FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Advertisements

Kvinner og menn i ledelse og samspill Hvordan få økt mangfold?
Fredrikstad og Sarpsborg Kriminalitetsforebyggende samarbeid for trygge nærmiljø SLT koordinator Tone Faale i Sarpsborg.
Regional HR handlingsplan for perioden
KS rolle ift. trygghet og kriminalitetsforebygging
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Nordisk tilsynskonferanse
En lærende organisasjon?
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Kommunereform for vekst
Think differently about work. Saturday, 05 July 2014 Manpower Work Life 2010.
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
Kan e-kommunikasjon mellom lokalpolitikere og innbyggere styrke lokaldemokratiet? Gro Sandkjær Hanssen Norsk institutt for by- og regionforskning.
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Norges Beste Barnehage
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Prosjekt ”Uønsket deltid” I Drammen kommune – status høsten 2011
februar 2007 Mandat, hovedproblemstillinger og arbeid.
Juridiske utfordringer for kommunene. Hovedvekt på kommunen utøver av eierrådighet og som ansettelsesmyndighet Geir Sønstebø.
FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Kulturell Dialog A/S.
FAGLIG FORUM FOR HELSESØSTRE SOM ARBEIDER MED SMITTEVERN
Spørreskjemaundersøkelsen RNNS Er lov og regelverk knyttet til HMS godt nok?
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Hovedfunn – Offentlighetslovens konsekvenser for rekruttering til kommunale lederstillinger 3. november 2010.
1 Kommunal selskapsstatistikk Kilde Brønnøysund, september 2009 Bedriftsstyret Marianne B. Skou.
Difi, 1. mars 2012 Sissel Gulbjørnrud
Rekruttering og omdømme
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
Selbu-seminaret 2011 Hva innebærer det for bedrifter å ”basere sin virksomhet på” kunnskap og kompetanse i relasjon til NTNU Øyvind Mork Adm. dir. Asplan.
Kommuneundersøkelse høst 2010 for Distriktssenteret - Kompetansesenter for distriktsutvikling.
Framtidens byer Virksomhetsmøte Tone Skau Jonassen.
Framtidens byer Status og Handlingsprogrammet For Framtidens byer Formannskapet Tone Skau Jonassen.
Kvalitetssikring gjennom kvalitetsvurdering
Kunnskap som bestilt En kommunes bruk av konsulenter til å evaluere omorganiseringen av 16 kommunale barnehager Førstelektor Mari Pettersvold, Høgskolen.
Kommunenes arbeid med likestilling Resultater fra kartlegging.
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet Erfaringer fra Samspillkommuneprosjektet Gjøvik kommune, Heidi Vifladt : »Hvordan starte med "blanke.
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Resultater NNUQ IMDi, 6. september Innledning.
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Oversikt over oppdeling: Klikk på et område for å forstørre Avslutt fremvisning.
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
”Framtidig barnehagesituasjon i storbyene” Presentasjon av et utviklingsprosjekt for storbynettverk barnehager Henning Sunde, seniorrådgiver Asplan Viak.
Helseforetakene og kommunalt selvstyre i skjønn forening
Medarbeiderundersøkelsen 2015
1 Bakgrunn 6 Andre forbedringstiltak (mer langsiktige) 3 Mål/målsetting/avgrensing 7 Måling, oppfølging, sikre effekt /BC Prosjektbeskrivelse (A3). Tjeneste:
Ansettelser. Privatskoleloven § 4-2. Kompetansekrav til undervisningspersonalet For undervisningspersonalet ved skolar som er godkjende etter lova her,
1 Rekruttering og likebehandling av personer med innvandrerbakgrunn i kommunal sektor Bjørg Graven, fagkonsulent minoritetsspråklige Larvik kommune KS.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Radiolyttingen i Norge 2014 © TNS Årsrapport for radiolytting.
Handlingsplan for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme i Bergen. Hordaland politidistrikt Bergen kommune.
Foto: Carl-Erik Eriksson Bruk av nøkkeltall i Trondheim kommune Nina Nilsen, rådgiver i rådmannens fagstab ASSS eiendomsforvaltning, 29. april.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Godkjenning og vurdering av utenlandsk utdanning i Norge.
Kommuneundersøkelsen vår 2015 For NHO juni INNSIKT SOM BRINGER DEG VIDERE Bakgrunn OppdragsgiverNHO KontaktpersonPer Øyvind Langeland HensiktFormålet.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
Resultater fra delprosjekt 1:
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Utredningens tittel: Utfordringsrett etter samme lest som i Danmark -
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
«Ytringsfrihet og varsling i norske kommuner og fylkeskommuner»
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
KS Utredning og Dokumentasjon
arbeidsmiljøundersøkelsen ved NTNU
Om sysselsetting blant innvandrere
FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i.
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Kommunesektorens bruk av FoU
Debattgrunnlaget 2015 Drammen kommunes svar og innspill til KS i forbindelse med årets mellomoppgjør Drammen kommunes kontaktperson: Fungerende forhandlingsleder.
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Når ansatte i velferdstjenestene blir slått, hetsa og tråkka på – hvem tar ansvaret? Inger Marie Hagen.
Utskrift av presentasjonen:

FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i perioden 18. september – 12.okober. Svarprosent på undersøkelsen er 79, noe som innebærer at 338 av alle landets kommuner har svart. Fordeling av svar etter kommunestørrelse (innbyggertall) viser at den er representativ med hensyn til kommunestørrelse Kulturell Dialog A/S

Kunnskapsgrunnlag for økt mangfold i ledelse Mål: Å utarbeide et kunnskapsgrunnlag for hvordan man skal jobbe med å rekruttere ikke- vestlige innvandrere til lederstillinger og synlige nøkkelposisjoner i kommunene, med sikte på å få til et større mangfold i kommunale lederstillinger. FoU-aktiviteter: Nasjonal spørreundersøkelse per okt. 2007 Undersøkelser i 4 casekommuner våren 2008 Følgeforskning på Kandidatnettverket for Mangfold i Ledelse 2007-2008 Ad 2: Bergen, Stavanger, Drammen og Gjøvik er casekommunene. Det ble gjennomført intervjuer med personalledere i kommune samt med nøkkelpersoner med innvandrerbakgrunn. 2

Hvor mange ansatte med innvandrerbakgrunn har kommunen? N=338 Kulturell Dialog A/S

Hvor mange ledere på ulike nivå har kommunen med innvandrerbakgrunn Hvor mange ledere på ulike nivå har kommunen med innvandrerbakgrunn? n=239

Hvilken betydning vil du si følgende begrunnelse har for å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner i kommunen? N=338 Kulturell Dialog A/S

Hvilken betydning vil du si følgende begrunnelse har for ikke å rekruttere flere personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner i kommunen? N=338 Kulturell Dialog A/S

Har kommunen utviklet tiltak/ prosjekter med det siktemål å kvalifisere personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner? N=338 Følgende 16 kommuner har svart ja på spørsmål om de har utviklet tiltak med siktemål om å ansette personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner i kommunen: Sarpsborg, Oppegård, Bærum, Stor-Elvdal, Vågå, Ringerike, Porsgrunn, Kristiansand, Stavanger, Hjelmeland, Bergen, Fjell, Sandøy, Trondheim, Tromsø, Nordkapp. Kulturell Dialog A/S

Sjekkliste for handlingsplan – har kommunen: Politisk forankring og påtrykk i kommunen Arbeidsgiverstrategi med mangfold i fokus Administrative ressurser til å iverksette tiltakene Nøkkelpersoner og ledere med innvandrerbakgrunn – og et økende sjikt å rekruttere dem fra Mangfoldsfokus i lederutviklingsprogram Vilje til å la seg representere av en med innvandrerbakgrunn på toppledernivå Lederne med innvandrerbakgrunn som blir verdsatt og fulgt opp Tydelige og etterprøvbare mål og tiltak for å vise frem gode resultater. Kulturell Dialog A/S 8

Anbefalinger til arbeidstaker Sett deg inn i norsk samfunns- og arbeidslivskultur. Øke samfunnsdeltakelsen for å utvikle nettverket ditt. Sørg for at du selv har nok kunnskaper - delta på kurs og lederutviklingsprogram. Finn støttespillere i andre medarbeidere og ledere. Alle trenger en hjelper...og bakkemannskap hjemme. Mobiliser pågangsmot: Søk på nytt og på nytt og på nytt. Arbeide med dine omdømmeverdier og en tydelig kommunikasjon inn mot en stilling du har lyst på. Kulturell Dialog A/S 9