Velkommen til Stormøte Voksen FAU 16.januar 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Advertisements

MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
FAU ved Sten-Tærud skole
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Januar Juletrefest FAU møte Februar Foreldrekontaktmøte / FAU møte Mars FAU møte Foreldremøte 2 April FAU møte Brukerrådsmøte Loppemarked (partallsår)
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Driftsstyrets rolle og oppgaver I styringslinje mellom etatssjef og rektor.  2 foreldre  2 ansatte  3 eksterne Innstilles av FAU, personalet og bydel.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
FORELDREMØTE 10. TRINN 11.oktober 2012
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Møte med klassekontaktene
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
Presentasjon til nye 1ste klasse foreldre
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Om å være foreldre til Ris-elever
Oppfølging av driftsstyreskoleringen 2015 Program.
ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.
Vår, 2013 FAU LASSA SKOLE. Agenda Velkommen Generelt om foreldrearbeidet ved Lassa skole Informasjon om arbeidsgruppene Fordeling på gruppene FAU LASSA.
Hjem-skole samarbeid Auglend skole 29. september 2014 Nina Bøhnsdalen
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Velkommen til foreldremøte 1. rød. Informasjon om 2. klasse  Klassene fortsetter slik de er nå.  Jeg fortsetter som kontaktlærer.  Anbjørg fortsetter.
0. KLASSE – Velkommen til foreldremøte.
Foreldremøte Iglemyr skole 02. Februar 2016 Christian Asserson, Leder FAU.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole. Isfjorden Oppvekstsenter Består av: Leiktun barnehage Isfjorden skole SFO Enhetsleder Styrer barnehage.
Visjon for bergensskolen: «Kompetanse for alle i mulighetens skole»
Sykling på skoleveien – trygt frem og hjem 1. Sykling er bra for alle Trygg Trafikk – Statens vegvesen – Helsedirektoratet – Syklistenes landsforening.
Velkommen til foreldremøte på 6.trinn torsdag 24. september 2015.
Levanger ungdomsskole og FAU inviterer til temamøte for elever og foreldre Tema fra skolen – aktuelt for hvert trinn Pause, salg av kaffe og kaker.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Hva er KOMFUG? KOMFUG er det kommunale foreldreutvalget for grunnskolen i Kristiansand Representerer foreldrenes interesser i grunnskolen Bindeledd mellom.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
SU – Mortenstua skole skoleåret
Velkommen til Foreldremøte for 8. trinn
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Kommunalt foreldreutvalg
Foreldreengasjement ved Lassa Skole
Velkommen til FAU-møte
Mobbeombudet i Stavanger
Skole/hjem-samarbeid
Åkrahamn vgs 4.september 2017 Program for skolering av elevrådet
01-17/18 Rektor ønsker velkommen og presentasjonsrunde
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
9/17/2018.
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Velkommen til foreldremøte 6. og 7.trinn
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
FAU 2018/2019 Siste FAU møte Avslutning 10. trinn Kort planlegging
Abildsø skole Abildsø skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Høyenhall skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Velkommen til foreldremøte
Nytt regelverk om skolemiljø «Nulltoleranse mot mobbing»
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til Stormøte Voksen FAU 16.januar 2017 Annett Vaagenes - leder Trinn Ingrid Risa Nestleder / Dugnad Trinn Berit Nybakk Trafikk Trinn Ingunn Eriksen AKS Trinn Annett Vaagenes 17 mai Trinn Sian Ambrose Trinn Rikke Flaaten Kasserer Trinn Nanna Lien Sekretær Spesialklassene Tove Pettersen

Agenda Velkommen Valg DS/SMU Trafikk ved Berit Foreldreovertagelse ved Berit og Ingunn Mobilbruk/Temadagen ved Nanna Eventuelt

Valg

Hva er Skolemiljøutvalg? Å sikre at skolen har et systematisk arbeid for et godt skolemiljø. Et rådgivende organ for skolen i saker knyttet til godt skolemiljø. Elevene, foreldrene, skolen, ansatte i skolen og en representant fra kommunen skal være representert. Foreldre og elever skal til sammen ha flertall i SMU. Møte 1-2 ganger I semesteret

Hva er Driftsstyret? Driftsstyret har overordnet ansvar for planlegging og oppfølging av skolens arbeidsområder knyttet til gjeldende lover. Driftsstyret skal: vedta skolens budsjett, samt strategisk plan og årsplan behandle saker om miljørettet helsevern i de saker som bare berører egen skole. Består av foresatte, ansatte og representanter fra bydelsutvalgene.

