Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ABC FOR KLASSEKONTAKTER
Advertisements

FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
HOBERG SKOLE.
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Politiske føringer Bolig, utdanning og arbeid Aktivitet og deltakelse
Dialogtorg i Kristiansand
Unge & Rus Erfaringer og knyttet til planlegging og gjennomføring av tiltaket Unge og Rus Torsdag 4. juni 2009 Andreas Kjærnet Oddvar H. Heen, Årvoll skole.
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Generelle tiltak og forebygging
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Ingjerd, Beate, Kristin, Arne Olav
UTEAREAL - LEKEPLASSER
Samarbeidsutvalget Foreldre representanter Torild Andersen Marit Ronny Kalgraff.
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
Folkehelsearbeid i Lier kommune
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Bomiljøprosjektet i Drøbakgt.1 Presentasjon for Sagene SV
Barn og unges kommunestyre 2012
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
Bomiljønett.no treffsted for bomiljøarbeid Oslo kommune.
Velkommen til Vikhammer ungdomsskole
Elevinspektør Sandsli VGS Stig Hammersland Læring og trivsel
Møte med klassekontaktene
Velkommen til Ski videregående skole. Program Generell orientering om skolen Presentasjon av rådgivere Fagvalg Vurdering Møte med kontaktlærerne.
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Velkommen til foreldremøte på SFO
Hva trenger vi i Årstad bydel? Noen aktuelle behov i dagens situasjon og i lys av ”Levekårsundersøkelsen”.
Velkommen til førskoledag
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
Testing av ledelinjer i gategrunn i Kristiansand, september Hva er viktig for drift og vedlikehold?
FORELDREMØTE 8.TRINN 23.MARS 2015
Høring kommunedelplan folkehelse
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
«Områdesatsing – teori og metode» Et samarbeidsprosjekt mellom Bergen kommune, Byrådsavdeling for sosial, bolig og områdesatsing, Etat for boligforvaltning.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Prosjekt STIEN Lavterskeltilbud, kartlegging og tilrettelegging for minoritetsspråklige.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Kommune-og fylkestingvalg høsten 2007 – hva gjør vi? generalsekretær Harald Tronvik FRIFO.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
Foreldremøte med nye 8. klasses foreldre
Sjøstrand skole 30. mai 2017 Skolen fyller 50 år !
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
kommuneplanens areal- og samfunnsdel
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
Lundehaugen ungdomsskole Skoleåret
TREÅRIG GJENNOMGÅENDE LØP,
Nasjonal erfaringskonferanse
- sammen for en bedre skole!
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Velkommen til Apalløkka
Fritidserklæring - Fra ord til handling
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
Idrettsservice Aktivitetsavdelingen
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Foreldrerådets Arbeidsutvalg FAU 2019/2020
Foreldremøte SFO høsten 2019
Velkommen til Foreldremøte – 7.trinn
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord CECILIE KROHN, OMRÅDEKOORDINATOR

Milepæler i forprosjektet Innbyggerundersøkelse Barnetråkk Kvalitative intervju Befaringer, møter, annet…

Innbyggerundersøkelsen Trygghet Tilhørighet Trivsel

Innbyggerundersøkelsen Forhold for syklister Muligheter for å engasjere seg i kultur,- fritids,- og aktivitetstilbud Informasjon om slike tilbud Sosiale møteplasser

Barnetråkk i Loddefjord Kommunens metode for kartlegging av barn og unges bruk av uteområder. I Bergen deltar 6.klasse og 9.klasse. Loddefjord, Vadmyra og Sandgotna skoler gjennomførte barnetråkk i mai-juni 2018.

Vadmyra Loddefjord Sandgotna Resultat Vadmyra Loddefjord Sandgotna

Barn og unge i Loddefjord ønsker seg: Oppgradering av uteområdet på Elvetun kultur- og ungdomshus Vedlikehold/oppgradering av lekeplasser i flere av borettslagene Sandstrand med stupebrett Oppgradering av uteområder på skolene Nærmiljø/aktivtetsplass for eldre barn Tryggere skoleveier og snarveier Belysning Trampoliner!

