Mulighetsstudie kulturskolen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Leverandørutviklings-programmet 20.mars utbyggers behov •Baseareal •Fellesareal •Kulturskolen •Arbeidsrom •Personalrom •Kantine •Administrasjonen.
Advertisements

Rammeplan for Aktivitetsskolen (AKS)
MULIGHETSSTUDIE - UTVIDELSE AV HASLEHALLEN
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
Økonomiplan Presentasjon av rådmannens forslag i bystyrekomiteen 9. november 2011.
Kommunedelplan oppvekst – mot 2020
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Strategi og handlingsplan
Nattland skole 8.juni 2011 Informasjon om det forestående byggeprosjektet.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Prosjekt tidlig innsats
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Velkommen Folkemøte – skole
Langsiktig arealstrategi
Inger Lysa Erland Berberg
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Levanger kommune Rådmannen Dialogseminar, Åre – Utfordringer på oppvekstfeltet - Trude Nøst, kommunalsjef 1 Barnehager Lokal rammeplan for.
Trondheim MIDTRE NAMDAL REGIONRÅD FLATANGER, FOSNES, NAMDALSEID, NAMSOS, OVERHALLA Trondheim KOM SAMMEN Konferanse om interkommunalt.
1 Hovedbygg-prosjektet 2012 Orientering til LOSAM Mars 2012 Jens Petter Nygård, prosjektleder Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget,
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Regionale forskningsfond
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
“Kulturtribunen” på Ranheim Rådgiver Ulrika Wallin
Konst. direktør for oppvekst og utdanning Terje Larsen Tjenesteområde oppvekst Introduksjon til Komité for oppvekst 27. oktober 2015.
Asker kulturskole. Gratulerer – dere er skoleeiere! Lovbestemt skoleslag –ikke et offentlig subsidiert fritidstilbud! Kulturskolen er det eneste skoleslaget.
Økt aktivitets- og arbeidstilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne, både i forhold til drift og investering (strategi- og behovsplan). Arbeidet med.
Sykkelvelodrom i Asker ? Presentasjon TKF, den 14. januar 2016 ØEE, den 18. januar 2016 FSK, den 19. januar 2016.
Aktiv transport. Definisjon av Aktiv transport Aktiv transport omfatter gåing, sykling på reiser som uansett skal gjennomføres i hverdagen, for eksempel.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Økt aktivitets- og arbeidstilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne, både i forhold til drift og investering (strategi- og behovsplan). Mulighetsstudien.
RINGSAKER VIDEREGÅENDE SKOLE Forprosjekt Kostnadskalkulert til 371,5 mill. kroner Presentasjon Mari-Mette T. Solheim, Prosjektleder.
Handlingsprogram HP-seminar for formannskapet 11. og 12. mars 2016.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Prosjekt STIEN Lavterskeltilbud, kartlegging og tilrettelegging for minoritetsspråklige.
Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer Høringsfrist: 31. mars.
Velkommen. Agenda Velkommen og presentasjonsrunde Mandat LMU og SKU, ved Kari Kort gjennomgang Hva skiller utvalgene/ hvor er fellesnevnerne? Drøfting.
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
Behovsanalyse og plan for aktivitets og arbeidstilbud Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Orientering for Komité for oppvekst 25. oktober 2016 Ved rektor Kim Stian Gjerdingen Bakke.
Tolga skole, barnehage og Vidarheim- oppvekst i Fokus.
Handlings- og økonomiplan og budsjett 2016
Møte 7.juni 2017 Få input til hvordan det nye Vidarheim skal være- tekniske krav Fortelle om prosessen og hva som er gjort så langt. Saken sendes på høring.
Aspåsen skole og Bodø kulturskole Foreldremøte
Økonomikonferanse 2017 status og behov
Orientering om Solli skianlegg
Komité for teknikk, kultur og fritid
Det integrerte universitetssykehuset
Prinsippskissen Klubbhus Flerbrukshall/ utvidelse av hall Fotballbaner
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Oppegård kommune Kommunestyrevedtak 27. mars 2017
Ny multifunksjonshall på Marienlyst
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Plan for universell utforming i Asker kommune
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
Avdeling for skoleanlegg
Hålogalandsvegen – én region Planleggingen
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Undervisning og barnehage
Seminar med partiene 14. november 2018
Undervisning og barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Mulighetsstudie kulturskolen Komité for teknikk, kultur og fritid 24. august 2017 v/Anders Joneid – Rådgiver Eiendomsdirektøren

