Visjon: Norge skal være verdensledende i planlegging, koordinering og gjennomføring av søk- og redningsoperasjoner til havs i Nordområdene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barentssekretariatet Næringsstrategisk plattform i nord Regjeringen har i sin nordområdesatsing (NTP kap. 8.4) uttalt: I et arbeid for å utvikle.
Advertisements

Sist oppdatert august Tallene i presentasjonen bygger på regnskapsdata hentet Brønnøysundregistrene. Bedriftene som er med i utvalget er innen de.
1. 2 Vi er selskapet som går nye veier Vi bygger og vedlikeholder veier og infrastruktur 2011 etablerte vi Svevia Norge AS Vi er den største entreprenøren.
Johan Petter Barlindhaug Styreleder North Energy ASA Prof. II Nordområdesenteret v/Universitetet i Bodø Møter vi utfordringene med tyngde - eller er vi.
Frank Arntsen, Statens kartverk Møte i Faglig forum for Barentshavet og områdene utenfor Lofoten Tromsø 31. januar 2007.
Forslag til visjon og mandat for HMS-rådet til Olje og Gass April 2009.
Insert company logo here. Bergensregionen Insert company logo here Kunnskapsbaserte næringsklynger ENERGI: Olje, gass og fornybar energi MARITIME NÆRINGER:
Samarbeid med Fishspot. En temasatsning i to prosjekter. 1.Fishspot Forprosjekt- ”Helhetlig og langsiktig plan for fisketurisme i Hedmark”.
Kari Jæger Høgskolen i Finnmark.  Utenriksministeren etablerer Nordområdeutvalget for å få råd om hvordan det handlingsrom som følger av utviklingen.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Aktuelt fra Norge NORDRED-konferansen juni 2009 Vasa
Prosjektet ”Aktiv Hverdag” i Narvik Kommune
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Strategiarbeid i praksis
E i g e r s u n d k o m m u n e – motiv: Utsikt mot havet fra Varberg Egersund.
Tilrettelegging for partnerskap: Helsingforskomiteens rolle. Høringsmøte om EØS-midlene 1. september 2011.
1 Brønnsikkerhet - vår felles utfordring for å unngå storulykker Visjon: ”Bare sikre brønner på norsk kontinental sokkel” Øyvind Tuntland – Ptil 4.Mai.
Helseberedskapskonferansen 2013
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Limaendringer i norsk Arktis – Knsekvenser for livet i nord 11. mai 2010.
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
REGION NORD : 1.Sterk økning i FoU 2.EU-medlemsskap 3.Arktisk tiltakssone (risikokapital) 4.Utbygging av petroleums- virksomheten 5.Samferdsel – øst/vest-
Utvikling i risikonivå – norsk sokkel fase april 2005.
Ivar Haug INTERREG ØRESUND-KATTEGAT- SKAGERRAK K-møtet i Re 15. februar 2007 Gjennom 2006 deltok Vestfold/BTV-fylkene i utvikling av et nytt.
Overgangsprosjektet NY GIV
Kommunal beredskap Kommunenes Brann- og redningstjeneste.
Har vi tilstrekkelig kunnskap for en framtidig god marin ressursforvaltning? Reidar Toresen Fiskebåtredernes Forbunds representantskapsmøte Oslo, 13.
Praktisk gjennomføring av et transaksjonsoppdrag
14 Samarbeid over grenser
Berge Tokyo built TDW This will bee a factor we have to take in consideration, whether we like it or not. But, be honest, as a seaman !
Direktør Senter for statlig økonomistyring
Den anbefalte banken! Presentasjon på RAFF Seminar V Erik M Throndsen.
