Gjennomgang ved sigmund jensen, skanska

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Pleie- og omsorgsmeldinger i Helse Sør-Øst i 2011 Evalueringskonferanse ELIN-k Gardermoen 15. februar 2011 Kjell Arne Grøtting.
Advertisements

Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
Mekaniske -/automatiske parkeringsystemer
Hvor godt følges regelverket opp i praksis? Erfaringer etter kontrollaksjoner Aksjonsleder Qno Lundkvist.
Forberedelse OpplæringSpesifikasjonerImplementasjon Installasjon Test løsning Last testing Kunde Konsulenter Leverandører ? ? ? ?
Krav til dokumentasjon i kap
Byggavfall – fra problem til ressurs
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Norm for informasjonssikkerhet Modul 1 – Normen – en oversikt
Praktisk info til prosjektkunder
Trimmet Bygging: Er null avfall fra byggeprosjekter innen rekkevidde?
Stock Optimiser Beslutningsstøtteverktøy for optimalt reservedelslager
Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student.
Presentasjon for Byggevareindustrien
5. september 2013 Overingeniør Geir Sjøli Arbeidstilsynet Midt-Norge
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
«Mennesker i samspill» - Presentasjon for EBA
ANDRE AKTUELLE PLANER I ET BYGGEPROSJEKT
Kvalitetssystemet ISO 9001:2000
Implementering av NyttBygg Styringssystem
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Transport av spesialavfall
Prosjekt ”Glad og trygg på vei til Staupshaugen”
INTERNASJONALE SUPERMARKEDSKJEDER SOM KUNDER
Regional utvikling i Sør-Trønderske kommuner ved hjelp av IKT: Sør-Trøndelag fylkeskommunes rolle som regional utviklingsaktør innen fagfeltet IKT Prosjektoppgave.
13. februar 2004TDT4285 Planl&drift IT-syst (M15)1 Automatisering TDT4285 Planlegging og drift av IT-systemer Anders Christensen, IDI.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Forutsetninger: Alle deltagere skal ha kompetanse tilsvarende modul 1
Hvorfor Fellesforbundet er opptatt av produktiviteten i byggebransjen. Halvor Langseth forbundssekretær Fokus på PRODUKTIVITETEN I BYGGEBRANSJEN Konferanse.
Grønn innovasjon og grønne arbeidsplasser i Oslo
Region øst. Region sør Region vest Region midt.
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
Prosjekt- og porteføljestyring i Telenor Nett
Organisering av IKT området
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Felles vegmodell i åpent format Utgangspunkt: –Standard krav til å utarbeide og levere 3D digital vegmodell eksisterer ikke i dag. Verken i Vegvesenets.
”Open Source” som strategisk virkemiddel i kommunen
1 Innhold Prosjektet ”Bygg ned barrierene !” - formål - hovedfunn Hva betyr dette ?
Konfigurasjonsstyring Configuration Management
Standardisering av IT-virksomheten. Bakgrunn Lokal – sentral, arbeidsgruppe under IHR IT Kartlegging høsten 2011 Diskusjonsnotat februar 2012 Høringsnotat.
Grensesnittet infrastruktur/ombordutrustning. Systemeieransvaret. Morgenmøte Statens jernbanetilsyn 11. september 2014 Prosjektsjef Eivind Skorstad ERTMS.
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø BIR Nett
Norges branntekniske laboratorium as 1. 2 AKTØRENE I BYGGEMARKEDET PRODUSENTER PROSJEKTERENDE KOMMUNALE MYNDIGHETER SENTRALE MYNDIGHETER EIENDOMSBESITTERE.
UTDANNINGSVALG 10.KLASSE
Akvakultur og ny teknologi Florø 24 og
Prosjektavslutning og sluttrapport
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
| 1 Instruktørkurs for kommuner Veiledere; tilknytning til helsenett og fjernaksess (30 minutter)
Lokalisering og betjening av greiner. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Mista har fått i oppdrag å vedlikeholde veiene i landsdelen. De må derfor opprette.
1 Innfasing av Innsida Spørsmål vi skal besvare Når får webmastere tilgang til Innsida 2.0? Når får fakultetets ansatte og studenter tilgang? Hvem.
Specification texts for building, construction and installations
Lærerkonferansen 2014 og veien mot læringsutbytte for faglig ledelse.
Rammeverk for risikovurdering og revisjon av IT-systemer
Prosjekt i faget SIB 3010 Studieobjekt: Barnehage i område RIT
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Nye forretningsprosesser Pensum: Olsen, kap
Internasjonalisering konsekvenser for logistikk- markedet i Europa Harald Wand Salgsdirektør DFDS Transport Group.
Miljøsertifisering Hvor står NØK NØK produserer og leverer bare miljøvennlig energi! Vi har internt høy fokus på HMS Kraftbransjen var (er) av enkelte.
Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være skadefri Med alle menes Myndigheter,
Et felles løft fra alle parter. Hva handler det om? Dette er en felles visjon for alle involverte i bygge- og anleggsnæringen om at næringen skal være.
SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE. På Lier videregående skole gis det opplæring i ordinært løp: ›1 gruppe Vg1 Service og samferdsel ›1 gruppe.
Bybanen Utbygging (BU)
Bygg 21 Digitalisering av byggebransjen Rapport
Informasjonsmøte Ytre perimeter Ørland flystasjon
Nytt Intranett Trøndelag Fylkeskommune
IT-arkitektur – leveransemodell
Utskrift av presentasjonen:

Gjennomgang ved sigmund jensen, skanska Hvilke utfordringer står entreprenøren ovenfor og hvilken kompetanse er nødvendig å utvikle Gjennomgang ved sigmund jensen, skanska

Tema Hvordan har dsse 2 påvirket hverandre. Hva er utfordringene Koordinering Vare-flyt Informasjons-flyt Hvordan har dsse 2 påvirket hverandre. Hva er utfordringene

Forberedelser/Mobilisering Planlegging: Bakoverplanlegging på uke til uke nivå ble avholdt i anbudsfasen. I mobiliseringsfasen vil vi legge opp til dag til dag planlegging for å håndtere detaljbehovet i industrialisert byggeprosess. Det avholdes Logistikkmøte i mobiliseringsfasen for å gjennomgå/forankre logistikk tiltakene til alle involverte i prosjektet Det utarbeides stillingsinstruks for produksjonsleder, bas, riggmann for å sikre at logistikk tiltakene gjennomføres på en god måte. Det utarbeides RFID merkesystem sammen med BIM som implementeres hos leverandører / UE’er Bakover planlegging i tilbudsfasen til Sykehus i Vestfold-Nytt p-hus

Grunnprinsippene for logistikkløsning på nytt P-hus Sykehus Vestfold er som følger: I mobiliseringsfasen holdes oppstartsmøte Logistikk med alle UE’er og med egen prosjekt organisasjon. Her gjennomgås og forankres alle fokusområdene på Logistikk Produksjonsplan vil basere seg på soneplanlegging, og koples sammen med logistikkplan for å sikre at materialleveransene tilpasses endringer i produksjonen. Skanska bruker et integrert IT verktøy for dette. P-huset deles inn i arbeidssoner/lokasjoner. Når det er avklart hva som skal produseres i en sone, så tilpasses material-leveransene slik at man kun leverer det materiellet man har behov for. Materiell som ankommer byggeplass har på forhånd fått definert en plassering. Dette stedet skal på forhånd være merket opp. Materiell merkes med RFID hos leverandør, men med mulighet for re-merking dersom varer ankommer uten merkelapp. RFID merking utføres iht merkekrav gitt i BIM Håndbok. Terminal kan brukes på utvalgte produkter for å redusere antall leveranser til byggeplass og sikre leveringspresisjon på 98%. Det opprettes buffer-lager på utvalgte produkter for å sikre at produksjonen ikke stopper. Fokus på prefabrikasjon, optimalisering av pakking, precut løsninger skal bidra til å redusere avfalls håndteringen