Trafikk

Erfaringer fra trafikkaksjonene Elevene er utsatte i trafikken I perioden 0740-0800 spesielt mye trafikk Stor fart på veiene rundt til tross for 30 km/t og 40 km/t Dårlig belysning på overganger Manglende overganger Lite refleksbruk Mange inngangsakser til Jarbakken Lite synlig skilting

Forslag til tiltak Opplæring og oppfølging av barna i trafikken (refleks og bruk av sykkel) Faste trafikkvakter fra foreldremassen Kartlegging av trafikksikkerhet på skoleveier – www.trafikkagenten.no (app til mobil)

Foreldreovertagelse

Problemstilling tatt opp på stormøtet januar 2016 Krav til vandelsattest/politiattest? Hva med taushetsplikt? Krav til lærere som er på seminar? Har Oslo kommune retningslinjer Hva er praksis/erfaring fra andre skoler Hvordan ivareta elever med behov for ekstra oppfølging?

FUG – foreldreutvalg for grunnopplæringens syn Generelt Rådgiver fra FUG er skeptisk til ordningen og omtaler det som en risikosport for skolen. Det er særlig problematisk for barn med spesielle behov.   Vandelsattest Krav om at alle ansatte og de som regelmessig oppholder seg i skolen, vandelsattest Ikke krav til foreldre ( juleverksted, leirskole, skoleturer)  Taushetsplikt Alle som er involvert med elvene på denne måten har taushetsplikt. Anbefaler at foreldre som er involvert på foreldreovertakelse, leirskole osv. signerer på en taushetserklæring Sikkerhetsrutiner Det bør innsettes en "setterektor" fra en annen skole for å sikre at det er tilknyttet en person med nødvendig og tilstrekkelig kompetanse på beredskapsplaner m.m. Barn med spesielle behov Stor usikkerhet rundt i hvilken grad barn med spesielle behov blir ivaretatt på en slik dag som dette og at dette gjerne ikke ble godt nok ivaretatt i den slik ordning. Generelt: Hun sier at det er særlig problematisk for barn med spesielle behov. Hun understreker dog at hun som privatperson/forelder selv opplevde en slik dag som positiv og en fin måte å møte klassens elever på, men at hun likevel mener at slike "behov" kan ivaretas på mange andre måter gjennom vennegrupper, juleverksted, klasseturer etc.   Vandelsattest: I utgangspunktet skal alle ansatte og de som regelmessig oppholder seg i skolen, vandelsattest. I utgangspunktet er det ikke krav til foreldre som deltar på f-eks juleverksted o.l., men spørsmålet er om rollen endrer karakter i denne sammenhengen når de i realiteten opptrer som "vikar"/"tilsatt". Her hadde rådgiveren henvendt seg til en annen etat som skulle gi oss en tilbakemelding på dette. Den får jeg ettersendt og sender denne videre så snart jeg har den.   Sikkerhetsrutiner I utgangspunktet tilsier arbeidsmiljøloven at "arbeidsgiver plikter å gi nødvendig opplæring i HMS; enten gjennom regelmessig opplæring eller en øvelse Jeg forsto rådgiveren i FUG dithen at skolen i det minste må ha klare retningslinjer og instrukser rundt dette i forkant av dagen. (Kanskje gjennom et infomøte i forkant, for eksempel?) Hun foreslo også som et alternativ til foreldrestyrt dag, at man brukte det som en praksisdag for lærer-/ped.studenter

Erfaringer fra andre Oslo-skoler Viktig at dagen blir sikkert gjennomført Taushetserklæring Branninstruks Faglig innhold God planlegging Hva med barn med spesielle behov Setterektor Ikke alle FAU-styrer støtter foreldredrevet skole

FAU-styrets innstilling Positivt innstilt til foreldreovertakelse Det bør signeres taushetserklæring Krav til faglig innhold Må tilrettelegges slik at barn med spesielle behov ivaretas og taushetsbelagt informasjon ikke kommer uvedkommende ihende Branninstruks Det bør pekes ut en ansvarlig i for hver klasse Setterektor Det er iht lovverk ikke krav til politiattest/vandelsattest for slike dager Informasjon på forhånd til foreldre er viktig Det bør ikke arrangeres opplegg som koster nsoe for elevene

Mobilbruk/ temadagen

Problemstilling Mobiltelefoner blir brukt til å ta bilder av lærere i skoletiden og delt via delingskontoer blant elever på 5-7.trinn og andre skoler. Også elever på lavere trinn har tatt bilder av lærer og medelever. Skolens reglement sier at mobiltelefonen kan være med på skolen om den ligger avslått og i sekken. Hvordan ønsker foreldre at skolen håndterer dette? Hva kan vi som foreldre gjøre?

Temamøte om mobil og internett Mandag 6.februar kl 18.30-20.30 Ragnhild Jansen, Barnevakten Mulige tema: Mobil og nettbrett på sengen. YouTube - hva er bra og ikke bra. Chatting - oppførsel, språk, med hvem Sosiale medier - deling av bilder, instagram, snapchat, musicaly, likes osv. Digital mobbing Spill - bl.a. det å spille 18-års spill

Eventuelt