Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
De dårige følelsene. Veiene ut..
Advertisements

Råd for et sunt kosthold (1)
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Råd for et sunt kosthold (1)
Frankrike.
Vi lærer å lese en oppskrift
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Fruktgrøt.
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Påbudt merking av matvarer (1)
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Les og svar: Kirre er en gul katt. Hun liker fisk. Kirre sover mye. Da drømmer hun. Ofte drømmer Kirre at hun spiser fisk. En gang drømte hun at en fisk.
Sauser Mat og helse 1 15.Oktober 2008 Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Maurtuå MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon Maurtuå : Mobil tlf: Telefon.
FAST STOFF VÆSKE og GASS
DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!
NÅ ER DET JUL IGJEN…. Festen startet kl. 11. Alle nissene hilste på hverandre, og fikk tid til å komme i stemning før det ble samling. Tilslutt takka.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Ser du Jesus? – Jesaja 52/53. Ser du Jesus? – Jesaja 52/53 - å kjenne igjen noen.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
SKRIV OM SLIK AT SETNINGENE BETYR OMTRENT DET SAMME Kapittel 8 oppgave j.
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
C. Celle (i et regneark) Forklaring og synonymer Ruta i et regneark. A3 forteller hvor cella er plassert. A er kolonnen, 3 er raden Setninger med ordet.
Elektrisitet. Hva er elektrisitet? Det er ikke lett å forklare hva elektrisitet er.  Vi ser den ikke fordi at den er usynlig  Vi lukter den ikke og.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Har du lyst å lage sunne proteinpannekaker? – CompareKing.no.
Logg Aioli ØYSTEIN & PETTER - 2KSA - PRAKSIS - AIOLI - INDIVIDUELT - OPPSKRIFT.
1.
Sokrates.
Kick Off bøsseaksjonen
Velkommen til forskerøya Engia!
Gang.
FISKETUR TIL HAMMER’N - MAI 2016
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Kapittel 5 Hjemme hos oss.
Verb Presens – forteller om noe som skjer nå eller noe som pleier å skje Preteritum – Forteller om noe som skjedde i fortid.
2.klasse besøker kverna ved Frøylandsbekken.
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
som beregner reverseringsfunksjonen for strenger over {a, b}.
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Etter denne timen skal du kunne:
Hva vet vi om barn og smak
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Hva er en konfirmant? Hvem er din konfirmant?
Hva vet vi om barn og smak
WeDo Milo utforsker vekt og friksjon
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Venner & valg Velkommen.
Kapittel 23 Årstidene.
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Oppgave 22 Side 142 – 143 Utdrag fra en roman av Hanne Ørstadvik: Like sant som jeg er virkelig (1999). Kanskje du vil forsøke å lese romanen?
Kapittel 4 oppgave a) Fra perfektum til preteritum 
Kapittel 1, oppgave a) Sett inn riktig form av substantivene
Kapittel 6 oppgave h Sett inn verbene i preteritum eller perfektum.
Vitaminer og mineraler
Kapittel 6 oppgave g g. Sett inn å sette (seg), å legge (seg), å ligge, å sitte, å stå.
Sokrates.
EGG.
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Vitaminer og mineraler
Utskrift av presentasjonen:

Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake En oppskrift Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake

Av ren og skjær kjedsomhet kikket jeg på bokhyllen og fant en gammel støvet bok jeg ikke husket at jeg hadde.

”Oppskrifter” het boken og den påstod at man ved å blande forskjellige ingredienser og deretter setter dem inn i et varmt rom, kunne lage sin egen sjokoladekake. Det hørtes ut som ren trolldom, men jeg valgte å prøve likevel.

Jeg startet med å smelte 250 gram margarin og det gikk forbausende lett.

Jeg tilsatte 400 gram sukker og rørte rundt, men det lignet fortsatt ikke på en sjokoladekake.

”Tilsett 5 egg, et av gangen. ” beordret boken ”Tilsett 5 egg, et av gangen!” beordret boken. Det hadde vært fint om boken hadde forklart at jeg ikke skulle ta med skallet oppi røra. Etter å ha fisket opp alt eggeskallet er jeg tilbake på sporet igjen.

Neste punkt i oppskriften het ”tilsett 40 gram kakao”. Nå fikk den merkelige masse i skålen plutselig sjokoladefarge. Jeg tok det som et godt tegn.

”Bland 400 gram mel, 1 tsk vaniljesukker og 3 tsk bakepulver i deigen”, stod det i boken. Jeg visste ikke, hva bakepulver var, men gikk ut fra det var bakerens svar på tryllepulver.

Til slutt tilsatte jeg 2 dl melk og helte deigen i form Til slutt tilsatte jeg 2 dl melk og helte deigen i form. Jeg visste ikke at man kunne komme i form av å bake en kake.

Jeg puttede, etter bokens anvisning, den merkverdige kakemasse inn i et lite varmt rom, som jeg fant under kokeplatene mine. Der skulle den stå i en time, og det skulle være 175 grader varmt.

Det var veldig kjedelig å sitte en time å kikke på kakemassen, men jeg var sikker på at den plutselig ville bli forvandlet til en kake.

Jeg vet ikke hvor eller når det skjedde. Jeg må ha blunket med øynene Jeg vet ikke hvor eller når det skjedde. Jeg må ha blunket med øynene. Da der var gått en time, åpnet jeg døren til det varme rommet og der inne stod kaken ferdig.

Jeg kikket mistroisk på den Jeg kikket mistroisk på den. Hvordan var den plutselig blitt til en kake? Den luktet godt, så jeg besluttet å smake på en bit. Den smakte helt fantastisk og innen kvelden var omme hadde jeg spist opp hele.