Varehåndtering på byggeplass Som hovedprinsipp skal varene losses direkte fra bilen og ut til arbeidssonen hvor disse skal brukes. Mellomlagring skal minimeres. De personene som er ansvarlig for varehåndtering, får opplæring i bruk av rutiner for varehåndtering på byggeplass. Varemottak og inntransport av varer 1.Samlasting av utvalgte varer på terminal. Utkjøring hver fredag av varer som brukes påfølgende uke. 2. Leveringapresisjon: +/- 15 min 3.Kran/mottaksapparat/utstyr innlossing er klar når bilen kommer. 1. Kolliene er ferdig stroppet på bil 2. Kolliene distribueres rett fra bil og opp i sonen hvor produktene skal brukes senere 1. Bas har på forhånd merket opp hvor varene skal plasseres. 2. Det skal være nærhet mellom plassering og hvor varene skal brukes. 3. Varene skal ikke stå i veien for noen andre fag. Noe som håndteres i soneplanleggingen

Vareflyt

Hvordan går den egentlige vareflyten

Leveringspresisjon-støtter denne industrialisert byggeprosess? 2017-04-02 Leveringspresisjon-støtter denne industrialisert byggeprosess? Målinger vi har gjort viser at leveringspresisjonen i byggebransjen vanligvis ligger mellom 45-65%. Dette er for lavt for å behovene ved industrialisert byggeprosess. Et viktig tiltak for å sikre øke leveringspresisjonen, vil derfor kunne være å bruke terminalløsning. Bruk av terminal reduserer antall leveranser til byggeplass, samtidig som levering vil skje innenfor +/- 15 minutter. Vi ønsker å bruke faste sjåfører som på forhånd har fått innføring i alle forhold på byggeplassen. Disse tiltakene gjør det mulig å bedre sikkerheten på byggeplass, ikke minst med tanke på ankomst av helikopter. Over 98 % Over 45-65 %

Informasjons- flyt

Prosjektbutikk i Skanska Norge Byggherrekrav 5.8 RFID‐merking av komponenter I utgangspunktet ønsker byggherren RFID‐merking av alle komponenter i bygget. Følgende utgjør minimumsnivået for det som skal RFID‐merkes: Alle moduler (basert på industrialisert produksjon) skal RFID‐merkes. Alle tekniske produkt og komponenter som vil være gjenstand for normalt vedlikehold og utskiftning. Byggtekniske komponenter som svært sjelden er gjenstand for vedlikehold/utskiftning – trenger ikke RFID‐merking. Tilfredsstille standarden GS1 EPC Global Tag Data Standard RFID‐brikken (tag’en) for produkter(/komponenter/artikler) skal inneholde EAN‐strekkoden som produktet normalt får fra produsenten, sammen med den unike RFID‐identifikasjonen. Dette kravet omhandler merking på produktnivå. Dette dekker bare et en del av informasjonsbehovet ift det som logistikk har behov for. SSCC +++ Prosjektbutikk i Skanska Norge

Samhandling mellom programmer v/RFID, GTIN og SGTIN Tilfredsstille standarden GS1 EPC Global Tag Data Standard Samhandling mellom ulike program blir vanskelig uten en felles database som kan tolke og oversette informasjonen. Dagens IPAD’er på byggeplass er ikke tilpasset i dag til i håndtere forskjellen Prosjektbutikk i Skanska Norge

Prosjektbutikk i Skanska Norge Tilfredsstille standarden GS1 EPC Global Tag Data Standard Hvem skal ha informasjon: informasjon, transport, faktura, varemottak, fdv etc etc Prosjektbutikk i Skanska Norge

Prosjektbutikk i Skanska Norge 2017-04-02 Vi mangler felles struktur og enighet for vår del av verdikjeden. Prosjektbutikk i Skanska Norge

Prosjektbutikk i Skanska Norge Informasjonsflyt Prosjektbutikk i Skanska Norge

Kopling vareflyt og informasjonsflyt Hvor blir produktene unike i verdikjeden?

Refleksjoner SWOT Muligheter; Transparent på tvers av verdikjeden. Økt kvalitet på informasjon reduserer usikkerhet Utfordringer; Nye måter å samarbeide på både internt og gjennom verdikjeden. Trusler; overflødighet blant enkelte aktører, bransje struktur endrer seg. Hindringer: Bransjen mangler felles standarder for merking og informasjonsflyt. Løsningen må gi merverdi for alle aktører i verdikjeden.