Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Intranett: Hvordan komme i gang

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Intranett: Hvordan komme i gang"— Utskrift av presentasjonen:

1 Intranett: Hvordan komme i gang

2 Innlogging og Min Side. Gå til uit.no/intranett og logg deg på med samme brukernavn og passord som til alt annet på UiT. «Min Side» noen standardmoduler som ikke kan velges bort, men kan tilpasses Noen moduler som er valgbar

3 Oppsett av «Min Side» Trykk på navnet ditt oppe i høyre hjørne
Oppsett av forside gir en oversikt over alle valgbare moduler Kryss av for de du ønsker og trykk bruk. Lukk vinduet ved å trykke på krysset i høyre hjørne. Neste steg blir å tilpasse disse til å vise det du ønsker at de skal vise.

4 Innstillinger Du kan endre innstillingene på alle modulene med tannhjul Dette er per i dag Nyheter for meg, Tavla, Arrangementer og Aktivitetsstrømmen For alle, unntatt aktivitetsstrømmen, er endringen hvilke enheter på UiT du ønsker å følge Legg til enhet ved å enten Begynne å skrive inn navnet på enheten Bla i strukturen Trykk bruk Fjernes ved å trykke på krysset

5 Aktivitetsstrømmen Aktivitetsstrømmen er en personlig strøm som lar deg se hva de du har lagt til i din kontaktliste og dine nærmeste kollega (samme avdeling/seksjon) er opptatt av. Tannhjulet oppe til høyre i denne modulen viser hvilke valg du kan gjøre. Velg hvilke hendelser du vil se Lagre og lukk

6 Aktivitetsstrømmen, forts.
Hvis du poster noe i aktivtetsstrømmen din så vil alle på din avdeling og de som har lagt deg til i «Mine Kontakter» se dette i sin «Aktivitetsstrøm». Du kan legge inn tekst, bilder og video i strømmen. Strømmen kan også brukes til å dele informasjon med andre medarbeidere. På intranettsider/dokumenter som kan deles finnes det en «Del med en kollega» boks oppe i høyre hjørne. Skriv inn navnet på den av dine kollega som du ønsker å dele dette med. «Lagre» og din kollega får denne opp i strømmen sin med et lite hengelås ikon oppe til høyre som symboliserer at dette innlegget er låst til toppen før mottaker låser det opp. En annen mulighet er at du kan følge et dokument eller en side. Dette gjør du ved å trykke på «Følg denne siden» oppe til høyre. For alle aktiviteter i Aktivitetsstrømmen kan de som ser disse postingene, like og eller kommentere på disse. Disse likes og kommentarer vil da vises hos den som har postet aktiviteten.

7 Mine verktøy Modulen «Mine Verktøy» lar deg legge inn snarveier til dine mest brukte systemer. Om disse støtter Single Sign On (SSO) så vil du komme rett inn på siden. Hvis du trykker på «Se alle» oppe i høyre hjørne kommer du til en side hvor du kan velge blant en antall forhåndsdefinerte systemer. Trykker du på stjernen til venstre for navnet. Gå tilbake ved å lukke vinduet.

8 Mine kontakter En snarvei til personkortet til ansatte ved UiT.
Begynn å skriv et navn i feltet under «Legg til ny kontakt» og løsningen foreslår alternativer for deg. Velg så riktig person. Personen dukker opp under mine kontakter. Av plasshensyn vises bare et begrenset antall personer. Trykk på Vis alle så får du se hele kontaktlisten din. Trykker du på et navn/bilde så kommer du til personkortet.

9 Mine Bokmerker Viser intranettsider i gult og eksterne bokmerker i blått. Dra og slipp for å endre rekkefølgen på bokmerkene. For å legge til et bokmerke på en intranettside så åpner du det aktuelle dokumentet og trykker på bokmerkeikonet. Siden/dokumentet er nå bokmerket og vil dukke opp med en snarvei modulen «Mine Bokmerker» Legg til en ekstern side ved å trykke på lenka «Legge til denne selv», legg inn adresse og lenketekst og trykk lagre. For å slette bokmerker fører du bare musa over, så dukker det opp et kryss. Trykk på dette for å fjerne.

10 Legge til innhold I alle modulene hvor du har tilgang til å produsere innhold vil du oppe i høyre hjørne se et lite publiseringsikon. Trykk på dette og du vil komme til «publiseringsgrensesnittet» for den aktuelle modulen. Du vil ikke få lagret og publisert noe uten at alle viktige felt er fylt ut. Hvis noe mangler gis du beskjed om det. Nederst på disse sidene er det noen viktige valg som du må gjøre: Velg enhet som skal se innholdet Velg hvilken kanal nyheten skal publiseres i Om det skal åpnes for kommentarer til saken («like» / «kommentere) Velge om saken skal vises i aktivitetsstrømmen din. Grensesnittet for de andre modulene er relativt likt og bygd opp på samme måte

11 Min Side Består av mye av den samme informasjonen som personkortet ditt på UiT.no Endres ved å trykke på navnet ditt i høyre hjørne og velge «Min profil» Rediger ved å trykke på lenka ved siden av blyanten i høyrefeltet. Da får du opp felt der du kan redigere personkortet ditt.


Laste ned ppt "Intranett: Hvordan komme i gang"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google