ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune 20.10.2017 Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Advertisements

PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
REKRUTTERING TIL SMIL GRUPPER
Forebyggende arbeid satt i system
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Kapittel 5 oppgave a) Fra presens til preteritum 
Barns trivsel Tjenesteområde barnehage Gjøvik kommune Til barns beste – satsingsområde i Oppland 2013 – 2014.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Joachim Bjerkvik
Diakoni og trosopplæring
Tre håndfuller vann for livet.
Kapittel 6 e) Sett inn sin, si, sitt, sine, hans, hennes eller deres.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Pilotprosjekt: ”Fysisk aktivitet som behandlingsmetode i ettervern og i poliklinisk behandling av personer med rusrelaterte problemer og psykiske lidelser”
Nanna Maries hjem har vært et senter for foreldre og barn i regi av Kirkens Bymisjon i 27 år. Vårt arbeid består i å støtte foreldre slik at de kan ta.
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
SMIL – styrket mestring i livet Oslo,
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
BAKGRUNN FOR PROSJEKTET
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Eldresenterforum 20. november 2008
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Problemet og løsningen:
Del 3 God intern kommunikasjon – vær trygg
Ungomsskoleelever som instruktører i programmering: La ungdommen undervise kidsa! Torbjørn Skauli.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Program for foreldreveiledning – ICDP-metodikk
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
VEILEDNING AV NYUTDANNEDE LÆRERE I VESTFOLD
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
SMIL – styrket mestring i livet
Flyktningehelsetjenesten i Tromsø kommune
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
”Når jeg ser han får jeg sånn stikk i hjertet” Hverdagen for barn og ungdom når foreldre strever med rusmiddelproblemer En kvalitativ studie utført på.
KS 25.APRIL 2016 Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester Elisabeth Vennevold.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Adoptivfamiliers erfaringer med hjelpeapparatet En kvalitativ undersøkelse i forbindelse med spesialistpermisjon, foretatt av psykologspesialist Marthe.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Prosjekt ”Pårørende en ressurs”
Møteplassen – gruppetilbud for barn og foreldre
TIBIR PMTO PALS KONSULENT TERAPEUT Kjært barn osb… RÅDGJEVAR.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Prosjekt: Hjemmebesøk til sårbare gravide i Frogner bydel
Kontaktinformasjon: Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med:
Bli elevmentor i Drømmeskolen!
Foreldreveiledning med minoritetsforeldre – ICDP
Orientering om Skolehelsetjenesten og Helsestasjon for ungdom
”Vi vil gjerne se Jesus!” Johannes12,12-24
Invitasjon til Helt sjef!
Sinne Film:
COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste
Trivsel og godt arbeidsmiljø for elevene på skolen
Påmelding innan 01.februar 2019 til
Oppfølging etter demensdiagnose Å se på livet som mulighet
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Helsesøster- med eleven sitt beste i fokus
Kapittel 6 f) Sett inn sin, si, sitt, sine, hans, hennes eller deres.
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
GRUPPE FOR UNGDOM GRUPPE FOR UNGDOM
EN RANDOMISERT KONTROLLERT STUDIE AV EFFEKTEN AV ICDP BLANT FAMILIER I NORGE – foreløpige planer og ideer for prosjektet. ICDP-NORDENS FORSKNINGSSEMINARIUM.
Utskrift av presentasjonen:

ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune 20.10.2017 Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg vil først si litt om mitt arbeid med ICDP i Helseetaten i Oslo kommune. Helseetaten satser tungt på ICDP og jeg har en 100% stilling som ICDP-koordinator. Helseetaten jobber på oppdrag fra politikerne i Oslo kommune, og det er Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester som er vår oppdragsgiver. En av oppgavene er å få med alle bydelene i et nettverk med kontaktpersoner for ICDP, for at alle bydeler skal kunne tilby programmet til beboere. Mangler kontaktpersoner i St.Hanshaugen, Frogner, Østensjø, (Nordre Aker snart på banen?). Tar initiativ til pilotprosjekter sammen med kontaktpersonene i bydelene og på tvers av bydeler og virksomheter. F.eks. Barnehageprosjekt i Grünerløkka, Voksenopplæringen for minoriteter og ICDP inn i barselgrupper, som det kommer eksempel på senere her i dag. Vi tilbyr også veilederopplæring. Det skal jeg komme tilbake til.

