Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Fylkeskommunens rolle Fylkeskommunen som regional utviklingsaktør skal se sammenhenger mellom ulike sektorer, skape samarbeid mellom ulike aktører og utvikle.
Levanger kommune rådmannen Dialogseminar Åre 15. – Rådmannen Ola Stene - Status og hovedutfordringer 1 Status og hovedutfordringer pr 16. februar.
Anne Lene Lie Trollvik Gjestegård.
VIANOVA NETWORKMEETING 2013, 25 YEARS WITH CIVIL&SYSTEM ENGINEERING Hvordan møter VIANOVA'ere kunden sin Hjelpe kunden til å lykkes, Skap fremtid og engasjement.
Forretningsdriften – strategi og muligheter
GRUPPEOPPGAVER - samling 3 ALLE ER IKKE MENT Å GJØRE ALLE DELOPPGAVENE, DE FORDELES.
Jakt, fiske og friluftsliv som næring
Oppsummering (I) •Det er vekst og framtidstro – optimisme! •HUMØRET ER GODT •Vi har en profesjonell og engasjert organisasjon – kreativitet. Folk tar tak.
Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd og NFK gjennom programmet Virkemidler for regional FoU og innovasjon – VRI VRI: Nullpunktanalyse Innovasjonsundersøkelse.
Samhandlingsreformen – hvordan innovasjon, teknologi og kampen om hodene kan forandre spillereglene Paul Chaffey, Abelia.
Innovasjon Norge Fauske 20. november 2008 Inger Teigstad Avdelingsleder.
”Klubbens indre liv og vekst”
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
REISELIVSNÆRINGEN; DETTE VI SKAL LEVE AV. Ingen spøk, men ramme alvor.
Dagsorden møte med spillbransjen Intro – hvorfor spillsatsing i Trøndelag? Hva skjer? Bård Eidet, Sør-Trøndelag fylkeskommune. 2.Hva sier rapporten.
Kultur – vår viktigste energikilde.
I Festivalseminar 29. 0kt 2010 Hva betyr festivalene for Helgeland Ordfører Geir Waage Leder i indre Helgeland Regionråd.
Rotary Distrikt 2260 Noen tanker om: Hvordan kan vi best beholde de medlemmene vi allerede har? Åge Bjor August 2009 Medlemsseminar 26. og
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
Prestasjonsutvikling
Vi får Norge til å gro! Næringsfiske - Fisketurisme Hanen General Hotel, Helgelandsmoen, 22. sept 2012 Finn Erlend Ødegård – seniorrådgiver,
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
Tre satsningsområder – Næringslivets potensiale Bygge og selge flere hytter Å få hyttefolket til å bruke hyttene sine mer –
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Drop-In metoden i skolen
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Fjell-Norge og Innlandets muligheter! LOs representantskap, Hafjell, 9. juni 2015 Atle Hovi, administrerende direktør Beitostølen Resort.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby.
Turoperatørenes oppfatning av Innlandet – utfordringer og muligheter Kartlegging av TO - hvem, hva, hvor Trender Utfordringer og muligheter Veien videre.
Kulturens rolle i utvikling av attraktive samfunn frå eit næringsperspektiv. Ola M. Løkholm, direktør i Harstad Kulturhus as.
Bruk og vern i Beiarn Trine-Marie Fjeldstad, Trygve Snøtun Beiarn, 11. juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Trænafestivalen, langt te havs. langt te havs Træna, Nord-Norges minste kommune –418 øyer, holmer og skjær –15 km2 –4 bebodde øyer –456 innbyggere –3.
Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og.
Vefsnakonferansen 2016 Tanker om norsk reiseliv 3. mars 2016, Gunnar Almlid.
Tradisjonelle arbeidsgivere eller svak relevans i utdanningene? Hvorfor sliter realistene mer enn ingeniørene på arbeidsmarkedet? Liv Anne Støren Frokostseminar.
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006.
Spørreundersøkelse om Haugesund Lufthavn, Karmøy blant næringslivet i Haugesundregionen August 2015.
UNG DATA – TYRIFJORD VGS
”Veien videre for reiselivet i Verdensarvområdet”
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Internasjopnalisering
Leve lykkelig alle dager til ende…
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Hurtigbåten Miljøsvin, eller mulighetenes transportmiddel
Tall og fakta om reiselivsnæringen
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
Kamp eller samarbeid?.
«By og fjell – moderne bosetting som grunnlag for utvikling og økt verdiskaping i Lillehammer og Gudbrandsdalen» Om Byregionprogrammet – aktører, samarbeid,
God samhandling barn og unge Et nasjonalt prosjekt for å bedre samhandlingen innad i kommunen, og mellom kommuner og helseforetak.
Grenseløs Attraktivitet.
Roede-kurs på arbeidsplassen
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Klok og Varm Råskap Roger Karlsen Kommersiell Direktør og 100% fra
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Samarbeid som løfter alle
Velkommen til Newton-rommet
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
@ingvildwaage SOMMERSKOLEN et gratis tilbud til elever på trinn i Drammensskolen!
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Erfaringsutveksling og praktisk info
Regionreformen og samfunnsutvikling
HVORDAN PROMOTERE ROTARACT?
Utskrift av presentasjonen:

Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.

3 reiselivsbedrifter i Sulitjelma

Hvorfor Sulitjelma? Hvorfor vil fylkeskommunen/kommunen satse på et slikt prosjekt akkurat i Sulis? –Etter gruvedriften ble lagt ned et samfunn har opplevd fraflytting og i liten grad nye arbeidsplasser. Men Reiselivet en næring i vekst og Sulis unik med tanke på natur (snø) og historie. I tillegg skjer det allerede en hel del positive ting, og her gjelder det å smi mens jernet er varmt.

Kobberløpet 50 års jubileum 2018 – rekordpåmelding, 1200 påmeldte (de hadde et mål med 1000 før start), setter Sulis på kartet som skidestinasjon, merkevarebygging for Sulitjelma.

Storsatsning på Jakobsbakken 10-talls millioner investert, Messa, Titanic, Fjellfarer

Saltdalshytta Solgt 10 hytter -5 første ferdig til vinterferien 2019 -5 neste ferdig til påskeferien 2019 Begynner neste byggetrinn mai/juni 2019 Skal være i gang med oppsettingen denne uken, masse investert. Ellers er det allerede svært mange hytter og fritidsboliger i Sulitjelma (700 stk) så her er allerede masse folk som aktivt og regelmessig besøker og bruker Sulitjelma.

Coop Nordland Ny coop butikk i løpet av 2019, interessant mtp merkurprogrammet.

Gatekunst Da sju internasjonale kunstnere i 2015, Up North festivalen

Utfordringer Utnytte fullt ut potensialet i «hyttefolket» Stabilt tilbud av overnatting, bespisning, infrastruktur, etc. Nå ut til resten av verden med hvor fantastisk Sulitjelma er! Status er at det skjer en hel masse i Sulitjelma

Hva skal til for å lykkes? At vi heier på hverandre! Veldig interessant det distriktssenteret i går sa om hva som var kjennetegnene i livskraftige lokalsamfunn – ildsjeler og gode nettverk. Og ikke minst dette med at en heier på hverandre! Fremsnakker etc. Ildsjeler har Sulis masse av, men (som en outsider) har jeg litt inntrykk av at mange også har veldig klare ideer om hvordan ting burde være, så klare ideer at det av og til kan komme litt i veien for fremsnakkingen av andre intiativer og tiltak. Så det er kanskje min oppfordring, vær entusiastiske på vegne av andre! Takk for meg