Presentasjon Næringskomiteen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor produsere mat i Norge?
Advertisements

Differensiert arbeidsgiveravgift fra , Ellen Mulstad, NHO-S.
Strukturrasjonalisering – medisin eller gift for landbruket?
Biogass i Østfold – Ved Martha Mjølnerød Leder i Østfold Bondelag Østfoldlandbruket er med!!
Industriell verdiskapning en mulighet for gode klimatiltak? Stortingets klimaforlik, klimatiltak og virkemidler i industrien Terje Lien Aasland, Næringskomiteen.
Vi får Norge til å gro! Jordbruksforhandlingene innspill fra Nordland Bondelag Fokus på inntekt.
Vi får Norge til å gro! Jordbruksavtalen Oppbygging av økonomisk ramme.
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Matvaresikkerhet og jordvern
10Velstand og velferd.
Landbrukspolitikk Nils T Bjørke 11. November 2010.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag 1 ØKONOMIPLAN 2007 – 2010 Rådmannens forslag/Foreløpig forslag Formannskapet
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
Historisk løft for minstepensjonister og unge uføre Trygdeoppgjøret 2008 (28. mai 2008)
Regnskapsfører og Sparringpartner / rådgiver
Universitetet i Tromsø Bidrags- og oppdragsfinansiert aktivitet økonomistyring Avdeling for økonomi 15. oktober 2009.
Kornmøte på Skjetlein VGS 2 desember
Vi får Norge til å gro! JORDBRUKSAVTALEN
JORDBRUKSAVTALEN
Jordbruksavtalen
Landbruk Ei lokal, nasjonal og global næring. Landbruk i Ørland Volum og betydning lokalt Landbruket betydning nasjonalt Jordbruksforhandlinger Landbruk.
Vi får Norge til å gro! Viktige landbrukspolitiske saker for vinteren Per Skorge.
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Vi får Norge til å gro! Prosjektplan på 4 Styrking av saueholdet i Buskerud Prosjekteier: Buskerud Bondelag Prosjektleder:Eldor Bjerke.
Foreløpig uttalelse fra Norges Bondelag Stortingets næringskomité 6. Januar 2012 Landbruks- og matpolitikken Meld. St. 9 ( ) Velkommen til bords.
Adressekit Mars 2013 v/ Trondheim kommune. Hva er et Adressekit????  Kommunen ”eier” Adressekit  Inneholder opplysninger om kommunen som:  Organsisasjonsnummer.
Bruk av beite i oppdrett og kjøtproduksjon på storfe Del I
Høring om St.prp. nr. 1 ( ) - Statsbudsjettet Norges Fiskarlag: Jan Birger Jørgensen Jan Ivar Maråk.
Landbruket – fremdeles en del av løsningen?
Husbanken – Klar til å bistå kommunene Geir Barvik Administrerende direktør.
Tillegg til plansjer Midt-Norge. Hvorfor kan vi ikke øke prisen på storfe mer? - men har økt med 30% siden 2006! (kpi økt med 11,5 %) Litt biff – mye.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Levanger kommune Rådmannen Budsjett Presentasjon av foreløpig forslag – Rådmann Ola Stene Budsjett 2007 presentasjon av foreløpig.
Landbrukets omdømme ”bærre sauter”? Jeg jobber med omdømmebygging hver dag. Hvordan tenker Bondelaget om omdømmebygging? v/ Trine Hasvang Vaag, leder Nord-Trøndelag.
Handlingsplan for parkering Trenger byen en P-politikk?
Landbruks- og matpolitikken Meld. St. 9 ( )
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Kommunal- og regionalminister Erna Solberg ”Norsk velferd på ny måte
Landbrukets økonomiske betydning i Trøndelag Innlegg på seminar Steinkjer 16. og Trondheim 17. mars 2010 Erland Kjesbu, NILF og Roald Sand, TFOU Økt storfekjøttproduksjon.
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
Jordbruksoppgjøret 2014 – produksjonstilskudd og tilskudd til avløsning ferie og fritid Kommunesamlinger høsten 2014.
1 Sikkerhetsutfordringer Sikkerhet mer en virus og ormer Spam Spyware UPS – eller mangel på UPS Patching – for å tette sikkerhetshull Oppdatering for å.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Agenda: –Kort om Utdanningsdirektoratet –Rammen for møtet –Føringer i St. prp. nr. for 2009 – KOSTRA-grunnlaget 2007 – Presentasjon av satsberegningene.
Presentasjon av problemstillinger til utvalgsmøte Sekretariatet i samarbeid med utvalgsleder Norges forskningsråd.
FNF-samlingen, Granavolden Kjetil Bjørklund, KS 28. august 2007.
Hvor står vi? Hva vil vi? Hva gjør vi? 1# Sjølforsyningsmyta Vi blir stadig mer sjølforsynte med mat.
Fjellandbruk i Meråker. Utgangspunkt for Fjellandbruket i Meråker  Bonden lav status – Meråker industrikommune  Nedgang i antall bønder  Få heltidsbønder.
Utvalde kulturlandskap i Jordbruket. Erfaringer, utfordringer og resultater fra fjellgardane og seterdalane i Øvre Sunndal. Nettverkssamling Lista
Forslag til statsbudsjett Budsjettmøter - med formannskapet og komiteer, strategisk ledelse, enhetsledere og økonomienheten Strategisk ledelse.
Jordbruksforhandlingene Presentasjon 9.12, 2016
Infomøte Ørland kultursenter 13
Auka verdiskaping på ammeku
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
Miljøproblemer. Miljøproblemer Miljøproblemer Miljøproblemene skyldes gjerne eksterne virkninger, dvs. virkninger av produksjon og forbruk som rammer.
Workshop – tema for beitebruksplan
Hadsel Eiendom KF Leie-til-eie.
Rådmannens budsjettfremlegg
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
Kunnskapsgrunnlag for trøndersk landbruk
Virkningene av nytt inntektssystem på kommunene i Møre og Romsdal
Budsjett- og økonomiplan
Næringslivets klimahandlingsplan – virkemidler for utslippsreduksjoner
Rådmannens forslag: HANDLINGSPLAN Budsjett 2019
Grunnlaget for all produksjon er jorda!!
UiT Norges arktiske universitet
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Utskrift av presentasjonen:

Presentasjon Næringskomiteen 24.05.2017 Prop. 141 S - Presentasjon Næringskomiteen 24.05.2017

Nødvendig med forutsigbare rammebetingelser

Økt norsk storfekjøttproduksjon med basis i ammekua Spesialiseringen i norsk storfehold er kommet for å bli. Vi mangler i dag om lag 40 tusen mordyr for å dekke importbehovet For økt selvforsyningsgrad er viktig å satse på ammekuproduksjon på alle størrelser av bruk i alle deler av landet. Økonomien må vesentlig styrkes.

Norsk storfekjøttproduksjon som virkemiddel distriktslandbruket Det er avgjørende med tiltak som stimulerer og opprettholder og øker antall ammekyr der vi har gras og beiteressurser. Dette er et vesentlig bidrag til å opprettholde distrikts- landbruket. Storfekjøttproduksjonen med med basis i ammekua er viktig for å opprettholde antall storfe i distriktene.

Storfekjøttproduksjon med basis i beite I ammekuproduksjonen kan om lag 50% av næringsbehovet komme fra beite. Det trengs derfor både innmarks og utmarksbeite. Forslag om endringer i AK tilskudd i sone 1, 3 og 4 må endres. Dagens beitetilskudd opprettholdes. Det er behov for å styrke utmarksbeite- tilskuddet uten at det tas fra innmarksbeite.

Kan se ut til at dette er et fint beiteområder Område Østgård –Åsan og Os –Åsan i Os kommune Nord Østerdal

Utmarksbeite må utnyttes gjennom samarbeid Samme område som forrige plansje, men her tatt med hvor mange grunneiere som må involveres for å få til et felles utmarksbeiteområde. Dette må gjøres gjennom samarbeid med grunneiere, beitebrukere og kommunen. Slik er situasjonen de fleste steder som har utmarksressurser. « Jussen» må avklares og det må lages kommunale beitebruksplaner.

Bortfall av kvalitetstilskudd for slakt med fett over 4 TYR mener at fett trekk er en del av slakteriene sitt markedsansvar. Dette skal derfor ikke finansieres av budsjettmidler. Forslag om å ta bort om lag 15 mill kroner for å finansiere varemottakere sine kostnader knyttet til feite slakt fjernes. Kvalitetstilskuddet skal målrettes mot bonden.

Økt norsk storfekjøtt produksjon med basis i norsk kjøttfeavl Det er feil at noen ammekubønder som deltar i nasjonal avlsarbeid må betale en « avgift» for at felleskapet skal få tilgang til den beste genetikken for norsk storfekjøttproduksjon Tilskudd til avlsarbeidet i TYR over budsjettet må økes med minst det som var faglaga sitt krav og i tråd med tidligere uttalelser fra Næringskomiteen.

Vi ønsker Stortinget lykke til med det videre arbeidet