DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Profetene i Det gamle testamente
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
VIL DU BLI MISJONÆR ??.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Kjærlighetsquiz! Out-put!
Skaper eller tilfeldigheter? Problemer med å tro?
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Tre håndfuller vann for livet.
KRISTENDOMMEN.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
2. Fortsett 1. setning i bibelen: I begynnelsen skapte Gud..
Av: Morten Andre Pettersen
Den store bibelske fortellingen
Problemet og løsningen:
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Islam.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
Tekster om tro og livssyn
Jesus fra Nasaret Enighet om at han var en historisk person
Adam & Eva. Adam & Eva Av Espen, Benjamin og Martin E Kristendommen Av Espen, Benjamin og Martin E.
BIBELEN Lovbøker: de fem mosebøkene.
Kristendommens hellige bok.
1.samling: Jesus Kristus
“Disippel-høring”.
Naturlig menighetsutvikling?
Islam.
Om hellige skrifter.
Om hellige skrifter.
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Bibelquiz. Hvilke språk ble Bibelen skrevet på? A.Engelsk og Latin B.Amharisk og Arabisk C.Hebraisk og Gresk D.Sumerisk og Egyptisk Spørsmål 1.
Bibelen Foto: Pål Berge. Hvorfor lære om bibelen? Bibelen er sannsynligvis historiens mest innflytelsesrike bok. Bibelen er viktig for verdens to milliarder.
Fire trossamfunn. Sikhisme Sikh = elev Guru = lærer/veileder Khanda – sikhenes symbol –Ringen (chakkar) Guds enhet. –Tveeggede sverdet i midten (khanda)
Jesus og evangeliene. Lammet Symbol på Jesus: - Guds lam - Påskelammet slaktet: Jesu død innledet noe nytt. Jesus som den gode hyrden eller gjeteren er.
Profetene i Det gamle testamente.. Profetene i Det gamle testamente.  900 – 500 f. Kr.  Ordet profet kommer fra det hebraiske og arabiske ordet Nabi,
GT - Profetene. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet (NT) 1. Evangeliene.
Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
Bibelen Basic. Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet (NT) 1. Evangeliene og Apostlenes.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
«Hei! Jeg vil gjøre avtale med deg!». Dersom (hvis) du/dere … så (da) skal jeg…»
Oppstandelse – Det Gamle Testamentet - oppstandelsestro i GT?
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Det gamle testamentet - hva har GT å si oss i dag? Misjonssalen våren16.
-Eit uroleg område der ulike folkegrupper kjempar om same landområda -Tre verdsreligionar har røtene sine her; kristendommen, jødedommen og islam MIDTAUSTEN.
NT – Evangeliene og Apostlenes gjerninger. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet.
På jakt etter julen i Det Gamle Testamentet. 25 Da sa han til dem: Så uforstandige dere er, og så trege i hjertet til å tro alt det som profetene har.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Kap. 6 Tankar, tru og tvil i Bibelen
BIBELEN.
På sporet av Jesus.
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.
Kristendommen har hatt stor betydning for samfunnet vårt gjennom flere hundre år.
JØDISK TRO OG TRADISJON
Atle Sævareid: Bibelens tilblivelse
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Konfquiz 1.
Hvem er Jesus? 1.
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Kristendommen.
Det gamle testamentet.
Gud frelser folket sitt
Utskrift av presentasjonen:

DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag

BIBELEN Er kristendommens hellige bok Delt inn i Det gamle testamente (GT) og Det nye testamente (NT) GT er skrevet av ulike forfattere og er blitt til over mange hundreår. Dette kan ha ført til at historien har forandret seg voldsomt, i forhold til hva som først ble fortalt. Bibelen er ikke vitenskapelig eller historisk faglitteratur, men religiøs litteratur med troen på Gud som sentrum En kan forstå Bibelen bokstavelig eller billedlig Bokstavelig vil si at en tror bokstavelig på alt som står der. For eksempel Adam og Eva er historiske personer som levde i x- antall år i paradis Billedlig vil si å ha en symbolsk forståelse. For eksempel at Adam og Eva kun er symboler på de første menneskene og paradis er symbol på noe som er godt

Kristendommen forstår Gud som hellig, evig, allmektig, kjærlig, annerledes, skaper og treenig Tall i Bibelen sier ikke bare noe om mengde, men har også en symbolsk betydning. For eksempel 1 står for troen på at det bare er en Gud, ikke flere. Mens tallet 3 står for den treenige Gud med Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd

Forholdet mellom GT og NT Kristendommen forstår det slik at GT er den gamle pakt og forbereder noe nytt. NT kalles den nye pakt og forteller om Jesus som den nye frelser. GT leses i lys av Jesus slik vi kan lese om han i NT En pakt er en avtale eller overenskomst mellom Gud og mennesker

VIKTIGE PERSONER Moses – de ti bud, folkefører, lovgiver, pakt Abraham – jødenes stamfar, pakt Noah – lydig mot Gud, storflom, pakt Kong David – lederegenskaper, idealkongen, tok paktkisten (inneholdt steintavlene med de ti bud) til Jerusalem Salomo – byggherre, handelsmann, bygde tempelet i Jerusalem med mye gull Rut – stammoren til Jesus, en av to kvinner som har gitt navn til bøker i Bibelen