Forankring / mandat Innledning Beslutninger / vedtak: Utvalg komité for teknikk, kultur og fritid – 26.05.2016 Utvalgssak 36/16. Med stadfestelse i kulturarenaplanen. I 2017; utrede utbedring og utvidelse av lokalene ved Østre Asker gård for kulturskolens virksomhet; ta i bruk hele gården inkl. låven og etablering av nybygg. Lokalene må gi rom for en videre utvikling og utvidelse av kulturskolen.   Handlingsprogram: Det er i HP 2017-20 avsatt 0,5 mnok til gjennomføring av mulighetsstudien.

Forankring Jf. opplæringsloven §13-6 (1997) et lovpålagt tilbud «Alle kommuner skal aleine eller i samarbeid med andre kommuner ha eit musikk- og kulturskoletilbud til barn og unge, organisert i tilknytning til skoleverket og kulturlivet elles.» Iht. sak 3/15, behandlet i kommunestyret 3.2.2015, er kulturskolen i en særstilling hva gjelder bruk av skolens lokaler. Vedtaket sier at kulturskolens undervisning skal likestilles med annen undervisning ved skolene hva gjelder tilgjengelighet og tilrettelegging. I dag er det store utfordringer knyttet til effektiv sambruk med skolene. Mangel på egnede lokaler, kollisjoner med skolens egen bruk/SFO og mangel på mulighet for lagring av utstyr og instrumenter nevnes som noen av utfordringene. Spredt undervisning gir også mangel på arena som skaper faglig miljø for lærere og elever ved kulturskolen.

Målsetninger i mulighetsstudien Effektmål: Kulturskolen skal ha egnede lokaler for sin virksomhet Lokalene må gi rom for en videre utvikling og utvidelse av kulturskolen. Resultatmål / prosjektmål: Undersøke egnethet av dagens lokaler. Se på mulighet for utvidelse av virksomheten på Østre Asker gård. Mulighetsstudien skal få på plass en prioritert oversikt over skolens virksomhet. Dette slik at mulighetsstudien kan brukes som et dokumenterbart underlag for innspill til sambruk med utviklingen av andre institusjoner der kulturskolens virksomhet iht. kulturarenaplanen skal ha en plass. Bla. enhetlig standard Prosjektet skal presentere en forventningskostnad for valgt hovedkonsept.

Status Kulturskolen i dag 1200 elevplasser Undervisningen spredt på 16 ulike undervisningssteder Østre Asker gård har huset deler av kulturskolens virksomhet siden 2006 12 små undervisningsrom, 2 slagverksrom, en musikk-binge, et lydstudio, en liten fremføringssal, kantine, ulike lagre, samt kontorer for administrasjonen Totalt 1176kvm. Østre Asker gård brukes ukentlig av 700 elever, 40 ansatte og anslagsvis 200 foresatte En av Askers største skoler Kulturskolen har i dag i overkant av 200 konserter, forestillinger og utstillinger i løpet av et skoleår, og det er behov for flere

Asker Kulturskole i kontekst Asker kommune har over tid satset på kultur og kulturskolen, dette er dokumentert gjennom Kostra-tall mht til ressursbruk og aktivitet Asker ligger på gjennomsnitt av Akershus fylke og over snitt i Kostra-gruppe 13. i andel elever i grunnskolealder i kulturskolen Kommunestyret har vedtatt en ny og ambisiøs temaplan for kulturskolen for perioden 2017-20, 23. mai 2017 For å muliggjøre en utvidelse av kulturskolens virksomhet, samt muliggjøre en faglig og pedagogisk utvikling i hht. den nye nasjonale rammeplanen for kulturskolene og den vedtatte Temaplanen for Asker kulturskole 2017-20, forutsetter dette en utvidelse av de fysiske rammene for skolen. De fysiske rammene for dagens kulturskole gir allerede store begrensninger. Med dagens befolkningsvekst vil det, for å opprettholde tilbudet på dagens nivå være behov for utvidelse.

