Peter og ulven Sergei Prokofiev (1891 – 1953).

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bokanmeldelser..
Advertisements

SIN BOK Barnehageåret Bilder av de som bor hjemme hos meg :
Kunstmusikken på 1900-tallet
En presentasjon av May og Espen
ROKOKKO WIENERKLASSISISMEN
Barokken ( ).
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Fra lyrikk til lyrics Lyrikk er et forsøk på å uttrykke noe som ikke kan uttrykkes (Rolf Jacobsen) Å skrive poesi er blant annet et forsøk på å si noe.
 Klassekontakter  Klassens lærere  Forventninger  Litt om fagene  Kontakt hjem/skole  Klassekasse  Generell info.  Sosiale aktiviteter  Eventuelt.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
TRYGG TIDLIG Foreldreveiledning. agenda Sandefjord, Innhold Implementering Erfaringer både hos foreldre og fagfolkene som er involvert. Justeringer.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
BAROKKEN: ● Epoke innanfor musikk, biletkunst og arkitektur frå ● Tok til i Italia. ● Store og flotte byggverk skulle vise makta og innverknaden.
Den første leseopplæringen.  Å skape mening med skriftspråket kommer ofte forut for konvensjonell skriving.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Velkommen til skolequiz 2015 GauteseteJåttenGodesetGausel.
Kirsten Flagstad ble født i Strandstuen på Hamar. Hun vokste opp i en svært musikalsk familie, og hun viste tidlig talent for både sang og musikk. Foreldrene.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
Den franske revolusjon. På 1780-tallet var det stor misnøye i den franske befolkningen. Landet hadde store økonomiske problemer. Sult og uår gjorde livet.
Sokrates.
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Oppgaver til ukens sending
Henrik Ibsen: EN FOLKEFIENDE
September Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Øvelser med kommunal kriseledelse
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Relasjonskompetanse DEL 2
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Å skrive noveller.
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
Hva har vi gjort i September?
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
1: Logo og foto Drammen Symfoniorkester har siden 1919 fremført opera, ballett, symfonier og solistkonserter med den samme originale besetningen som musikken.
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
SIN BOK Barnehageåret
MAI MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Juliusklubb klokken 09.30
Matematisk kompetanse B – Samarbeid
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Être et avoir / Å være og ha
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Lytteforståelse Rammeverket
Sokrates.
Periodeplan for Januar 2019
Teknisk utvalg Årsplan 2018
Matematisk kompetanse B – Samarbeid
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
2.-6. september Bursdager MAN TIRS ONS TORS FRE UKE 36
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Peter og ulven Sergei Prokofiev (1891 – 1953)

Sergej Prokofiev var en russisk komponist. Han var veldig glad i det russiske eventyret om «Peter og ulven». Han skrev berømt stykke program- musikk om eventyret. Programmusikk: Musikk som er skrevet slik at du kan se for deg en historie. Musikken beskriver handlinger, stemninger osv.

Historien handler om en gutt, Peter, som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av skogen. Peter får ikke lov til å gå utenfor gjerdet. Kan du tenke deg hvorfor?

En dag er han ute sammen med vennene sine: en fugl, en katt og en vimsete and. Peter lurer seg utenfor gjerdet, selv om han ikke får lov. Dagen forvandler seg til et spennende og litt skummelt eventyr når ulven plutselig dukker opp. Heldigvis er Peter både modig og klok…

Peters tema spilles av strykerne i orkesteret.

Bestefars tema spilles av fagotten

Kattas tema spilles av klarinetten

Fuglens tema spilles av fløyta

Andas tema spilles av oboen

Ulvens tema spilles av tre horn

Jegernes tema spilles av hele orkesteret Jegernes tema spilles av hele orkesteret. Slagverket spiller gevær-skudd.

Instrumentene:

De som er med:

Peter spilles sorgløs og glad av strykerne i orkesteret. Sergej Prokofiev har gjenskapt eventyret gjennom å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. Hver figur har sitt eget instrument og sitt eget tema: Peter spilles sorgløs og glad av strykerne i orkesteret. Bestefaren har fått fagottens dype brummetoner. Kattens bløte skritt beskrives av klarinetten. Fløyta er fuglen i historien. Anda, som er en av Peters beste venner, spilles av oboen. Ulven selv er tre mørke og truende horn. Når hele orkesteret med slagverket spiller opp, ligger ulven dårlig an. Da er det nemlig jegerne som kommer.

Slik er instrumentene plassert i orkesteret:

Fiolin

Fløyte

Obo

Klarinett

Fagott

Horn

Orkester med slagverk

Stykket ble urframført i Moskva 8. juni i 1937. For voksne: Prokofiev har skrevet det berømte stykket slik at det også er en innføring for barn i orkestermusikk. De enkelte instrumentene blir grundig presentert for tilhørerne. Selv om man ikke kjenner eventyret eller musikken fra før, er det lett å følge med, og ledsaget av musikken får historien et engasjerende og spennende innhold. Stykket ble urframført i Moskva 8. juni i 1937. Sergej Prokofiev var en kjent komponist og pianist i sin samtid. Han startet tidlig å arbeide som komponist, og skrev sin første opera alt da han var ni år. Hans tonespråk var først radikalt, men senere skrev han verker i en konvensjonell og folkelig form. Prokofiev hadde en svært stor produksjon, og skrev blant annet sju symfonier, fem klaverkonserter, ni sonater, to fiolinkonserter, flere operaer og ballettene «Askepott» og «Romeo og Juliet».

Denne filmversjonen av Peter og ulven ble laget i 2006, og er i hovedsak polsk, norsk og britisk. Filmen har vunnet flere priser, bl.a Oscar i 2008 for beste animerte kortfilm. Den er laget i stop-motion-teknikk, se bilder på neste lysark. Her er en youtubevideo om hvordan filmen ble laget: P&W 2006 film