Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Kompetanse Nettvett Hanne Svendsen- PVS kompetanse.
Advertisements

Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Trygge organisasjoner
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Hønefoss politistasjon
Min Møtebok Navn: ____________________________________
2012 Anne Grytbakk UngPro Kirkens Bymisjon i Trondheim
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
RLE UKE 6 I gode og onde dager.
Undervisning i gruppe for ungdom med psykisk utviklingshemming
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Barn og Internett Fagdag med SMISO, Tromsø, 10.september 2009
Fest og følelser Om seksualitet.
God morgen! Tanker etter i går?
Seksuelle SMiso Rogaland.
MOBBING OG RASISME Vg2 H3 Eleven skal kunne forklare hva mobbing og rasisme er, og drøfte forebyggende tiltak.
Foreldresamarbeid Arbeidsseminar i Unge & Rus Tromsø 19. Mars 2013 Dosent Øystein Henriksen.
Sosiale medier - Hvordan forberede de unge og oss selv til en verden på nettet?
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
SEKSUELLE OVERGREP Utfordringer knyttet til å delta i menighetsfellesskapet Elisabeth Torp kirkeligressurssenter.no.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Idoler & idealer. Et trygt rom Her er du velkommen som den du er Du er en bra person akkurat slik du er Ikke si og gjør noe du ikke selv vil Ha respekt.
Utvalgte resultater for SVGS
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Informasjonssikkerhet i hverdagen
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Utvalgte resultater for SVGS
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Helsesøsterkongressen 2017
Mulig.
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Venner & valg Avslutning.
Sett inn video fra Vimeo:
Roller og forventninger
Nettvett U-18 Bodø politistasjon
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Venner og valg Film og samtale.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Psykisk helse.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Fest & følelser Velkommen
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Venner & valg Velkommen.
Sinne Film:
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Agnes Giertsen, Helsesøster/ høgskolelektor &
Trivsel og godt arbeidsmiljø for elevene på skolen
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Voldsforebyggende opplæring
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Fysisk og psykisk helse
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Ungdata-undersøkelsen
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Voldsforebyggende opplæring
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus- og seksualitet, og gjennom det bidra til å forebygge rusbruk og seksuelle overgrep. Rundt oss har vi mange stemmer som vil fortelle oss noe om hvordan vi blir lykkelige, glad og fornøyde. Reklame, tv, radio, kjendiser,bloggere,  venner og foreldre er eksempel på stemmer vi hører på, kanskje uten å tenke over det. Vi gjør mange valg i løpet av en dag og av og til kan valgene føles store og umulige. Vi trenger heldigvis ikke bære alt alene, vi er skapt til felleskap. Vi trenger ikke ta alle de vanskelige valgene alene, snakk med en trygg voksen som du stoler på. Noen har mange gode venner, andre har kanskje få. Noen lar valgene sine bli styrt mye av hva andre tenker, mens andre velger mest selv. I Kirken tror vi at Gud har skapt oss, akkurat slik vi er. Du er god nok slik du er. Ikke la noen presse deg til å mene noe annet om deg selv, eller til å gjøre noe som du egentlig ikke vil. Velg selv. Hvem vil du høre på?

«Det å ta de beste valgene når valgalternativene er så mange, er nåtidens utfordring for tweens» Marie Kvalbein-Olsen Hvorfor velg selv?

velgselv.no I 2016 har de fleste internett med seg i lomma, gå gjerne inn på www.velgselv.no og se på nettsiden. På nettsiden ligger det direktelink til filmen, denne er lastet opp via vimeo og skal fungere på alle pcer og på ulike programmer. Gjør den ikke det blir vi veldig glad for en tilbakemelding! Under dette bilde du ser fremme nå ligger samtaleoppleggene som du kan trykke inn på.

https://vimeo.com/187780843 Filmen velg selv.

Ulike temaer Dumme voksne Mobbing Skjermtid Kjærester Dårlig samvittighet Kroppspress Grenser Rus Gruppepress

Barn i møte med en voksen leder Trygge voksne som skiller mellom gode og vonde hemmeligheter Si gjerne til barna: ”Dere skal ikke godta alt det jeg sier bare fordi jeg er voksen – vær gjerne uenig! Jeg kan ikke vite hvordan det er å være deg. Vis respekt for de andre og deres meninger. Du kan spørre meg om absolutt alt, og jeg svarer på det meste, men ikke på alt” Gode og vonde hemmeligheter i møte med barn: Vi gjør mange valg i løpet av en dag og av og til kan valgene føles store og umulige. Vi trenger heldigvis ikke bære alt alene, vi er skapt til felleskap. Vi trenger ikke ta alle de vanskelige valgene alene, snakk med en trygg voksen som du stoler på. Noen har mange gode venner, andre har kanskje få. Noen lar valgene sine bli styrt mye av hva andre tenker, mens andre velger mest selv. Noen har trygge voksne rundt seg, andre har ikke det. Vil du være en trygg og modig voksen? Det er viktig å formidle til barna at barn skal ha gode hemmeligheter, men at barn ikke skal ha vonde hemmeligheter. Då må de fortelle det til en voksen de stoler på. Dersom man klarer å formidle at “jeg er en slik person du kan fortelle det til” så er det flott. Men då må man være forberedt på og motagelig for å ta i mot “det verste”. Nesten halvparten av oss kjenner noen som har vært utsatt for seksuelle overgrep som barn. Seksuelle overgrep skjer oftere, nærmere og er mer skadelig enn vi tror. Likevel er det skremmende stille. Barn trenger modige voksne – hjemme, på skolen, i barnehagen, på fritidsarenaene – på alle de arenaer der barn er. Seksuelle overgrep skjer mot barn i alle typer hjem og i alle kulturer, uavhengig av familiens sosioøkonomisk status. En del barn kan være sårbare for å bli utsatt for overgrep fordi de har et stort behov for å bli sett og få tilbakemeldinger av voksne. Likevel er det mange barn som ikke fremstår som sårbare, men som blir utsatt for overgrep fordi overgriperen bruker mye energi og lang tid for å bearbeide barnet, gi positiv oppmerksomhet, gaver og omsorg – såkalt grooming. Barn og unge utsettes også for overgrep gjennom internett og mobil.

Velg selv – Velg sammen Det er ikke meningen at barn skal ta vanskelige valg helt selv, vi må fortelle dem at det ikke er deres ansvar En kan få hjelp av en voksen til å velge, hvis en velger å spørre Hvis barn velger sammen, er det lettere å ta gode valg

velgselv@blakors.no dubestemmer.no medietilsynet.no brukhue.com husfred.no nullmobbing.no sexfordeg.no snakkommobbing.no korspahalsen.no slettmeg.no