Utviklingsprogram for byregioner

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Advertisements

Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
VRI-Finnmarks forskerprosjekt: ”Framveksten av globaliserte innovasjonssystemer i råvarebaserte moderne periferier” •Generelt om VRI og forskerprosjektene.
Hvordan stimulere og fasilitere næringer med utviklingspotensial?
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
1 Regionalpolitikken – en balansert regional utvikling Statssekretær Just Hjalmar Johansen, Kontaktkonferansen med fylkeskommunene, Bergen, 5. april 2005.
1 Statssekretær Frank Jenssen, dialogmøte i Tromsø, 16. november 2004 Politikk for økt verdiskaping og balansert utvikling i bosetting.
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Fylkeskommunal boligpolitikk?
Kort om forsøk om samordning av innsigelser - FOSIN -Nordland Plankonferansen 11. desember 2013.
NTP og RTP – grensesnitt og samspill Fylkesordførernes/- rådsledernes sommermøte 2011 Vest-Agder, Kristiansand 8/8 Jan Fredrik Lund, leder NTP-sekretariatet.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Side 1 Veier videre for 9K Jørund K Nilsen Laholmen 14. mars 2003 Veier videre for 9K.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
Eksempel 4: Smart transport
Vi skal bygge videre på det vi har!
Strategisk utredning om transportinfrastruktur i nordområdene
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Handlingsprogrammet. Intensjonsavtalen Bidra til å redusere energibruken i eksisterende og ny boligbebyggelse, næringsbygg og offentlige bygg gjennom.
Storbyene som utviklere av kulturnæringene
NAV-konferanse 5.mars 2009 Rådmannens ansvar og interesse for NAV-kontoret.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Dialogkonferanse Oslo Ny helhetlig tilnærming til regional- og distriktspolitikken v/Johan Petter Barlindhaug Leder av Distriktskommisjonen.
1 S tatsråd Erna Solberg, OSLO, 18. januar 2005 Samspill og Innovasjon i et regionalt perspektiv.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Pressekonferanse 9. mai 2003 Statsråden St.meld. nr. 31 ( ) Storbymeldingen Om utvikling av storbypolitikk.
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
Forskningsbasert kompetansemegling Status og veien videre nHS-samling januar 2006.
Attraktivitet og Samferdsel. Utfordringer Reduksjon i folketall eller lav vekst i kommuner utenfor Stavangerregionen Lav andel kompetansearbeidsplasser.
ByR har fått et tydelig mandat med klare ambisjoner fra 7 kommunestyrer + fylkesrådet.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Østlandssamarbeidet Presentasjon på fellesmøte mellom ORE og ØS i Brussel 1. april Ann Irene Sæternes.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
Næringslivets utfordringer og muligheter i Namdalen – fra et regionalt perspektiv Terje Sørvik fylkesråd for miljø og regional utvikling.
I de fleste samfunn blir godene i dag fordelt på to måter: Fordeling gjennom offentlige budsjetter, der politikeres prioriteringer og vedtak står sentralt.
Byregionprogrammet for Namsosregionen «Infrastruktur som grunnlag for økt samhandling og økonomisk vekst»
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Utviklingsprogrammet for byregioner (ByR)
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Kommunal planlegging.
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Urban Audit,- kommunenes rolle. Birger Elvestad, Trondheim kommune
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Bærekraftig samfunnsutvikling
Rammer for og organisering av eForvaltningen
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Brukermedvirkning i helseforskning
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Trysil- Utfordringer og muligheter.
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
Hovedstadsregionens rolle for nasjonal og regional utvikling
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Prosjektet: Interkommunalt landbrukskontor
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
ByR-prosjektet: Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen
Møte med Styringsgruppen. Sortland kommune
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Kunnskapsinnhenting - Verdiskaping i nord
Utskrift av presentasjonen:

Utviklingsprogram for byregioner KMDs byregionprogram: Formål: Økte kunnskapen om samspillet mellom by og omland for å stryke den regionale vekstkraften! Faser: Første fase fram til 2015, med vekt på kunnskapsinnhenting og læring i nettverk. Fase 2 med vekt på strategier og tiltak. Deltakere: 33 byregioner som var på oppstartsmøtet. (Ingen fra Finnmark, to fra Troms og fem fra Nordland). Koordinator: Distriktssenteret.no. KMDs operative enhet med ansvar for de nasjonale nettverkssamlingene. Neste samling: 20. og 21. mai i Stjørdal. (Høstsamlingen: 3. og 4. nov.)

Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen (Tromsø, Karlsøy, Balsfjord og Lyngen) Perspektiv: Regionforstørring – utvikle et felles regionalt arbeidsmarked og utvide samspillet og grunnlaget for regional vekst Faglige utfordringer - Skaffe kunnskap om: Hvordan er samspillet og samhandlingen knyttet både til nærings-, samfunns- og demografisk utvikling og samarbeidet om kommunale tjenester, planleggingsoppgaver mm ? På hvilke områder fører samspillet til regional vekstkraft? Hva er «flaskehalsene» som begrenser eller hindrer vekst? Fungerer Tromsø som en «motor» som vokser på bekostning av omlandet eller i symbiose med nabokommunene? Er vekst i Tromsø alltid en fordel for omlandskommunene? Hvordan fungerer dagens samhandlingsarenaer?

Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen Organisatoriske utfordringer: Politisk forankring – etablering av styringsgruppe og forankre prosjektert i kommunestyre og andre politiske organ Budsjettramme: Støttebeløpet fra KMD + kommunale næringsfond Lyse ut anbud knyttet til kunnskapsinnhenting Etablere arbeids-/referansegruppe – bredt sammensatt Utvikle og utnytte det nasjonale nettverket Felles plattform – utvikle felles forståelse av: Særtrekk, fortrinn og utviklingsmuligheter i regionen De enkelte kommunene/lokalsamfunnens styrker og svakheter Hvordan virker eksterne drivkrefter, inkludert statlig politikk, inn på utviklingsmulighetene for regional vekstkraft i Tromsøregionen? På hvilken arena og i hvilke sammenhenger skal prosjektet drøftes og plattformen utmeisles?

Balsfjord klart størst med ca. 385 Balsfjord klart størst med ca. 385. De viktigste bransjene er trolig: B/A, transport, offentlig virksomhet (skole). I forhold til folketallet litt flere pendlere fra Karlsøy kommune. Betydelig innslag av pendlere fra andre byer i og utenfor N-N.