VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Asbjørn Følstad SINTEF IKT 10. september, 2007
Advertisements

Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
Hva er Fretex ?.
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Skien kommune.
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
Meldingsutveksling og kommunal utbredelse
USHT Hordaland Velferdsteknologi
FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS
Interkommunalt fagnettverk demens 17.sep Tentativt program Kl – 09.55Velkommen med praktisk informasjon om dagen v/Vigdis Kl – 10.30Informasjon.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud
BUSKERUDBIBLIOTEKENE SOM MØTEPLASS BLI KJENT MED FYLKESBIBLIOTEKET, 15. JANUAR 2015.
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
In collaboration with: MatRIC – hva er vi og hva gjør vi? Line Eielsen Malde, prosjektleder.
Ove Guttormsen| NHO Anskaffelseskonferanse | Oslo 11.mai 2016 – EN LANDSFORENING I NHO Innovative offentlige anskaffelsers betydning for omstillingsarbeidet.
Nye nettsider Elvur Thorsteinsdottir Dialogmøte.
Strategisk næringsplan for Rana Kommune SATSNINGSOMRÅDE MARKEDSFØRING OG OMDØMME PROSESSEN OG FREMDRIFTEN.
LFH Markedsgruppe Kommune 9. desember Møte med Bærum kommune Enhetsleder Heidi Rygg (tidliger NAV anskaffelser) samt Lene Sævig og Lise Høyland.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser Dialogkonferanse Sør-Trøndelag fylkeskommune, ,
Agdersamling 13 sept kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.
Program for interkommunalt nettverksmøte for innovasjon og velferdsteknologi Rogaland den 3.september 2015 på rådhuset i Eigersund Vi serverer enkel.
Lederdialog Miljø og plansaker
Dialogkonferanse Behovene
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Felles anskaffelse trygghets- og varslingsteknologi
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI i TELEMARK
Fra mandat Regionalt program for velferdsteknologi i Konsgbergregionen
Responssenterarbeid 110 Telemark
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI
Tilbyderkonferanse 5 mai 2015.
Statusrapport Velferdsteknologi
Evaluering – veien videre
Halden Alliansen
Dialogkonferanse Trygghetsalarmer
Fellesanskaffelse av digitale trygghetsalarmer for kommuner i Telemark og Vestfold
Dialog Elektronisk medisineringsstøtte - fra apotek til mage
En kartleggingsstudie
Velferdsteknologi i Vest-Telemark
Statusrapport Velferdsteknologi
DagsSAMLING FOR DAGLIG LEDERE I KLUBB
Til elevane Helsesøster på Nesflaten skule Høsten 2016
Velferdsteknologi i Vinje kommune
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Statusrapport Velferdsteknologi
Årshjul med faste aktiviteter
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Vi vil – og vi får det faktisk til!
Status fellesanskaffelse av trygghetsskapende teknologi
Innføring velferdsteknologi Agder
Innføring velferdsteknologi Agder
Plan om 30 kommuner, med utgangspunkt i TELMA.

Innføring velferdsteknologi Agder
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Une Tangen, rådgiver KS Forskning, innovasjon og digitalisering
Implementeringsprosjekt - velferdsteknologi i Tønsberg kommune
PERSONSENTRERT OMSORG
ABC Musikk basert miljø behandling
Innføring velferdsteknologi Agder
Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene
YS-Medlemsfordeler inviterer til åpent arrangement
Innføring velferdsteknologi Agder
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
1. RKG sekr – innledning Reference site velferdsteknologi
anskaffelse av pasientvarslingsanlegg og trygghetsskapende teknologi
Utskrift av presentasjonen:

VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK   NYHETSBREV 4

BAKGRUNN Gjennom Nasjonalt program for velferdsteknologi samarbeider KS, Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse om å stimulere kommuner til å ta i bruk velferdsteknologi løsninger gjennom tilskuddsordningen «Omsorgsplan 2020-innføringen av velferdsteknologiske løsninger». Velferdsteknologiprosjektet i Vestfold og Telemark er et av prosjektene som har fått tildelt midler for 2017 til implementering av velferdsteknologi. Tilskuddet skal fordeles likt mellom 26 samarbeidende kommuner i Vestfold og Telemark . Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold og Telemark og KomUt er også med som samarbeidspartnere. Tilskuddet er ment til frikjøp av medarbeidere fra kommunene for å delta på seminarer og workshop i regi av prosjektet. .