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Nordområdene Aktivitet, nærvær og kunnskap. Soria Moria-erklæringen, desember 2005 Nordområdene - regjeringens viktigste satsningsområde.
Senter for operativ virksomhet i nord NMI Årskonferanse 22.okt.2008 Kristine Lind-Olsen, senterleder Møte mellom forskning og næringsliv.
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Strategisk utredning om transportinfrastruktur i nordområdene
Møte med NTNU 6. november Søknadsinformasjon.
Stortingsmelding om forvaltning av kongekrabbe
Kongsberg, 23. januar 2007 Utenriksminister Jonas Gahr Støre Ansvar og muligheter i nord.
Litt om å være forberedt Litt om hva Redningstjenesten kan gjøre for deg Litt om hva du kan gjøre for Redningstjenesten Frode Iversen Redningsleder Hovedredningssentralen.
Maritim strategi - ubalanse mellom tilbud og etterspørsel etter maritim kompetanse 17. September 2014 Ove Trellevik. Maritimpolitisk talsmann. Næringskomiteen.
maritim rekruttering og næringens behov
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
LONGYEARBYEN SETT I ET NORDOMRÅDEPERSPEKTIV Alternative title slide.
1 Kommersialisering av FoU-resultater – FORNY - Informasjon fra programsekretariatet FORNY – Forum, Bergen Ola Børke, Programkoordinator.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Sjøsikkerhet ”Sjøsikkerhet og effektiv samferdsel” Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Årsmøte i Norsk Losforbund Halden 2. september 2005.
Sjømilitære Samfund (SMS) Orientering for Stortingets Forsvarskomite - 21 Mars 2001 SKJOLD-Klasse MTB i Nye Forsvarsstruktur Ketil Olsen Medlem.
Kapasitet hos sivile helikopteroperatører for styrket redningstjeneste Arne Roland, administrerende direktør i CHC Helikopter Service AS og styremedlem.
Norges nordområdepolitikk Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Vardø, 22. juli 2005.
Norwegian Ministry of Fisheries Kystberedskap Hvordan samordne de totale ressurser i Kystsonen? Kystvaktsseminaret 2003 Sortland, Fiskeriminister.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Hilde Gaard, prosjektleder, Indre.
1 Regjeringens Europapolitiske forum Reformer i EUs regionalpolitikk Statssekretær Anders Eira.
”Utfordringer i forebyggende sjøsikkerhetsarbeid og oljevernberedskap” Haugesundkonferansen 8. og 9. februar 2005 ved fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Møte med NTNU 6. november Søknadsinformasjon.
Norwegian Ministry of Fisheries Rent og rikt hav Statssekretær Thorhild Widvey, Fiskeridepartementet Tromsø 22. november 2002.
Nordområdeutfordringer sett i et urfolksperspektiv Av spesialrådgiver Sven-Roald Nystø, Árran Møte med Stortingets ”Nordlandsbenk” i Stortinget.
1 Risiko- og sårbarhetsanalyser i kommunen. v/ konstituert rådmann/organisasjonssjef Randi Rasmussen, Malvik kommune Fylkesmannens kommunesamling 12. november.
Seminar om miljøteknologi Stortinget 14. oktober 2016 Marianne Lie Sekretariatsleder.
BarentsWatch Kaffeinfo august 2011 Gjermund Haugen
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Strategisk plan Meteorologisk institutt
Havneutvikling i Longyearbyen
Utskrift av presentasjonen:

Visjon: Norge skal være verdensledende i planlegging, koordinering og gjennomføring av søk- og redningsoperasjoner til havs i Nordområdene

Søk og redning ved storulykker til havs i Nordområdene Nasjonalt samarbeid: Søk og redning ved storulykker til havs i Nordområdene Er vi beredt for den økte aktivitetsutviklingen? Hvordan dimensjonerer vi et SAR-beredskap for Nordområdene? Er vi i stand til å samkjøre tilgjengelige ressurser? Søk og redning er avhengig av dugnadsånd – alle må bidra etter evne. SARiNOR er basert på samme ånd – alle skal bidra etter evne og behov

Oppstart Q4 2013 Varighet 3 år Budsjett NOK 20 mill. Finansiering 50 % offentlig 50 % privat Deltakere: Rederier Olje og gass-selskaper Fiskeri Forskningsinstitutter Kompetansebedrifter Myndighetsorganer

Pressemelding fra Utenriksdepartementet 22.20.2013 "Styrket samarbeid om søk og redning i nordområdene Utenriksdepartementet har inngått en avtale med Maritimt Forum Nord SA om inntil åtte millioner kroner til tiltak som styrker effektiviteten og kapasiteten i søk- og redningsoperasjoner i nordområdene. - Som arktisk kyststat med råderett over store havområder har Norge et stort ansvar for å styrke maritim sikkerhet og beredskap i nordområdene. En sterk søk- og redningstjeneste er en forutsetning for å kunne møte den forventede økningen i maritim aktivitet i nord på en forsvarlig måte, sier utenriksminister Børge Brende. Midlene, som kommer fra tilskuddsordningen Barents 2020, skal blant annet brukes til å skape en samarbeidsarena for private og offentlige aktører innen søk og redning for å bidra til en felles situasjonsforståelse. I tillegg skal det utarbeides et veikart med konkrete forslag til tekniske og organisatoriske forbedringer i ulike faser av en søk- og redningsaksjon til havs. - Det er positivt at Maritimt Forum Nord, i samarbeid med andre sentrale aktører, vil arbeide systematisk for å redusere risikoen for ulykker og styrke næringens redningskapasitet. Dette ønsker regjeringen å bidra til, sier utenriksministeren. 80 prosent av Norges havområder ligger i Arktis, og i dag går om lag 90 prosent av den arktiske skipstrafikken gjennom norske farvann. Gjennom den internasjonale søk- og redningsavtalen mellom Arktisk råds medlemsland, er Norges ansvar for søk og redning utvidet helt opp mot polpunktet. Dette prosjektet vil søke å benytte den integrerte kunnskapen og kompetansen som det norske samfunn besitter og sikre at Norge fremstår som ledende innen sikkerhet og beredskap i nordområdene."

Finansielle bidragsytere Privat Offentlig + flere

Sentrale samarbeidspartnere

Hovedprosjektets byggeklosser

Arktisk SAR-avtale Avtalen om søk og redning i Arktis – signert under ministermøtet i Arktisk Råd i Nuuk i mai 2011. Norge, Danmark (Grønland) og Russland har blitt enige om en mer formålstjenlig inndeling av SAR-regioner Norges SAR-region er utvidet slik at Norge tar ansvar nord for Svalbard opp mot polpunktet, samt at grensen mot Russland er trukket noe lengre øst Dette gir en naturlig avgrensning av statens ansvar og reflekterer de faktiske realiteter i forhold til redningskapasitet Ref til utsagn på s. 5 i prosjektforslagsnotatet – hentet fra regjeringens Nordområdemelding

UTFORDRINGEN Ca. 80% av skipstrafikken i Nordområdene går i norsk sone Store ulykker vil skje Er vi beredt? 330 Skvadronen http://www.youtube.com/watch?v=lhTUwN80U8s AIS-data 2010-2012 1 prikk = 1 skip/døgn

Regjeringens redningsambisjon Kunne startes unnsetning av 20 nødstedte på hvert punkt 150 Nm rett ut av grunnlinjen innen to timer I tillegg skal to nødstedte kunne unnsettes helt ut mot ytterkanten av Norges redningsansvarsområde. Det forutsettes at de nødstedte skal kunne returneres til et trygt sted på land

Nordområdemeldingen Side 100-101 "Regjeringen vil sikre norsk evne til å utøve redningstjeneste i eget og tilstøtende redningsansvarsområder gjennom å opprettholde og forbedre vår evne til effektiv søk og redning". "Det påligger (...) den enkelte næringsutøver og deres bransjeorganisasjoner systematisk å arbeide for å redusere risikoen for ulykker og for selv å kunne håndtere kriser i større utstrekning enn det som er nødvendig i andre farvann." "Regjeringen ønsker å bidra til åpenhet om utfordringer, utvikling av kunnskap og erfaringsoverføring."

Organisasjonsstruktur Prosjekteier Maritimt Forum Nord Styringskommite Finansielle bidragsytere Maritimt Forum Nord Hovedredningssentralen Maritim21 Prosjektleder Arne O. Holm, Nordområdesenteret Referansegruppe Kvalitetssikring og rådgivning Delprosjekter Arbeidspakke 1 Arbeidspakke 2 Arbeidspakke 3 Arbeidspakke n…

Visjon: Norge skal være verdensledende i planlegging, koordinering og gjennomføring av søk- og redningsoperasjoner til havs i Nordområdene