Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder."— Utskrift av presentasjonen:

1 Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.

2 3 reiselivsbedrifter i Sulitjelma

3 Hvorfor Sulitjelma? Hvorfor vil fylkeskommunen/kommunen satse på et slikt prosjekt akkurat i Sulis? –Etter gruvedriften ble lagt ned et samfunn har opplevd fraflytting og i liten grad nye arbeidsplasser. Men Reiselivet en næring i vekst og Sulis unik med tanke på natur (snø) og historie. I tillegg skjer det allerede en hel del positive ting, og her gjelder det å smi mens jernet er varmt.

4 Kobberløpet 50 års jubileum 2018 – rekordpåmelding, 1200 påmeldte (de hadde et mål med 1000 før start), setter Sulis på kartet som skidestinasjon, merkevarebygging for Sulitjelma.

5 Storsatsning på Jakobsbakken
10-talls millioner investert, Messa, Titanic, Fjellfarer

6 Saltdalshytta Solgt 10 hytter -5 første ferdig til vinterferien 2019
-5 neste ferdig til påskeferien 2019 Begynner neste byggetrinn mai/juni 2019 Skal være i gang med oppsettingen denne uken, masse investert. Ellers er det allerede svært mange hytter og fritidsboliger i Sulitjelma (700 stk) så her er allerede masse folk som aktivt og regelmessig besøker og bruker Sulitjelma.

7 Coop Nordland Ny coop butikk i løpet av 2019, interessant mtp merkurprogrammet.

8 Gatekunst Da sju internasjonale kunstnere i 2015, Up North festivalen

9 Utfordringer Utnytte fullt ut potensialet i «hyttefolket»
Stabilt tilbud av overnatting, bespisning, infrastruktur, etc. Nå ut til resten av verden med hvor fantastisk Sulitjelma er! Status er at det skjer en hel masse i Sulitjelma

10 Hva skal til for å lykkes?
At vi heier på hverandre! Veldig interessant det distriktssenteret i går sa om hva som var kjennetegnene i livskraftige lokalsamfunn – ildsjeler og gode nettverk. Og ikke minst dette med at en heier på hverandre! Fremsnakker etc. Ildsjeler har Sulis masse av, men (som en outsider) har jeg litt inntrykk av at mange også har veldig klare ideer om hvordan ting burde være, så klare ideer at det av og til kan komme litt i veien for fremsnakkingen av andre intiativer og tiltak. Så det er kanskje min oppfordring, vær entusiastiske på vegne av andre! Takk for meg


Laste ned ppt "Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google