Studieforbundet natur og miljø

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Advertisements

Elevsamtalen i Færder videregående skole
KVALITETSARBEID I MUSIKKENS STUDIEFORBUND Lunsjmøte Vofo juni 08.
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Støtteordninger. Frivillighetsmidler Nordre Aker •Hovedsakelig støtte til gjennomføring av enkelttiltak og arrangementer •Organsiasjoner, lag og foreninger.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Støtteordninger Medlemsmøte i NAMK •Hovedsakelig støtte til gjennomføring av enkelttiltak og arrangementer •Organsiasjoner, lag og foreninger.
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Velkommen!.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Norske Landbrukstenester Landbruksvikarordninga Bakgrunn  Forskrift om tilskot til landbruksvikarverksemd  Fastsett 19. oktober.
Transaksjonskostnader
Kvalitetsarbeid i studieforbundene •Lunsjseminar i Vofo •Sonja Jacobsen •Bygdefolkets studieforbund.
Sommerkurs i italiensk språk og kultur i Roma Sommeren 2013 Presentasjon for søkere.
Velkommen Kurs for skadedyrbekjempere Del I 2005
Kursadministrering – litt om studiearbeid i fylkene og lokallagene.
BSFs rolle i avløseropplæringen av Monica Flatabø Bygdefolkets Studieforbund Bygdefolkets Studieforbunds rolle i avløseropplæringen.
Forstandere i trossamfunn
Fallskjermseksjonen F/NLFs fagseminar 18. mars 2001, # 1 Fagseminar klubbdrift mars 2001.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
1 Leonardo da Vinci Mobilitetsprosjekter Bergen, Tore Kjærgård og Siv Andersen.
Styret – hjertet i foreningen
Arrangør: Hunn/Gjøvik Rotary Klubb
Informasjon til fylkes- og lokallag
Ved et veiskille? Landskonferansen 2003 Studieforbundet natur og miljø.
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø N&M.
Ny Lov og forskrift om voksenopplæring 2010 VOFO Læring og Kompetanse Presentasjon
En selvstendig arena for læring Ny lov om voksenopplæring 21.Januar 2010 Seniorrådgiver Anne Skomedal.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
100 lure ord å lære.
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø Rapportering og Innlogging MineKurs.
Planarbeid. Studieplanen Omtalt i forskiftens §2. Kurset skal være i samsvar med en studieplan som er forhåndsgodkjent av studieforbundet. En plan som.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Noen tips NORD-TRØNDELAG - noen tips til de som vil revitalisere STUDIEARBEIDET i organisasjonen.
1 Organisasjonsstruktur Hvordan er NJFF bygget opp? Hvordan får foreningen innflytelse? Hvor kan du og foreningen få hjelp?
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Ny likepersonsordning
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Tilskudd til opplæring i norsk og samfunnskunnskap
Pedagogikk 102 Våren 2009 Arbeidskrav og vurdering.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Forarbeid før deltakelse på regnskapskurs. Velkommen Velkommen til forarbeidet for regnskapskurs for ungdomsbedrifter! Forarbeidet består av filmer og.
Kursvirksomheten vår. Norges Husflidslag Noregs Ungdomslag Frilynt Norge Norsk Kulturarv Hologaland Amatørteaterselskap (HATS)
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Hvordan arbeide med strategiprosesser?
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
[Skriv inn navn på deltaker]
Studieforbundet natur og miljø
Møteplassen Til nyvalgte studieledere:
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Tilskudd til tillitsvalgte og klubber lokalt 2018
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Studieforum Studieforbundet Funkis
Videregående opplæring for voksne - kort om søknadsprosessen for deltakere til to-årig prosjekt RM og TIP Marit Nygård Roth, rådgiver Seksjon veiledning.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Studieforbundet natur og miljø

Studieforbund i Norge

Studieforbundet natur og miljø Det grønne studieforbundet. Studieforbundet natur og miljø består av 19 ideelle organisasjoner som hver for seg arbeider for egne mål, bl.a. gjennom studiearbeid. Felles for medlemsorganisasjonene er deres interesse og engasjement for grønne verdier.

Studieforbundet natur og miljø Norsk Kennel Klub (NKK) Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Jakt- og Fiskesenteret 4H Norge (4H) Norsk Bonde- og Småbrukarlag (NBS) Norges Birøkterlag (NB) Den Norske Turistforening (DNT) Det norske hageselskap Norges speiderforbund (NSF) Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) Hest og Helse (HH) Natur og Ungdom (NU) Norges Naturvernforbund (NNV) Norges Kaninavlsforbund (NKF) Norsk Botanisk Forening (NBF) Norsk Ornitologisk Forening (NOF) Norsk Roseforening (NRF) Norges Fritids og Småfiskerforbund (NFSF) Norsk organisasjon for dyreassistert terapi (NODAT)                                                               

Hva er Studieforbundet? Studieforbundet natur og miljø er et serviceorgan for medlemsorganisasjonene og skal legge forholdene til rette for kurs og studiearbeid sentralt og lokalt. Studieforbundet administrerer og formidler statstilskudd til kursarrangørene. Det er utarbeidet enkle rutiner som må følges, hvis man skal ha tilskudd etter Voksenopplæringsloven. Studieforbundet er en pedagogisk ressurs for medlemsorganisasjonene og fremmer kvalitet på studiearbeidet. Studieforbundet godkjenner alle studieplaner som skal brukes.