ICDP International Child Development Program Forankret i BLD siden 1995 Forankret i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Sosial- og helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet siden 2007 Har vært en del av program for foreldreveiledning siden 1995. Noen år med mye fokus på behandling, fornyet satsing fra 2005, brev ut i 2007 om at «alle kommuner på sikt skulle få tilbud om kompetanseheving i bruk av programmet». Norskutviklet, universelt, gruppetilbud. Tilbud til alle foreldre/omsorgsgivere på tvers av kjønn, rase og samfunnslag. «Førerkortet» for foreldre eller andre omsorgsgivere. Målsetting om å forebygge, og å fange opp de familiene som trenger mer hjelp. Programmet er også videreutviklet til minoriteter (tilbys på morsmål), til ungdomsforeldre og til foreldre som sitter i fengsel. Brukes i hele landet, ca 4000 veiledere er utdannet. I Oslo kommune rundt 3-400 veiledere, men ikke alle er like aktive. Det jobbes med et bedre system for å registrere veiledere og gruppeaktivitet.

ICDP «Jeg fikk et problem av min mor, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre med det, så jeg gav det til mine barn» ICDP handler om samspill og relasjoner, hvem vi er, hva vi tar med oss videre til våre barn. Bevisstgjøring. Vi kan ikke endre andre men vi kan gjøre noe med vår egen relasjon til andre. ICDP er et faciliterende program, ansvaret gis til hver enkelt. Et eksempel: En enslig mor fra et afrikansk land i en ICDP-gruppe nå i høst. Hun beklaget seg over at 3 åringen hver eneste dag satt med Ipaden når han kom hjem fra barnehagen. Hun fikk ham ikke til å legge den fra seg. I ICDP snakker vi blant annet om å vise positive følelser, forklare og sette grenser på en positiv måte, og det gis hjemmeoppgaver til hver gang. Mor kommer tilbake til neste gruppemøte og forteller at hun har fått et nytt liv: at hun sa til gutten sin at han måtte legge fra seg Ipaden sin for de skulle vaske opp sammen, og det gikk fint. Gutten hjalp velvillig til og de snakket masse sammen, noe de ellers ikke pleide å gjøre. Etterpå sa moren at hun elsket ham, da tok han armene sine rundt henne og sa at han elsket også henne. Deretter skulle de spise, og mor pleide alltid å måtte lure maten inn i ham. Denne dagen spiste han i vei uten at det var noe problem. Disse historiene gjør at mitt engasjement for ICDP stadig blir fornyet!

ICDP Helsedirektoratets nye retningslinjer og ICDP: 4.7 Helsestasjonen bør gi alle foreldre tilbud om å delta i gruppekonsultasjoner 4.10 Helsestasjonen kan tilby universelle, primærforebyggende foreldreveiledningsprogram Hvordan kan dere som har lyst få være med på dette videre? Føringer for den videre bruken av ICDP, inn mot helsestasjonen.

ICDP - 6 teoridager - Filming av eget samspill Hvordan bli ICDP-veileder? - 6 teoridager - Filming av eget samspill Rekruttering og gjennomføring av ICDP- gruppe, 6, 8 eller 12 møter av 2 timer Veiledning underveis Loggskriving

ICDP Ønsker du å bli veileder, eller høre mer om ICDP: Ta kontakt med Eli Østberg Baardseth eliostberg.baardseth@hel.oslo.kommune.no Ny veilederopplæring starter i februar 2018, i regi av Helseetaten