BETYDNING FOR KOMMUNENE Kommunene tilgang til kompetanse og veiledning på flere områder fra Nasjonalt velferdsteknologiprogram, ressurskommuner, Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester og KomUt. Opplæring i tjenesteinnovasjon og verktøyene i Veikart for tjenesteinnovasjon, Velferdsteknologiens ABC og tekniske anbefalinger innlemmes i arbeidet. Prosessveiledning fra Helsedirektoratets rammeavtaleleverandør PA Consulting i forhold til gevinstrealisering. Bistand og inspirasjon fra andre kommuner Arbeid med felles problemstillinger på tvers av kommuner og faggrupper Dele erfaringer og forene krefter

AKTIVITETSPLAN HØSTEN 2017 30.Oktober Seminar i samarbeid med Thor Steffensen i E-helsedirektoratet   Seminar for alle kommunene i Telemark og Vestfold. Prosjektgruppen for anskaffelsen av digitale trygghetsalarmer leder arbeidet. Menstad bydelshus Skien 4.November Velferdsteknologidagen i Skien Åpen konferanse for velferdsteknologi i Skien kommune. Her presenterer leverandører og Skien kommune velferdsteknologi. IbsenhusetSkien 16.November Regionsmøte Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og representanter fra Vestfold nord. Nøtterøy 23.November Samling i kompetansenettverket for velferdsteknologi i Telemark Felles samling for velferdsteknologinettverkene i Telemark og Vestfold. Arrangementet er åpent for alle kommunene i Telemark og Vestfold. Bø 11.Desember Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og representanter fra Midt-Telemark

DELPROSJEKTER Prosjektet er delt inn i delprosjekter med tilhørende arrangementer: 1. Anskaffelsesprosess trygghetsteknologi Behovskartlegging, 29. mai 2017 Dialogkonferanse, 30. August 2017 En til en-møter med leverandør, September 2017 Seminar om tekniske anbefalinger i samarbeid med prosjektleder Thor Steffensen i E-helsedirektoratet, 30.Oktober 2017 2. Implementering av GPS og digitalt tilsyn Konferanse om velferdsteknologi, 26.September 2017 Konferanse i velferdsteknologi, 23.November 2017

FELLESANSKAFFELSE AV DIGITAL TRYGGHETSTEKNOLOGI EN TIL EN-MØTER MED LEVERANDØR, 25.-29. SEPTEMBER Heidi Sivertsen, prosjektleder for fellesanskaffelsen av mobil og stasjonær trygghetsteknologi ledet i september arbeidet med en til en-møter med flere leverandører. Dette var en viktig milepæl i fellesanskaffelsen og ga et nyttig kunnskapsgrunnlag i det videre arbeidet med kravspesifikasjonen. Mange leverandører leverte løsningsforslag som hadde tatt opp i seg innspillene fra alle kommunene under behovskartleggingen i mai og dialogkonferansen i august.

SAMLING I NASJONALT VELFERDSTEKNOLOGIPROGRAM 23.-24.OKTOBER 23-24.oktober var prosjektgruppen på samling i nasjonalt velferdsteknologiprogram. Her var alle prosjektene samlet der prosjektet vårt i Vestfold og Telemark er det nest største. Overordnet fokus på samlingen var økt kunnskap om verktøy som skal gjøre det mulig for kommunene å sette i gang nødvendige prosesser i egen kommune. Dette dreier seg om temaer som velferdsteknologiens ABC, innovative anskaffelser, tekniske anbefalinger og normer for informasjonssikkerhet.

SAMLING MED PA CONSULTING 27.OKTOBER 27.Oktober var prosjektgruppen i møte med PA Consulting. Her fikk prosjektgruppen gode råd om gevinstrealisering og videre gevinstrealiseringsarbeid i alle 26 samarbeidende kommuner i prosjektet. I den forbindelse vil det bli arrangert regionsvise samlinger i januar/februar . Invitasjon kommer.

KONFERANSE MED DIREKTORATET FOR E-HELSE 30.OKTOBER 30.Oktober arrangerte prosjektet en konferanse om tekniske anbefalinger med blant annet med Thor Steffensen i direktoratet for e-helse. Her var ansatte med IKT bakgrunn, ledere og ressurspersoner for velferdsteknologi fra kommuner i Telemark og Vestfold representert. Konferansen ga nødvendig og nyttig kunnskap inn i arbeidet med fellesanskaffelsen for digital trygghetsteknologi.

VELFERDSTEKNOLOGI-DAGEN 4.NOVEMBER Skien kommune inviterer alle kommunene til velferdsteknologidagen: LØRDAG, 4. NOVEMBER KL.10-16 IBSENHUSET I SKIEN Dette er et gratisarrangement der: Kjente leverandører viser frem sine løsninger for velferdsteknologi Skien kommune presenterer hvordan de jobber med velferdsteknologi.

SAMLING I KOMPETANSENETTVERKET 23.NOVEMBER Velkommen til nettverksmøte for velferdsteknologinettverkene i Vestfold og Telemark Sted: Bø hotell, Gullbringvegen 32, 3800 Bø Tid: Torsdag 23. november kl. 9.30 til 15.30 Hovedtema denne dagen er digitalt tilsyn, som er en av satsingsområdene i prosjektet. Målgruppen er alle som har en rolle knyttet til velferdsteknologi i kommunene i Vestfold og Telemark.   Frist for påmelding er mandag 13. november. Det er ingen deltakeravgift Påmelding til: heidi.johnsen@porsgrunn.kommune.no Telefon: 94133566