Studieforbundet natur og miljø www.naturogmiljo.no

Studieforbund i Norge og N&M VOFO er paraplyorganisasjonen Voksenopplæringsloven styrer Ca 190 millioner i statstilskudd Fordeles etter antall kurstimer N&M hadde vel 53.000 kurstimer (2013) NKK størst med ca. 26.000 timer Jegerprøven størst ca. 14.000 timer N&M fikk vel 7 millioner kroner Kurstilskudd: 100,- kr pr. time

Lover /regler for studievirksomheten 1. Arrangør Studieforbundet natur og miljø utbetaler tilskudd til kurs som gjennomføres i h.t Lov om voksenopplæring. Arrangøren må være organisasjonsledd i en av Studieforbundets medlemsorganisasjoner.

Lover /regler for studievirksomheten 2. Kunngjøring Kurset må være offentlig kunngjort og åpent for alle. Dette er ikke til hinder for at et kurs primært retter seg mot bestemte målgrupper. Dersom kurs kunngjøres andre steder enn på Studieforbundets hjemmeside, skal det fremkomme av kunngjøringen hvilket studieforbund kursarrangøren tilhører.

Lover /regler for studievirksomheten 3. Studieplan Kurset skal følge et godkjent pedagogisk opplegg med opplysninger om bl.a. arbeidsmåter og innhold for hver samling/kursdag. Studieplanen setter krav til antall kursdeltakere. Studieforbundet har oversikt over godkjente studieplaner. Studieplanen for kurset skal være godkjent av Studieforbundet før kursstart.

Lover /regler for studievirksomheten 4. Kurstime Kurset må bestå av minst åtte timer. En kurstime er 60 minutter med organisert læring. Pauser på inntil 15 minutter pr. time kan inngå. Kurstimer der det er en lærer/instruktør som har det faglige ansvar for gjennomføringen, skal rapporteres som timer med lærer. Tid til eventuell avsluttende prøve/eksamen skal ikke regnes med i kurstiden.

Lover /regler for studievirksomheten 5. Deltakere Antall kursdeltakere fastsettes i studieplanen. Kursdeltakere som har fylt 14 år innen utgangen av det året opplæringen foregår og som har deltatt i minst 3/4 av kurstimene, ansees å ha fullført kurset og rapporteres som kursdeltakere. Deltakelsen skal dokumenteres med nøyaktig ført frammøteliste som viser møtedatoer med klokkeslett, deltakernes navn, fødselsår og bostedsadresse. Frammøtelisten skal være underskrevet av kursleder eller lærer.

Lover /regler for studievirksomheten 6. Kursbevis Deltakere som fullfører kurset, skal utleveres kursbevis eller annen skriftlig dokumentasjon. Dokumentasjonen skal inneholde studieforbundets navn, kursdeltakerens navn, innhold, omfang av kurset og læringsmålene i kursets studieplan. Arrangøren kan skrive ut kursbevis direkte fra Studieforbundets hjemmeside eller bestille kursbevis for manuell utfylling. Det kan også benyttes egenproduserte kursbevis.

Lover /regler for studievirksomheten 7. Tilskudd pr. time Arrangøren søker Studieforbundet om tilskudd til kurset. Tilskuddet skal bidra til å redusere deltakernes opplæringskostnader. Størrelsen på tilskuddet fastsettes av styret i Studieforbundet. Utgifter og inntekter i forbindelse med kurset skal regnskapsføres av arrangøren og må kunne dokumenteres med bilag ved kontroll.

Lover /regler for studievirksomheten 8. Ett kurs - flere lærere/instruktører Dersom det søkes om tilskudd til flere kurs med samme studieplan, på samme sted, til samme tid, vil dette normalt bli oppfattet som ett kurs selv om kurset/deler av kurset gjennomføres med flere lærere/instruktører. Dersom det skal registreres som flere kurs, må det dokumenteres særskilt, f.eks. med kopi av utlysningsteksten.

1 til 3 om studiearbeid 1. KURSPLAN - studieplan http://www.naturogmiljo.no/studieplaner/ (…eller når det ikke foreligger kursplan se…) http://www.naturogmiljo.no/studieplaner/egenskjema 2. SØKNAD - om tilskudd http://www.naturogmiljo.no/soknad/ 3. RAPPORT - skjema (se forstørrelsesglass ved aktuelt kurs eller logg inn via Mine kurs…) http://www.naturogmiljo.no/aktivitet/

Kursstatistikk Kursstatistikk på hjemmesiden Nyttig for kontroll http://www.studieaktivitet.no/naturogmiljo/ Nyttig for kontroll Nyttig for regnskap Nyttig for samarbeid Nyttig for å hente Rapportskjema Nyttig for å finne kontaktopplysninger

Når jeg leder et kurs … noen refleksjoner da bruker jeg….. erfaring andre deltakere slik vi alltid har gjort det boka min plan organisasjonens plan Studieforbundets studieplan

Lykke til med gode kurs!