Eksempler på andre innspill vi har fått.. Fysak Bedre tilgang til naturen Bedre tilrettelegging av friluftsliv Park og torg Bekymringer for unge som står uten skole og arbeid Mangel på kompetansearbeidsplasser Trafikkutfordringer

Tema områdesatsing Loddefjord Nærmiljø Fysisk oppgradering/tilrettelegging Sosiale og kulturelle aktiviteter og møteplasser Oppvekst og utdanning Frafall Arbeid Byutvikling/infrastruktur Planarbeid Gjennomføring av planer Seminar med skolene på fredag for å se nærmere på hva områdesatsingen kan bidra med konkret for å påvirke levekårsindikatorene, for eksempel frafall i skolen etc. Det skal lages en pilot på det og er ønskelig med start fra høsten, men det kommer jo an på hva man finner ut er «de gode grepene» Planarbeid: Dette har som mål å foreslå overordnete plangrep med fortetting i Loddefjord, med målsettinger om gåbyen, sentrumsutvikling, bomiljø og integrere gode løsninger for kollektiv, sykkel, energi mm. Fagetaten har levert et fagnotat med sikte på en oppstartsak i Byrådet.

Elvetun ungdom- og kulturhus Kunne fått inn mere lys og gjort stedet mere velkommen. Skummelt å gå her. Farlig ungdom/fylliker Skate og være der, GG Bergen, spillhus, filmkurs Mange aktivitetsmuligheter med et sosialt miljø Elvatun kan bli finere Basketballbanen må forbedres, ryddes rundt om i området Det må bli finere her og mindre narkomaner. Barneleker og bak huset kan det være leker til de mindre barna og litt dugnad bak

Vi er i gang! Beskjæring og fjerning av kratt og trær Oppgradering uteområdet -Innspillsprosess i regi av elevrådet Sandgotna - Elever ved Sandgotna, og representanter fra Vadmyra og Loddefjord skoler deltar Timeplan høst 2019 (Åpent Hus) «Valgfag Elvetun» Husvert fra høsten 2019 Nabolagsmiddager Elvetun: Uteområdet, innholdet (kommunen tar over driften av åpent hus), samarbeid med forandringshuset om tilbudene høsten 2019 Husvertrolle fra høsten 2019: en brobygger mellom skolene i området og kulturaktivitetene, veiviser til området vårt, en trygg og kjent voksen som kan delta på FAU møtet og sitte i førersetet for utviklingen av Elvetuns innhold. Valgfag Sandgotna har Elvetun som tema. De vil arrangere filmkveld for ungdom og gjøre det finere inne (male). Biblioteket holder på å gjøre om lesesalen til et kreativt verksted som vil bli et tilbud til mellomtrinnet på skolene, og en etter skoletid aktivtet fro de som vil. De planlegger også et tilbud for foreldre i foredrepermisjon. Siri Breistein:

Folkemøte i Olsvik 6.mars 18.00-20.00, Olsvik skole Hva innebærer Områdesatsing? Byråd for sosial, bolig og inkludering, Erlend Horn Oppvekst og utdanning. Byråd for barnehage, skole og idrett, Roger Valhammer Barn og unges nærmiljø: Barnetråkk i Olsvik. Planlegger, Plan- og bygningsetaten Ingunn Renolen Kultur og frivillighet i Olsvik. Rådgiver, Fagavdeling for kunst og kulturutvikling, Ann-Kristin Seljestokken Forprosjekt områdesatsing og veien videre. Koordinator områdesatsing Loddefjord og Olsvik, Cecilie Krohn

Takk for oppmerksomheten! Kontaktinformasjon Cecilie Krohn, områdekoordinator telefon 40814796 e-post: Cecilie.Krohn@bergen.kommune.no www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/omradesatsing Takk for oppmerksomheten!