer 1.
Palliativ behandling -Fastlegens rolle og tanker om god samhandling
Masterprogram i sykepleie
Lindrende behandling ved livets slutt
Ny ordning for Utviklingssentrene
Likeverdig tjeneste i palliasjon
Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem
Utskrift av presentasjonen:

Blindheim omsorgssenter Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling Blindheim omsorgssenter 40 heldøgnsplasser: 6 bogrupper egen bogr. for lindrende behandling egen bogr. for demente Sykehjemmet åpnrt i 2004. Definerte plasser da var 8 korttidsplasser og 8 plasser for demente

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling Lindrende enhet -sentrale føringer -prosjektmidler fra Helsedirektoratet -prosjektstart høst 2005 -åpning av 2 plasser mars 2006 -øking til 6-8 plasser i 2009 Lindrende enhet er en avdeling for voksne mennesker med alvorlig og uhelbredelig kreftsykdom, men også for de som har annen langtkommen sykdom som trenger lindrende behandling. Av sentrale føringer har vi brukt Norsk Kreftplan, Nou 1999, Livshjelp, og standard for palliasjon. Disse tre legger sterke og klare føringer for kommunenes ansvar i forhold til denne pasientgruppen, integrering av pasientgruppen i sykehjem, samarbeid innad i kommunen og i forhold til sykehus organisering av tjenesten, kompetanse og legetjeneste. Dette ar da i tråd med samhandlinsreformen. PROSJEKTSTART med representanter for ulike kommunale tjenester og fra Kreftavdelinga ved Ålesund sjukehus.

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling Forankring og ressurser -aksept, forståelse og ressurser til drift - innarbeidet i virksomhetens driftsavtale Kommunene er forpliktet til å ha et tilbud for lindrende behandling i sykehjem. Viktig for oss at dette har vært politisk og adimistrativt forankra. Der er mange eksempel på at drift av en til to palliative plasser i små kommuner blir en enkelt sykepleiers kamp for tilbudets eksistens. Da vil en ikke klare å etablere et fagmiljø og kompetansen som trengs.

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling Kompetansebygging -grunnkurs v kreftforeninga -utdanning av kreftsykepleier -utdanning av sykepl. i palliasjon - hospitering på kreftavdelinga -palliativt team -økt legedekning med 40% stilling -økt bemanning med 2,75% kreftsykepleier - omgjøring av stillinger - personalutvelgelse Kreftforeninga har bistått oss med grunnopplæring i kreftomsorg. Vi har hatt en rekke kurs, videokvelder, undervisning i tekniske prosedyrer gjennomført av sykehuspersonell, hospitering på kreftavdelinga og Lindrende avdeling ved St. Olavs hospital. I tillegg har vi nyttiggjort oss av erfaringer fra kommuner som hadde etablert lindrende enhet i sykehjem. I tråd med Samhandlingsavtalen mellom Helse Sunnmøre og kommunene, drives det et systematisk kvalitets- og fagutviklingsarbeid, der vi samarbeider om undervisningstilbud, har faste møter og en tett og god dialog. Og i vårt tilfelle får vi dei fleste pasientene fra sykehusavdelinger og kreftavdelinga, og det er da viktig at vi kjenner hverandre godt, at pasientene får god informasjon på sykehuset om tilbudet i sykehjemmet. Ordet sykehjem har mange fordommer, og noen vegrer seg for å komme dit. Vi har fått erfart hva god omdømmebygging har å si når det gjelder valget om sykehjemsplass, her har kreftavdelingen vært viktig for oss. Vi har systematisk omgjort stillinger til sykepleierstillinger Og vi legger stor vekt på personalutvelgelse som egnethet og fagkompetanse i nyansettelser I tillegg til drift av Lindrende enhet, starter vi til høsten Livslystkurs for etterlatte i vår kommune og omliggende kommuner. Kreftforeninga kurser personell til å holde etterlattehurs Vi har fått kurset en kreftsykepleier til å holde etterlattekurs, og skal skolere to ansatte til. Oppstart av kursene skjer til høsten i samarbeid med kreftavdelinga.

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling Suksessfaktorer -forankring -egen bogruppe, antall plasser -fagkompetanse/ - miljø -tett samhandling med kreftavdelinga og sykehuset. Forankring er avgjørende for all drift. Å opprette egne kompetanse-avdelinger /spesialavdelinger krever spisskompetanse. Alle kan ikke kunne alt like godt. For at kommunene skal klare å ta dei ulike utfordringene i forhold til pasientgrupper,må fagpersonell spesialisere seg. Der er vi helt avhengig av spisskompetansen ved kreftavdelinga og sykehuset. Vi har en åpen dialog til enhver tid, i tillegg til faste samarbeidsmøter med palliativt team, vi deltar på undervisning, kurs og fagdager, og opplæring i skiftende tekniske apparat og hjelpemidler. Vi opplever samarbeidet med kreftavdelinga, palliativt team og kreftlegene som helt nødvendig for at vi skal kunne gi en god tjeneste. Dette samarbeidet og tilføring av kunnskap til oss har gjort at vi har blitt ganske selvgående etter hvert, men tett dialog vil alltid være en nødvendighet. Kravene til forsvarlighet, kvalitet, kompetanse, og forventninger fra pasient og pårørende er i dag like store for sykehjem som for sykehus. Derfor må vi ha tett samarbeid om utvikling av fag og kompetanse. Trygge personalet Stor kommune, faglig høyt nivå Egen avdeling, daglig bruk og vedlikehold av komeptansen i takt med kravene Opplæring og ny kunnskap fra kreftavdelinga etter hvert som pasientgruppa og utviklingen krever det

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling Samhandling mellom kommuner - hospiteringsprosjekt ved lindrende avd. Samarbeidsprosjekt mellom undervisnings- sykehjemmet Rokilde i Kr.sund og Blindheim omsorgssenter. - palliativt team bidrar med 1 av 4 hospiteringsdager Dette er et samarbeidsprosjekt som er tenkt skal gå over 3 år. Vi har fått prosjektmidler fra Helsedirektoratet til prosjektstart, så får vi se videre. Blindheim omsorgssenter server 17 av 36 kommuner i Møre og Romsdal. Vi er godt i gang, og pågang etter hospiteringsplass er stor. Alt vedr. hospitering ligger på våre hjemmesider

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling

Mot en felles plattform -erfaringer fra samhandling innen lindrendebehandling