Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Småsamfunnssatsing i Fjellregionen ( ) - nettverks- og kompetansebygging og utvikling av lokalsamfunn.
Advertisements

Snowball Rjukan 26. oktober 2010 Ove Gjesdal og Stein B Olsen.
Kommunal planstrategi.
Fiber skaper Bolyst (FiBo) Attraktive Trones, Namsskogan
PLANER og planer … Hjelper det med planstrategi?.
Program Fauske kl – kl •Innledning v/ ordfører •Fauske 2025 – noen utfordringer og muligheter –Åke Holmstrøm –Gry Janne Rugås –Leif.
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Folk skaper utvikling om betydningen av tillit og nettverk for lokal samfunnsutvikling Forskningsdagene Forskningsfrokost Steinkjer.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Fylkeskommunal boligpolitikk?
Lektor 2 på Vardal ungdomsskole 5. mars Lektor 2 - ordning Fagpersoner fra industri og øvrig arbeidsliv utenfor skolen deltar aktivt i undervisningen.
Planstrategi som nytt verktøy
Velkommen til plandialogdag Marit Moe, KS Nord-Trøndelag Roald Huseth, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag Karl-Heinz Cegla, Nord-Trøndelag fylkeskommune.
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Biblioteksjefmøte Karen Espelund. Grunnleggende forståelse Livet leves i kommunene Kulturens egenverdi og nytteverdi – begge tilnærminger må med.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling 10 rådgivere, fordelt på hele landet.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Stedsutvikling - nasjonal satsing og regional utfordring Grete Sildnes Regional utviklingsavdeling Nord-Trøndelag fylkeskommune Gardermoen
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Regionplan Agder 2020 Presentasjon for Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling.
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
Planer og pågående prosesser som har betydning for næringsutvikling 1 Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplanens arealdel ATP-plan Buskerudbyen.
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Innherred samkommune 1 Mulig organisering av arbeidet med felles kommuneplan Dialogseminar Åre 13. mars 2007.
Kommunenes arbeid med likestilling Resultater fra kartlegging.
Sykkeltransport i kommuneplanen Sykkelseminar november 2014.
Organisering av verdensarvarbeidet
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Næringsutvikling i Glåmdal Felles kommunestyremøte, Lasse Juliussen 1.
TILSYN FOLKEHELSE  Brev frå fylkesmann  Praktisk tilrettelegging og rykte går…  Møte med rådmann og kommunalsjef  Innsending av dokumentasjon.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
16. jun Husbankens tanker omkring Plan- og bygningsloven som boligpolitisk verktøy Planseminar Namsos 11. mai 2009 Randi Selseth, Husbanken.
Mulighetenes Oppland Program 10: :30 PlanOppland 10: :00 Regional planstrategi/Fylkesstatistikk 11: :30 Kommunal planstrategi, Gausdal.
Kommuneplanlegging Lokale utfordringer sett fra regionalt ståsted Dato 11.juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunal planstrategi Temadag Regionalt planforum 12. april 2016.
Foto: Bjørn Erik Olsen Kommunal planstrategi Tim Chr. Tomkins-Moseng Dato Plannettverk Salten.
IWH/HUSBANKEN Levekårskartlegging på sonenivå i Sarpsborg Betydning for det boligsosiale arbeidet og den sosiale boligpolitikken: Hva slags kunnskap?
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Regionalt utviklingsprogram Møte Fylkeskommunen har lyttet på kommunene – kortere og spisset RUP Lettere å sette seg inn i hva RUP innebærer.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Innlegg – plannettverk på Sortland 6/ v/ teknisk sjef.
Prioriteringer og handlekraft Sammenheng fra overordnede mål til handling 1.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Kommunal planstrategi
Før, under og etter gjennomføring – hva skjer?
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Kommunal planlegging.
Likestilling i kommunalt planarbeid
Bærekraftig samfunnsutvikling
Tips, råd og verktøy til kommunenes planstrategier
Bærekraftig samfunnsutvikling
Gudbrandsdalsmøte 2017 By og fjell – moderne bosetting som grunnlag for utvikling og verdiskaping.
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Høring: Kommuneplanens samfunnsdel
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Nasjonal konferanse om forskningsbasert
TUP By- og samfunnsplanlegging (BSP)
Planarbeid Tim Christian Tomkins-Moseng
Hjemmelekse Nettverkssamling klimatilpasning Østfold
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Hjemmelekse Nettverkssamling klimatilpasning Østfold
Meløy som attraktivt bo- og arbeidssted
Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.
Utskrift av presentasjonen:

Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK) - LUK-satsingen i Nordland 18.09.2018

Prosess og veien videre Besøk i 5 av 7 regionråd Questback-undersøkelse til samtlige kommuner Brev om påmelding til kommunene Ringerunde Presentasjon i andre sammenhenger 23 påmeldte kommuner Forankring i kommunene Prosesslederkurs for kommunalt ansatte og ildsjeler. Nordlandskonferansen 2011. ”LUK to Nordland”. Prosessplan for LUK. Tre årlige fellessamlinger   Oppfølging av kommuner/regioner og enkeltprosjekter. 18.09.2018

Tema og organisering Kommune-nettverk Tilflytting Kommune-planlegging Attraktiv og aktiv Lokale utv.prosjekt Tilflytting (bolyst, tilbakeflytting, rekruttering, fokus på innvandrere og unge) Kommuneplanlegging (arealdel, samfunnsdel, kommunal planstrategi, nye samarbeidsformer mellom kommunene innen planarbeid) Attraktiv og aktiv (grønt reiseliv og opplevelser, folkehelse, stedsutvikling og næringsutvikling generelt) 18.09.2018