«Strykebrettcover og stativ»

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

For å sitte og ikke gjøre noen ting
I.
15 Notater og markeringer i teksten
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Inspirasjon til eget arbeid.
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
IKKE NO’ KRØLL BRETT, RETT OG SLETT.
Fra geometriske former til abstrakt design.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
Prosessarbeid med collage, tekstur og formlikhet
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Etter jobb på fredag var jeg ganske trøtt…
Geometrioppgave for 4.klasse
Fra geometriske former til abstrakt design
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
Sett inn riktig tid/form av verbet
Prosjektoppgave Grafikk og digital foto.
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
STRYKEBRETTDESIGN Av Birthe D.N
E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer
«STRYKEBRETTCOVER OG STATIV»
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
Dokumentasjon av en prosess
“Reise til utlandet med oksygen”
DAK Design og innovasjon
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Prosess – arbeidskrav 3.. •Siden vi skal lage et undervisningsopplegg basert på de erfaringene vi gjør oss, velger jeg å ha en prosess og et produkt som.
MySaemien Sijte Arbeidskrav av Anita Kvilvang. Jeg har laget et forslag til utforming av et sørsamisk museum og kultursenter i sketchup. Jeg har brukt.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk.
Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
«LYSE IDEER» Maske med refleks og lysdioder
Hva er vitsen med å gifte seg?
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 10 På treningssenteret.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
KF PROSJEKTET.
Arbeidskrav 2 Design og innovasjon
Arbeidskrav2 «strykebrettcover og stativ»
Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
SAMSPILL I KREATIVE PROSESSER
Arbeidskrav 3 - Del 2: Litt barn – litt voksen? Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Mønsterkonstruksjon i GIMP.
SERVIETTBRETTING Visste du at serviettbretting har eksistert i over 500 år? Det finnes over 50 forskjellige bretteteknikker. Du må kunne minst.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Agent for rettferdighet
Brukerveiledning for kloning i GIMP
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret PRODUKT DESIGN.
GET PAID TO THINK UP STUFF LIKE THIS Reklamekampanje for ArtCenter College of Design, Pasadena (Canada) VISUELL KOMMUNIKASJON.
Kunst og Håndverk Gautesete Skole Skoleåret Trinn.
X x x «Monotypi». Finn frem glass eller pleksiglass plater i størrelse litt under A4 eller A5. Du må ha tykt papir som er litt større en glassplatene.
x x x La barna ta portrettbilder av hverandre.
Utskrift av presentasjonen:

«Strykebrettcover og stativ» Gry Walvik-Joynt Arbeidskrav 2 Design og innovasjon Våren 2012 «Strykebrettcover og stativ»

På jakt etter formelementer. Ved starten av oppgaven prøvde vi ut en metode for å lete etter formelementer, ved å drodle firkanter, trekanter eller sirkler. Linjene skaper da tilfeldige flater i ulike former. Disse kan brukes til å bygge mønster. Søkervinkler kan være ett godt verktøy når man skal gjøre utvalg . Jeg brukte blyanten ganske lett, derfor er bildene litt lyse. På jakt etter formelementer.

Når vi drodlet var noe av poenget å ikke ha full kontroll Når vi drodlet var noe av poenget å ikke ha full kontroll. Man kunne gjerne tegne med feil hånd for ikke å styre streken for mye. På skissen til høyre jobbet jeg derimot helt bevisst, og forsøkte ved hjelp av skisseprosess å komme frem til ett formelement. Jeg lekte med positive og negative former. Forenklet og delte opp.

