Darren Shan Av Anja Olsen Av Anja Olsen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markus Zusak.
Advertisements

I.
Skjønnlitterær fortelling
2 Leseferdigheter og lesevaner
Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
Av: Kjetil Johnsen 3 venner.
Fra ord til liv Mars 2011.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Bokanmeldelser..
Skrevet av Elias Januar 2007 Klikk deg frem . -Bang, sa det da beskyttelsesskjoldet sprakk i to og for i hver sin retning ut i verdensrommet. -Så ble.
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Hvordan intervjue en forsker?
Læringsloftet kan gi informasjon om
Boken for deg som: • Ber for ufrelste? • Brenner for at andre skal møte Jesus? • Men, synes det er vanskelig å snakke om det? • Denne boken er lett å.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Kjøkkenet er et koselig sted, ikke sant?
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Autopilot av Martin Nygaard
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
En måte å lese Bibelen på
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
En du kan støtte deg til når ting går galt. En du alltid kan stole på, fortelle alt til.
Velkommen til gudstjeneste
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Hva er vitsen med å gifte seg?
Skattejakt-samling på torsdag
Hvem er Findus og Robot?.
Derya Aricigil.  En serie av…blabklaba  Oversatt bok  Sjanger:  2008.
Roman- og novelleanalyse
KRISTENDOMMEN.
Bokpresentasjon Bergen
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Hypotetiske setninger. Lag setninger slik eksemplene viser. 
Sett inn nok på riktig plass.
Lag leddsetninger med som
Fra ord til liv April 2010.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Tordivelen flyr i skumringen
RUBEN ELIASSEN >.
Hobbyen min.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Problemet og løsningen:
10 regler for å skrive for web
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
ADVERB Han går inn. hvor=sted Tor skriver pent. hvordan=måte
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
En historie om folkediktning og eventyr
Og.
Logg deg inn på portalen som du pleier. Velg deretter Bibliotek i venstre kolonne.
Jesus fra Nasaret Enighet om at han var en historisk person
Fortelling Novelle Roman
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
“Disippel-høring”.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
LESEARBEID Elevene kan bruke disse kortene i selvstendig lesearbeid på skolen. Kortene er delt opp i før, under og etterarbeid. Lærer kan også bruke kortene.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Arne Svingen Født ARNE SVINGEN Han ble født i Oslo. På barneskolen spilte han fotball hver dag, og på ungdomsskolen begynte han å spille i.
Bokmelding. Som ein artikkel Typisk i aviser, nettet, m.m. Hugs på to ting: Skrive om boka Vurdere boka.
Utskrift av presentasjonen:

Darren Shan Av Anja Olsen Av Anja Olsen

Om Darren Shan Darren O’Shaughnessy Irsk, født i London, 6 år flyttet tilbake til Irland 17 år da han skrev sin første roman(Mute Pursuit), aldri utgitt. Arbeidet i Tv-kabel-firma i noen få år Fulltidsforfatter Sagaen om Darren Shan, 12 bøker Demonata, 10 bøker

Om Darren Shan Født i 1972 (2. juni), 38 år nå. Bøkene i Sagaen om Darren Shan ble populære i over 30 land og bøkene har solgt over 10 millioner eksemplarer! Mer om Darren Shan (O’Shaughnessy) på denne nettsiden: www.darrenshan.com

Sagaen om Darren Shan

Sagaen om Darren Shan Vampyrene holder en lav profil i en verden sammen med alle menneskene. Men det er også vampaner, en annen type vampyr-vesener, og disse to klanene kniver om makten og har alltid gjort det. Serien handler om hva som skjer med Darren og hans allierte i Herr M. Orders skrudde verden og hans profeti om Darren og alle vampyrer og vampaners skjebne. Tegneserie: http://www.mangafox.com/manga/darren_shan/v01/c001/1.html

Demonata

Demonata Menneskenes kamp mot demonene Demonene kalles Demonata Portaler Noen få med evnene Lord Loss Bec, Kernel og Grubbs

Bec Bec funnet utenfor ringfortet til MacConn-klanen Skrik i mørket… Bec funnet utenfor ringfortet til MacConn-klanen Hun har litt magi i seg. Skal bli prestinnen i klanen. Demonene angriper hele tiden. Uventet besøk av en rask gutt som ikke snakker. En liten gruppe blir med ham. Møter Drust, en druide(trollmann). Lærer magi av ham. Gruppen drar for å lukke portalen der demonene krysser.

Bec En type pangstart, midt i et demonangrep. Skrik i mørket… En type pangstart, midt i et demonangrep. Det er jeg-person, og derfor er det mye tankereferat. Forfatteren beskriver og skildrer mye, om blant annet demonene, menneskene, stedene, osv. Til venstre: det originale omslaget på boka. Til høyre: den norske versjonen av omslaget.

Generelt om bøker av Darren Shan Darren Shan pleier å skrive veldig spennende, og gjerne om vesener som ikke finnes i den virkelige verden. Han liker å finne opp groteske demoner og andre skapninger og han får deg til å bli sittende å lese til du har lest hele serien. Jeg har lest hele serien ”Sagaen om Darren Shan” og kommet til bok fire (Bec) i Demonata.

Anmeldelse Skriver bra, lever meg inn i og tror på det han forteller. Ikke lettlest, men ikke tung å lese heller. Bra, på grunn av spenningen og alt som skjer. Nesten aldri er det noe du kan forutse! Anbefales! Leser du en, leser du alle…

Kilder http://darrenshan.com http://www.google.no/ http://images.google.no/imghp?hl=no&tab=wi http://bokelskere.no/finn/?finn=demonata&hos=bokelskere.no Bøkene i seriene: ”Sagaen om Darren Shan” og ”Demonata”

Slutt… Av Anja Olsen