Møte for foresatte 10.trinn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte Vg1 Studiespesialisering tirsdag 6. september 2016 Velkommen til Et naturlig førstevalg.
Advertisements

VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3. Formålet med vurderingen Fremme læring Uttrykke kompetanse.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
VELKOMMEN til foreldremøte Vg september 2010.
Utvekslingsår i utlandet Hva er det? Hvorfor gjør man det? Hvordan gjør man det? Bør man gjøre det?
Velkommen til foreldremøte 9.trinn! HØYLAND UNGDOMSSKOLE HØYLAND UNGDOMSSKOLE
Velkommen til foreldremøte 10.trinn 6.september 2016 Rustå for livet 1.
OM FRAVÆR OG KARAKTERER NYE REGLER. MØTEPLIKT Du har møteplikt på skolen hver dag og hver time i alle fag. Du skal delta aktivt i opplæringa og bidra.
Velkommen til foreldremøte 10.trinn 1.september 2015 Rustå for livet 1.
Jørpeland ungdomsskole Et godt sted å være - Et godt sted å lære Velkommen! Foreldremøte 8. trinn høsten 2016.
Vurdering -hva ligger i en karakter? -forventninger lærere og elever.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode Velkommen til Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfelleskap.
Første time: 14 av 24 elever er på plass Fraværsgrense 10 % fra høsten 2016.
Slåtthaug skole En skole på høyden. Program 1. Fellesmøte Skolens satsingsområder Arbeidsplaner Vurdering og varsling Karakterterminer Eksamen, skriftlig.
Velkommen til Foreldremøte for 9. trinn
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Velkommen til foreldremøte 9.trinn!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til Foreldremøte for 10. trinn
FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Foreldremøte 9 A
Elevstatus, omvalg og forsering
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Foreldremøte, 1. trinn Juni 2017.
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Informasjon til FAU
VELKOMMEN TIL NYTT SKOLEÅR Trøgstad ungdomsskoles visjon:
Velkommen til foreldremøte høsten 2017
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Velkommen til foreldremøte på 2. trinn
Velkommen til foreldremøte for 7D og 7E
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Velkommen til August 2017.
SKOLEMILJØET Ordensregler Klasseregler
Foresattemøte
Fellesmøte Fellesmøte.
Fellesmøte
Framgangsmåte i mobbesaker
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Velkommen til foreldremøte 9. trinn
Trygt og godt skolemiljø
Velkommen til foreldremøte 9.trinn
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Trygt og godt skolemiljø
Visjon: Aktiv læring med varme og tydelighet
Smestad skole Velkommen til Osloskolen! Smestad skoles visjon: Trygge og samhandlende elever med kompetanse for fremtiden lene.
Velkommen til Osloskolen
Karlsrud skole.
Velkommen til kontaktmøte for Vg
Trygt og godt skolemiljø
VELKOMMEN FORELDREMØTE LUNDEHAUGEN UNGDOMSSKOLE 8
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Foreldremøte Midtstuen skole 6.februar 2019
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 23. januar 2019
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Velkommen til foreldremøte overgang 8.trinn
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Felles Velkommen til nytt skoleår v/rektor
Nytt regelverk om skolemiljø «Nulltoleranse mot mobbing»
Gjeldende regelverk om vurdering
Foreldremøte 9.klasse
Velkommen til informasjonsmøte
Velkommen til Rælingen vgs
Utskrift av presentasjonen:

Møte for foresatte 10.trinn 03.10.2017

Innhold fellesdel Elevene sitt skolemiljø - endringer i lovverket §9A Vurdering Fravær Trafikk og kjøreopplæring Egne klasseforeldremøter i.f.t informasjon om videregående opplæring kommer senere i høst. Yrkesrådgiver Nina innkaller til klassemøtene.

Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø – endringer i lovverket §9A Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

Skolen skal følge med på at elevene har det det trygt og godt på skolen gripe inn og stoppe det med en gang, hvis det er mulig si ifra til rektor undersøke det som har skjedd lage en plan med tiltak Hvis en elev opplever å bli mobbet eller krenket av en lærer eller andre som jobber på skolen, har skolen et ekstra ansvar for å følge opp saken.

Melde saken til fylkesmannen Hvis du mener at skolen ikke har gjort nok for å stoppe krenkelser, kan du melde saken til fylkesmannen. Først må du ha tatt opp saken med rektor på skolen. Det må ha gått minst en uke fra du tok opp saken med rektor. Saken må gjelde skolemiljøet på den skolen eleven går på nå. Er det helt spesielle tilfeller, kan du uansett ta kontakt med fylkesmannen. Fylkesmannen skal finne ut om skolen har gjort jobben sin, og bestemme hva skolen skal gjøre for at eleven får det trygt og godt på skolen.

Nullmobbing.no På nullmobbing.no finner du informasjon om hvilke rettigheter elever og foreldre har hva man kan gjøre hvis man opplever mobbing hvem man kan ta kontakt med hvordan melde fra om mobbing  

Plan for trygt og godt skolemiljø – Øygard ungdomsskole http://www.minskole.no/DynamicContent//Documents/149-ab1b39ea-66f7-478d-9825-4859a9db748c.pdf

Vurdering for læring 4 prinsipper: Forstår hva de skal lære og hva som er forventet av dem. Får tilbakemeldinger som forteller dem om kvaliteten på arbeidet eller prestasjonen. Får råd om hvordan de kan forbedre seg. Er involvert i eget læringsarbeid ved blant annet å vurdere eget arbeid og utvikling.

Underveisvurdering vs sluttvurdering Alt fram til standpunktvurdering våren 10. klasse er underveisvurdering. (Unntak Mat og helse karakter i 9. klasse + valgfag dersom en bytter valgfag i løpet av 3 år) Maraton – ikke sprint – hold ut Eksamen – sluttvurdering Det er de samlede kompetansemålene i 10. klasse som skal vurderes på slutten av 10.klasse som er utgangspunkt for standpunktkarakterene Standpunktvurdering og eksamenskarakterer gir klagerett. Alle andre karakterer elevene får er underveisvurdering som skal hjelpe elevene til å få vist kompetanse, og øve seg i å nå målene

Fravær Regel for føring av fravær er at alt fravær bortsett fra fravær hos PPT og annet undervisningsrelatert fravær (logoped, skolelag, elevråd, trivselsprogram, forestilling etc.) skal føres som fravær. Legetimer, tannlegetimer og timer hos BUP skal føres som fravær. http://www.udir.no/Regelverk/Tolkning-av-regelverket/Vitnemal1/Grunnskolen/Foring-av-fravar-pa-vitnemalet-for-elever-som-har-samtale-med-PP-tjenesten-og-BUP/ Eleven eller foresatte kan kreve at årsaken til fraværet blir dokumentert på vitnemålet. Dette gjelder bare når eleven har lagt fram dokumentasjon på årsaken til fraværet.

Permisjoner Permisjoner skal søkes i god tid Skolen har anledning til å si nei Inntil 3 dager kan kontaktlærer gi permisjon Over 3 dager er det rektor som gir permisjon Eget skjema på skolen hjemmeside som anbefales å bruke

Fratrekk av fravær på vitnemålet A) Permisjoner inntil 10 dager pr. skoleår etter opplæringsloven§2-11 B) Dokumentert fravær som skyldes helseårsaker, fratrekk fra 4. dagen og det må fremvises legeerklæring. Ved kroniske sykdommer eller funksjonshemming kan fravær strykes fra første fraværsdag.