Internett for nybegynnere

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av apper på Apple
Advertisements

Slik bruker du vår nettbutikk!
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Dette er en PowerPoint-presentasjon
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
Bli kjent med i Powerpoint
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Brukerveiledning for gruppeledere
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Introduksjonskurs oppgaver
Hvordan lager du en konto?
Kreativ bruk av tankekart
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Intranett: Hvordan komme i gang
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
DaTaTing Hva er internett? •Verdensomspennende nettverk av nettverk. •I likhet med mennesker, kan ikke datamaskiner kommunisere med hverandre gjennom et.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
KSYS-KURS MØTEPLASSEN 2013
Dokument med bilde, formatere i Word
Versjon 16 Nye klienter. Fra 10 til 4 ALEPH modulsammenslåing.
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Manual for skoleavis i 6. klasse
Epost vha Outlook Grunnleggende om epost / Outlook-Exchange
Opplæring: Digital Diktering
Tittel på presentasjonenSide Portal for leder En leder vil finne sine oppgaver fordelt på 2 mappekort Mappekortet Leder selvbetjening tilsvarer.
Hvordan lager du en konto?
Ctrl-taster (2 stk.) har flere funksjoner sammen med bokstaver, For eksempel: hold nede Ctrl pluss et lett trykk på bokstaven A for å merke alt.
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Versjon 16 Det 4. ALEPH brukermøte David Massey, Bibliotekenes IT- senter AS.
Menyer Hovedmeny Sidemeny Finne frem gamle Klubblenker.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bli kjent med IKT. © Eduke as Basisferdigheter 1. Lese 2. Skrive 3. Regne 4. Muntlig fremstilling 5. IKT.
Funksjoner og Innstillinger i
Hurtigreferanse for Lync 2013 KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller.
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Termbaser Lars Nygaard. Termbaser Database over begreper Innhold –Definisjoner –Oversettelser –Leksikalske relasjoner –Eksempler.
Hurtigreferanse for © 2013 Microsoft Corporation. Med enerett. Startskjermen i Lync Startskjermen i Lync inneholder fliser i huben til venstre, som du.
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Opplæring: Pålogging Prosedyre for logge på og av, låse og åpne PC’er DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore.
Komme i gang med Windows Store-appen Lync Lync 2013.
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Tips og Triks i Agresso Ingar Slette, UNIT4 Agresso AS.
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Utskrift av presentasjonen:

Internett for nybegynnere Velkommen til datakurs. Presentasjon av kursholderne Mål for kurset

Mus og tastatur Musen og tastaturet arbeider tett sammen og supplerer hverandre.   På internett kan dere bl.a. bruke musen til å flytte markøren på skjermen bevege dere rundt på internett

Markøren viser en pil Når markøren ligner en pil, kan du lese teksten eller se bildene

Markøren viser en hånd Når du fører musen over skrivebordet vil pilen noen ganger forandere seg til en hånd. Når pilen skifter til en hånd, betyr det at du har funnet en lenke, du kan klikke på med den venstre musetast. Når du klikker på lenken vil du bli ført til en annen del av internett. www.seniornett.no

Markøren viser et timeglass Når maskinen arbeider forandrer pilen seg til et timeglass. (Noen ganger vil maskinen arbeide så fort at du ikke rekker å se timeglasset). Ved å flytte musen over skrivebordet kan du flytte markøren på skjermen

Markøren viser en I Noen ganger vil pilen forandre seg til en I. Dette skjer når du fører pilen over et sted hvor det går an å skrive inn en tekst www.filmweb.no   Før pilen over det hvite søkefeltet øverst på siden og klikk på venstre musetast. Nå kan du skrive en tekst i feltet og klikke på Søk.

Enter-tasten En meget viktig tast på et tastatur er Enter tasten. Tasten har flere forskellige navn og funksjoner : Enter Send Retur Linjeskift

Slette-tasten Delete eller slett. Delete sletter noe som er merket. Delete sletter til høyre Backspace sletter til venstre

Alfakrøll-tasten Tre vanlige navn i Norge: At Krøll alpha Alphakrøll   Brukes alltid i e-post adresser. Brukes aldri i hjemmeside-adresser For å skrive @ må man trykke Alt Gr og 2

Nettleseren Nettleseren består av minst tre linjer øverst og en linje nederst. Disse linjene vil alltid ligge som en ramme, uansett hvilken nettside du åpner. Når man åpner internett kommer man til en start-hjemmeside. www.seniornett.no   For å komme vekk fra denne siden kan man skrive inn en adresse i nettleserens adressefelt.

Internettadresse En adresse er bygget opp av flere deler: www.seniornett.no   www = world wide web selve hjemmesideadressen (seniornett) no = landkoden   www, adressen og landkoden deles ved hjelp av punktum. Det skal ikke være noe mellomrom.

Størrelse på et vindu I browseren er det mulig å minimere en side, gjør en side større eller mindre eller lukke den helt ned. www.startsiden.no

Tilbakeknappen Hvis man har sett på en annen side, f.eks Agderposten.no og vil se hjemmesiden til Seniornett en gang til, kan man velge å skrive adressen igjen. Man kan også velge å gå tilbake ved hjelp av tilbakeknappen. Tilbakeknappen går tilbake så mange sider som du har åpnet

Framoverknappen Hvis man kommer et eller flere skritt for langt tilbake, er det en knapp som går framover igjen www.startsiden.no

Oppdateringsknappen Det finnes mange hjemmesider som oppdateres veldig ofte. En slik type hjemmesider er aviser. Hvis man er lenge på en hjemmeside til en avis kan det være kommet nyheter siden man først begynnte å se på siden. For å få se den helt oppdaterte siden kan man bruke Oppdater-knappen www.dagbladet.no

”Hjem” Den definerte starthjemmesiden kan alltid hentes frem ved å klikke på tegningen av et hus, som også skal illustrere begrepet ”Hjem” www.nrk.no

Se hele siden En hjemmeside er ofte større enn skjermbildet  Det er greit å kunne se på hele siden. Derfor er det på høyre side en pil oppover og en nedover. Imellom pilene ligger en grå blokk, som angir hvor mye av siden du ser. Er den stor ser du mye av siden, og er den liten ser du bare litt av en veldig lang side. Du kan dra blokken opp og ned for å se på hele siden www.startsiden.no

Undersider i en hjemmeside Når du har funnet fram en hjemmeside kan du komme videre ned i hierarkiet til denne siden ved å klikke på lenker eller menypunkter (dvs. alle steder hvor pilen skifter til en hånd). Gå inn på NRK sin hjemmeside, nrk.no og klikk på Nyheter i øverste linje. Legg merke til at det kommer en ny side fram når du klikker.

Rullemenyer Noen ganger er det rullemenyer på en hjemmeside. Eksempler på rullemenyer ser vi på http://www.thonhotels.no/booking. Her kan man bestille hotellrom, og må velge land og by i forskjellige rullemenyer.   Klikk på den lille pilen øverst for å åpne rullemenyen og velge land. Klikk på landet du vil bestille hotelrom i, f.eks.Norge.

Finne et telefonnummer www.gulesider.no Skriv inn navn eller telefonnummer i søkefeltet