Klikk på bildet for film.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Advertisements

Barn har rett til trygg oppvekst
UTDANNING FOR BÆREKRAFTIG UTVIKLING
Nasjonal konferanse Overgangsprosjektet Kunnskapsminister Kristin Halvorsen 7. september 2011.
Noen utfordringer for skolene
1 Foredragstittel Tittel på foredraget Navn på foredragsholder.
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Til læreren/ veilederen
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Vi ønsker å sikre Barn et trygt hjem
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Praksislærermøte GLSM-praksis
UFD Den kulturelle skolesekken Helge Ole Bergesen, Konferansen “Museenes plass i de kommunale planene”
Velkommen til klasse- foreldrene
Den informasjonskompetente lærer Et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Bergen, Hordaland fylkesbibliotek og praksisskoler i Hordaland Presentasjon ved.
Minoritetsrådgivere på videregående skoler Bidrar til at ME gjennomfører og består vgo Konkret rådgivning og oppfølging av enkeltelever Forebygge.
Landsorganisasjonen i Norge
CASE VÅRE ELEVER: Umotiverte elever Dårlige lese- og skriveferdigheter
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
Digital kompetanse for alle. Forord (utdrag) Departementet definerer digital kompetanse som den kompetansen som bygger bro mellom ferdigheter som å lese,
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Hva er en foreldrekontakt?
Kambodsja Nasjon i Asia, i Indokina. Før Fransk protektorat 1941 – Norodom Siha- nouk blir konge i Kambod- sja 1946 – Kommunistiske styrker starter væpnet.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
Undervisning i gruppe for ungdom med psykisk utviklingshemming
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Undervisningssektoren 2015
EN ARENA FOR DIGITAL UTVIKLING
Velkommen til et nytt skoleår!
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE.
En politikk for Kunnskaps-Norge Statssekretær Åge R. Rosnes LOs utdanningskonferanse 2. november 2005 Sørmarka.
Tittel på foredraget Navn på foredragsholder. 2 Sted og tid Heading Tekst og innhold skal stå her Første underpunkt Andre underpunkt Med mulighet for.
LÆRENDE NETTVERK - KØBENHAVN 2008 REKTORUNDERSØKELSEN 2007 Erik Eliassen, LU/HVE Jan Sivert Jøsendal, ILS/UiO Ola Erstad, PFI/UiO.
Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015.
Hjelp til internflyktninger i Colombia. 5,3 millioner mennesker drevet på flukt i eget land.
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si.
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp Østlandssamarbeidet
Systematisk Observasjon av Lesing.  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste  Vi skal skoleres og lære oss.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Two Teachers En kort innføring til foreldre. Hva er Two Teachers? En av tidenes største norske studier på utdanning. På initiativ fra Kunnskapsdepartementet.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Fattige og rike land Kapittel 6. Rike land  Vest-Europa, USA, Canada, Australia og Japan  Også mennesker som lever under fattigdomsgrensen i disse landene.
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
Sommerly barnehage Plan fadder
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Prosjekt leselyst Hva er det?.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
iPad i grunnskoleopplæringen
Ohg’s INNSAMLINGsaksjon med impande
Systematisk Observasjon av Lesing.
Bygging av fødestuer - fire er ferdig, flere gjenstår
Kapittel 9: Utdanning i Norge
Nasjonale prøver på 5. trinn høst 2017
Madagaskarkveld tirsdag 10. april.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Ә.Тәжібаев “Сырдария ” өлеңі ашық сабақ 7-сынып
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Strategisk kart 2018–2021 Bruker Kvalitets-utvikling Kompetanse-
Қарсылықты бағыныңқы сабақтас
Екпетал мектеп – балабақшасы Ана тілі 2 класс Өткізген: Г
Tospråklige lærere i Asker Kommune
“Сыни тұрғыдан ойлауға оқыту” модулі сабақтар топтамасында орындаған: бастауыш сынып мұғалімі:Алимбаева Алмаш Иренгалиевна санаты ІІ.
Коучинг тақырыбы: “Оқыту мен оқудағы жаңа әдіс-тәсілдер”
Utskrift av presentasjonen:

Klikk på bildet for film. Rediger Footer og velg "Apply to All" under "Header & Footer" under fanen "Insert" Sett inn dato

Rediger Footer og velg "Apply to All" under "Header & Footer" under fanen "Insert" Sett inn dato

UTDANNING FOR FRAMTIDEN I KAMBODSJA I KAMBODSJA

KAMBODSJA Kambodsja er et av de fattigste landene i Sørøst-Asia Mer enn 40 prosent av befolkningen lever i ekstrem fattigdom Korte fakta om Kambodsja Hovedstad: Phnom Penh Befolkning: 15,7 millioner Antall barn som dør før fylte fem år per 1000 levendefødte: 38 Forventet levealder: 55 år Utdanning for framtiden i Kambodsja 2015-2018

UTFORDRINGER I SKOLESYSTEMET Under Røde Khmer-regimet vokste en hel generasjon opp som analfabeter Stor mangel på lærere og kvaliteten på undervisningen er dårlig De fleste barna starter på skolen, men mer en halvparten dropper ut før de fullfører grunnskolen Resultatet er at altfor få barn lærer å lese og skrive Utdanning for framtiden i Kambodsja 2015-2018

UTDANNING FOR FRAMTIDEN Trygge klasserom, deltakende og tilpassede undervisningsmetoder, samarbeid mellom lærere, elever og lokalmiljø. Dette er tiltak som skal sikre at barn ikke bare oppholder seg på skolen, men faktisk også lærer og utvikler seg. Vi har valgt ut flere provinser som har store behov for å bedre kvaliteten i skolen. Målsettingen for det fireårige prosjektet (2015-2018) er å gi 51 900 barn ved 127 barneskoler bedre læringsutbytte og god kvalitet på undervisningen. Utdanning for framtiden i Kambodsja 2015-2018

FORVENTEDE RESULTATER: Bedre leseferdigheter og leselyst Foreldre og førskolelærere får opplæring i å forberede barna på barneskolen og gi barna tidlig leseopplæring Barna får tilgang til relevant og spennende lesestoff, blant annet gjennom små biblioteker/bokbanker og leseklubber i og utenfor skolen Prosjektskolene får hjelp til å utvikle godt undervisningsmateriell Utdanning for framtiden i Kambodsja 2015-2018

FØLG UTVIKLINGEN I PROSJEKTET Digital rapportering – følg utviklingen i prosjektet med nyhetsoppdateringer tre ganger i året her: https://www.reddbarna.no/utdanning-for-fremtiden-i-kambodsja Utdanning for framtiden i Kambodsja 2015-2018

Klikk for å komme inn på kahoot ->

Bøsser Leveres ut kl. 08:15, og kontaktlærer og tillitsvalgte sjekker lister. Rediger Footer og velg "Apply to All" under "Header & Footer" under fanen "Insert" Sett inn dato