Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Strategisk plan Meteorologisk institutt

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Strategisk plan Meteorologisk institutt"— Utskrift av presentasjonen:

1 Strategisk plan 2012-2017 Meteorologisk institutt

2 Virksomhetsidé - Hovedoppgaver
Meteorologisk institutt skal sikre liv og verdier, bidra til planlegging og vern av miljøet. Vi skal overvåke, dvs. innhente meteorologiske data i Norge, i nærliggende havområder og på Svalbard, og analysere dataene. Vi skal varsle, dvs. utarbeide varsler for vær, hav, klima og miljø. Vi skal formidle, dvs. formidle resultatene av instituttets arbeid. Vi skal forske for å forbedre kunnskapsgrunnlaget om været til lands og til havs, klima og miljø.

3 Beredskap stadig viktigere
”In battle you don’t rise to the occasion – you fall to the level of training” (Telemarksbataljonen)

4 Hvem skal ivareta nødvendig kompetanse?

5 1. Utvikle værvarslings- og klimatjenesten
Måltilstand, 2017: Meteorologisk institutt er en vel ansett statsetat, mht. kompetanse, åpenhet, effektivitet og samfunnsansvar. Instituttet er derfor hovedleverandør av vær- og klimainformasjon til samfunnet, og har beholdt sin særstilling når det gjelder varsling av farlig vær. Yte samfunnsnyttige tjenester basert på forskning Samarbeide med andre instanser om forebygging og beredskap Basere alle tjenester på det beste fra et internasjonalt meteorologisk samfunn Inneha kompetanse i avgjørende situasjoner

6 2. Være synlig i nordområdene
Måltilstand, 2017: Meteorologisk institutt framstår som et synlig forsknings- og kompetansemiljø og er en attraktiv samarbeidspartner når det gjelder satsninger i nord. Styrke instituttets tjenester for vær, klima og miljø i nordområdene Ivareta nasjonal forskning og kompetanse på polarmeteorologi

7 3. Utvikle de maritime tjenestene
Måltilstand, 2017: Meteorologisk institutt har et godt forsknings- og kompetansemiljø, og er en attraktiv samarbeidspartner når det gjelder maritime spørsmål og sikring av liv og verdier til sjøs. Utvikle instituttet mot å bli ledende på varsling av maritime forhold (vær, sjøis, bølger, vannstand, strøm, miljø), i norske kyst- og havområder. Ivareta nasjonal forskning og kompetanse på varsling av maritime forhold av stor samfunnsmessig betydning.

8 4. Hensiktsmessig organisasjon og ledelse
Måltilstand, 2017: Meteorologisk institutt er en velsett og attraktiv arbeidsgiver med et godt omdømme så vel internt som eksternt, i så måte. Vi er kjent for å ha et inspirerende og kompetent arbeidsmiljø, gode utviklingsmuligheter og en generell romslighet som tiltrekker skarpe hoder. Iverksette tiltak som letter samarbeidet på tvers av divisjonsgrenser for å løse oppgaver knyttet til det operasjonelle, til forskning eller andre temaer av strategisk betydning. Iverksette tiltak slik at organisasjonen reflekterer og håndterer kravene til stadige endringer i kompetanse og ferdigheter. Utvikle tiltak slik at læringskulturen er aktiv, og gi insentiver slik at den enkelte arbeider med liv og lyst!


Laste ned ppt "Strategisk plan Meteorologisk institutt"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google