Her er noen av de tingene jeg klipte ut fra blader Her er noen av de tingene jeg klipte ut fra blader. Jeg fant utrolig mye spennende når vi skulle lage ett moodboard, og hadde store problemer med å begrense meg. Fant en papirdukkemann som ga meg ideen til å bruke papirdukkeklær i mønsteret som jeg senere skulle lage. Collage

Jeg fikk hjelp til å plukke ut det som var viktigst, og ble sittende igjen med disse utklippene. Likte kontrastene i det øverste utklippet, enkelheten i den sorte fuglen. Fargene fiolett og ulike nyanser av turkis. Den hvite tunikaen minnet meg om ett papirdukkeplagg. Moodboard

Hvordan dannes ett mønster? Dette er det første forsøket på å bygge ett mønster. Jeg trengte å utforske hvordan det fungerte. Tegnet opp noen vilkårlige streker på paint, tok ett utklipp og repeterte dette i ett word-dokument, slik at det dannet ett mønster. Dette var en veldig lettvint måte å lage mønster på, men jeg følte at jeg hadde veldig liten kontroll, for det er så vanskelig å tegne på paint. Hvordan dannes ett mønster?

Jeg fant ett formelement i fra skissene på side 3, og lagde en liten mal i kartong som jeg tegnet rundt. Den enkle formen ga mange muligheter. Nye former ble dannet i de negative rommene og mønstrene ble ganske ulike selv om jeg brukte den samme malen hele veien. Rutene jeg har tegnet opp inne i mønstrene er ett forsøk på å finne rapporten. Til dette brukte jeg søkervinkler. Jeg brukte sort sprittusj, fargeblyanter når jeg tegnet disse mønstrene. mal Mønsterbygging

Jeg hadde i utgangspunktet lyst til å bruke papirdukkeklær som dekorelementer på strykebrettet. Arkene hvor dukkene og klærne er stanset ut, fungerer som mønsterrapporter når man gjentar de. Papirdukker

Jeg gikk til innkjøp av kartong i de fargene som jeg hadde i mitt moodboard: Dyp blå Ulike turkise toner Lys rosa, nesten hvit Dyp fuksiarød. Minnet meg selv om hva som var ideen i utgangspunktet: Papirdukkeklær Stilisert/enkelt Fargene Retrostil Så fant jeg en papirdukke som jeg skulle lage klær til. Forsøkte å bruke en smart teknikk for å se hvordan mønsteret ville bli. Fikk ikke dette til å fungere, og bestemte meg for å lage maler som jeg tegnet rundt. Doris Day

Jeg lagde maler i kartong som jeg la utover, slik at jeg kunne finne ulike mønstre. I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt til å ha med papirdukkeformen i mønstret, men jeg ombestemte meg da den tydeliggjør hva klesformene er for noe. Dessuten er den fin. Klesformene tegnet jeg selv rundt papirdukken.

Mønstrene laget jeg ved å scanne inn rapporten, og kopiere den Mønstrene laget jeg ved å scanne inn rapporten, og kopiere den. Det var litt vanskelig å få den til å stemme helt overens. Jeg prøvde meg litt frem med og tegne og fargelegge på klærne og dukken, og fant ut at det var greit og tegne en grå konturlinje rundt formene. Ellers lot jeg de være urørte. Falt for fristelsen å bruke papir med prikker på for å få mer liv og tegneserie-overflate.

Hva finnes fra før? Ulike løsninger: Kan brettes sammen Monteres nede i skuff Inne i skap Festes med sugekopper til vindu «klappbord»- løsning Flere funksjoner: Oppbevaring under Kombinasjon med trapp Kombinasjon med bord Ulike formmessige løsninger Hva finnes fra før?

For å løse problemet med oppbevaring og plass, har jeg valgt å designe ett strykebrett som kan festes under ett bord. Her kan det henge når det ikke er i bruk, og bøylene kan svinges ned slik at de ikke stikker ned under bordet. Strykebrettet festes med magneter når det ikke er i bruk. Når man stryker kan det hende man trenger mer feste. Min ide

Her har jeg gjort litt utprøving på formen Her har jeg gjort litt utprøving på formen. Strykebrett har stort sett ganske lik form, og det er sikkert praktiske årsaker til dette. På den nederste tegningen så jeg på om formelementer i fra mønsteret kunne brukes. Form

Ferdig produkt