Østre Asker gård situasjon/plassering

Situasjonen ved Østre Asker gård i dag Eiendommen består av eldre bygningsmasse Interiøret bærer preg av mange ad-hoc tilpasninger til Kulturskolens virksomhet, dette inkluderer også arealet i låven Før kulturskolen flyttet inn har bygningene vært gjennom ombygginger knyttet til kontorvirksomhet Kulturskolens lokaler ved Østre Asker er i liten grad tilpasset undervisningen som gjennomføres Det er gjort tiltak, men arealene er ikke tilfredsstillende tilrettelagt mht. egnethet, universell utforming og inneklima.

Utredningsalternativer - konsepter Følgende alternativer ble lagt til grunn og utredet i mulighetsstudien. Alternativ A Oppgradering av eksisterende bygninger + nybygg i rådhusparken Alternativ B Oppgradering av eksisterende bygninger + utvidelse innenfor låvens rammer + tilbygg Alternativ C Oppgradering av eksisterende bygninger, inkludert låven + bruk av paviljonger ute på skolene – sambruk med nye skoler

Utfordringer i mulighetsstudien Det er et omfattende og ambisiøst program kulturskolen legger opp til i sin temaplan. Like fullt skal mulighetsstudien ivareta, å komme med løsning for programmet i sin helhet. Kulturskolen har blitt utfordret på hvilke deler av deres program som kan tilpasses gjennom sambruk med bla. skoler. Dette spesielt med sikte på utarbeidelsen av Enhetlig standard

Program inklusiv dans, RYTMISK MUSIKK/BAND/storband Visualisering av kulturskolens program som lagt til grunn for utredningene. Program i tråd med temaplan for kulturskolen. Uavhengig av kapasitet ved Østre Asker gård.

Program eksklusiv dans, RYTMISK MUSIKK/BAND/storband Kulturskolens prioriterte program ut i fra kapasitet for utvidelse ved Østre Asker gård. Forutsetter at deler av program som er redusert legges til det planlagte Risenga kulturaktivitetssenter

Forslag til disponering av låven

Situasjonsplan – Volumstudie i utomhusplan

Østre Asker gård – Volumstudie for nybygg

Volumstudie – nybygg

Volumstudie – plan nybygg – sammenheng tun

Nybygg – i relasjon til tunet på Østre Asker

Rådmannens – Vurderinger/anbefalinger Rådmannen anbefaler at prosjektet videreutvikles basert på mulighetsstudien og en trinnvis utvikling. Rådmannen finner ikke å kunne anbefale en realisering av et nybygg innenfor handlingsprogram perioden i denne omgang. Første steg med ombygging av låven og Rødstua vurderes innenfor kommende Handlingsprogramperiode. På sikt kan nybygg og rehabilitering/ombygging av Hovedhuset vurderes mht. investeringsøkonomi og hvilken profil som ønskes for lokalisering av ulike kommunale tjenester i nye Asker Rådmannen ser behovet for å se kulturskolen i sammenheng med flersenterstruktur i den nye kommunen Videre arbeid med Kulturskolen skal se nærmere på bedre utnyttelse av Asker kulturhus for økt sambruk mellom virksomhetene.

Forventningsestimat resultat mulighetsstudie Areal Løst inventar er ikke medtatt. Romakustiske tiltak ikke beregnet Teknisk/scenteknikk ikke beregnet Kostnad pr kvm nybygg inkl utendørsanlegg er ca 41.509 kr pr m2, kostnad låve er ca 34.464 kr pr m2. Gir en foreløpig estimat på 165mnok for rene bygningsarbeider Anslagsvis 4mnok i utomhusarbeider og etablering av gangvei og Kiss & ride Ukjent kostnadsbilde knyttet til eventuelle rekkefølgekrav

Videre fremdrift – sentrale elementer Det er behov for å øke kapasiteten, samt harmomisere program innhold og drift for kulturskolens virksomhet i Asker, Røyken og Hurum. Trinnvis utvikling tar høyde for og legger til rette for de endringer som komme som følge av fusjonsprosessen. Det presiseres at en forutsetning for at kulturskolen skal kunne opprettholde dagens deltakelse og utvikle seg i tråd temaplanen for kulturskolen og nasjonal rammeplan for kulturskolene må det etableres et nybygg. Gjennom Enhetlig standard for skolebygg legges det opp til en modell for sambruk som kan ivareta deler av kulturskolens behov.