Tolga skole, barnehage og Vidarheim- oppvekst i Fokus.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NÆRMILJØANLEGG.
Advertisements

”Et felles løft for breddeidretten i Stavanger”
Varhaug Idrettslag Alltid best sammen
Nesodden Tennisklubb Mandat/ramme for halldriftskomitè (arbeidsgruppe) Mandat, ramme og retningslinjer vil kunne endres og utvides frem til hallen står.
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Kulturell infrastruktur. Tilskudd til kulturhus med regionale funksjoner • Røros • Oppdal • Ørland • Midtre-Gauldal.
Et urbant bysentrum i Groruddalen
1 Skolestrukturutredning 2013 Nord-Trøndelag fylkeskommune, midtregionen Skole- og tilbudsstruktur for fremtiden.
MULIGHETSSTUDIE - UTVIDELSE AV HASLEHALLEN
E i g e r s u n d k o m m u n e – motiv: Utsikt mot havet fra Varberg Egersund.
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
1. TERTIALRAPPORT 2009 Presentasjon i formannskapet 9. juni
Strategi og handlingsplan
Levanger kommune Rådmannen Dialogseminar Rinnleiret Ass.rådmann Alf Birger Haugnes 1GRUPPEOPPGAVE A.KULTUR og HELSESATSINGEN - Drøft KORT.
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
Nes Arena – sentralt på Østlandet
Drammen kommune 1. TERTIALRAPPORT Økonomi under kontroll Drammen kommunes økonomi følger hovedtrekkene i budsjettet: Programområdene er under kontroll.
2. Tertialrapport 2008 Presentasjon i formannskapet
1. Tilpasser barnehagerammen til statsbudsjettet Statsbudsjettet innebærer redusert ramme med helårsvirkning på 10,5 millioner kroner fra 2015 Ledige.
Programområde 6 Kultur + idrett Økonomiske utfordringer Analyse på grunnlag av Kostra-tall for Drammen og de ni andre største kommunene i landet.
IPT Gården som arena for tidlig tverrfaglig innsats overfor barn og unge Prosjektleder: rådgiver forebyggende barnevern (WF) Prosjektgruppe: Marianne Madsen.
Østfold Idrettskrets Strømstad, 23. oktober 2010 Per-Kristian Dahl ordfører i Halden Norge starter i Halden.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
”Open Source” som strategisk virkemiddel i kommunen
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Kongsvinger tennishall
Dialogseminar Åre Skolebygg og pedagogikk – John Olav Larsen Skolebygg og pedagogikk Verdal kommunes retningslinjer (sak 02/05332): 1.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Valgfag på Kastellet skole
Side 1 Kultur og velferd MUSIKKTEATRET LYD, LYS, BILDE, SCENE, AKUSTIKK ● konkurransedialog våren 2014 lyd, lys, bilde, scene ● helintegrert løsning.
NTP og vegnettet – forfall, fornyelse og planeffektivitet v/fylkesordfører i Hordaland, Tom-Christer Nilsen.
Ordførermøte i november.. God prosess Lokalt lederskap har ansvar for å få til en god debatt. Det handler om å bygge framtida Fakta kunnskap Få fram dagens.
Økonomisk status, tertialrapport per 30.04, bystyresak Rådmann og direktør økonomi Orientering
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
Ny-Krohnborg senter for oppvekst, idrett og kultur Anne-Marit Presterud kommunaldirektør, Byrådsavdeling for barnehage og skole, Bergen kommune «Felles.
Budsjett og økonomiplan Rådmannens forslag av
20. november, dagskurs for arbeidsplasstillitsvalgte i barnehage/fagsenter Budsjett 2016.
Idrett – Utfordringer og utviklingstrekk Holmegenes 29. oktober 2015 Idrettsavdelingen i BMU.
Falkeidhallen Hallen ønskes plassert på Troppene i enden av kunstgressbanen med utsyn over vågen.
SAMHANDLINGSOMRÅDET OPPVEKST OG KULTUR Budsjettkonferanse 15.oktober
Skole med flerbrukshall og kulturdel Bruttoareal: m 2 (Fortsatt kan det bli små endringer) 1.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Hvordan sette inn bakgrunnsbilde: 1.Høyreklikk på siden og velg «Formater bakgrunn» 2.Velg «Fyll» > «Bilde eller tekstur» 3.Trykk «Sett inn fra Fil» 4.Bla.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
Dialogmøte Kulturhus på Jørpeland Side2 Dagsorden – Velkommen – Presentasjon av kommunes ønsker og prosess – Kommens.
1 Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: –Samfunnsdel –Arealdel – «Arealplanen» Hensikt: Samordne den fysiske, økonomiske, sosiale, estetiske.
-Ein tydeleg medspelar Spjelkavik Arena Prosjektgruppemøte
Samordning av spesialisthelsetjenesten i Fjellregionen.
Hva er utfordringene? Økonomisk ulikhet > Levekårsutfordringer: Mange barn som lever i lavinntektsfamilier > Forskjell i medianinnteksten på Sosial.
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal?
Handlings- og økonomiplan og budsjett 2016
Møte 7.juni 2017 Få input til hvordan det nye Vidarheim skal være- tekniske krav Fortelle om prosessen og hva som er gjort så langt. Saken sendes på høring.
Aspåsen skole og Bodø kulturskole Foreldremøte
Mulighetsstudie kulturskolen
Utgreiing av kommunestruktur
Prinsippskissen Klubbhus Flerbrukshall/ utvidelse av hall Fotballbaner
Oppegård kommune Kommunestyrevedtak 27. mars 2017
Ny multifunksjonshall på Marienlyst
«En selvstendig og nyskapende kommunesektor»
1. Muligheter og utfordringer på Furuset og i Bydel Alna
Boligkonferanse
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Kulturrådet og digitaliserings- arbeidet i museene
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Gjennomføring
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Utskrift av presentasjonen:

Tolga skole, barnehage og Vidarheim- oppvekst i Fokus. Hvordan vil vi ha det i Tolga sentrum i 2040 Ramme: 60 mill inkludert momsrefusjon og tilskudd. Låne max: 40 mill Marit til kommunestyret 260117

Komiteens mandat i k-sak 81/16 27.10.16 «Hva skal komiteen gjennomføre: ' Konkretisere hvilket kulturhus som trengs i forhold til kulturaktiviteter Starte en detaljplanlegging i forhold til ny barnehage Utlyse en arkitektkonkurranse med en ramme pá låneopptak på opp til 40 millioner for â Komme med forslag til løsninger for ny barnehage , lokaler til kulturskole og fasiliteter knyttet til kulturaktivitet. Bruk av uteområder må inngå i dette, både når det gjelder uteområder for alle aldersgrupper og trafikale løsninger. Involvere ansatte og foreldre i utformingen av det skal bli et godt, attraktivt og helhetlig oppvekstmiljø 3. Samlet kostnadsramme settes til inntil 60 millioner kroner. Det vedtas à legge inn et låneopptak på kr. 40 millioner i økonomiplanen fordelt på årene 2018 og 2019. Momskompensasjon og andre finansieringskilder klargjøres gjennom utredninga. 4. Midler til utredningen settes til 350.000. l dette inngår kjøp av byggfaglig kompetanse i komitearbeidet for a kvalitetssikre konkurransegrunnlaget for arkitektkonkurranse . 5. il forbindelse med utbygging av et nytt kulturhus skal Vidarheim saneres. 82/16 Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Dette ble utreda i 2015 Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Alternativ 2 i 2015: Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Fra sak 26.02.15 Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Planforutsetninger: Dagens ramme er 35 millioner lavere enn utredning fra 2015; som omfatta både idrettshall og kulturhus. Vi må prioritere hardt. Dimensjonering av antall unger – forventet 175- 195 unger i alderen 6-16 år etter middels framskriving i 2040 Dimensjonering av antall unger i alderen 1-5 år i 2040 er 55 barn for Vingelen og Tolga Marit til kommunestyret 260117

Planforutsetninger barnehage Veiledende norm for inne- og utearealene: Inne: 4m2 netto leke- og oppholdsareal for barn over 3 år og om lag 1/3 mer per barn under 3 år. Ute: Omlag 6 ganger leke – og oppholdsareal inne. Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Primære mål: Effektivisere barnehagedrifta med 1 million pr år Skape ny attraktiv «Vidarheim- møteplass» med høy bruksfrekvens, mange aktiviteter for skole, barnehage, folk i alle aldre og øke bruken av den «kulturelle spaserstokken». Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Andre mål Vår skoler og barnehager – robust for framtida med kompetanse og solid oppvekstmiljø Skal redusere kostnader på barnehagedrifta med 1million kroner pr år. Være attraktiv skole og barnehageeier Tilby funksjonelle og effektive lokaler Skal ha gode uteområder med mulighet for allsidig lek Nytt kulturhus skal styrke Tolga som sentrum og være en «storstue Skal binde sammen sentrum, skole og kulturhus på en bedre måte enn i dag Skal utformes slik at vi oppnår høy bruksfrekvens og slik at det er i bruk mange dager pr år. Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Andre mål   Arealeffektivt Redusere areal på skolen til dagens elevtall Samling av funksjoner og flerbruk (Storkjøkken til nytte for flere) Vurdere arealet til Sæthersgård samlinger – hva gjør vi med det? Andre mål Salg av eiendommer som utgår – gammelskolen selges til leiligheter. Lyngbo selges /alternativt endret bruk Klimavennlig med bruk av tre Forbedre vegsystemet inn /ut fra skolen og Vidarheim. Marit til kommunestyret 260117

Marit til kommunestyret 260117 Hva gjør vi nå ? Romanalyse – hva trenger vi på skolen og hva har vi av ledig areal ? Leier inn Østvang Hva er det vi trenger av et nytt Vidarheim? Hvem skal bruke det ? Hva er kommunens eget behov? Hva er idrettens behov? Har lag og foreninger et behov? Marit til kommunestyret 260117

Hva trenger vi av kulturhus? Vi har mange hus for arrangementer- 4 kirker, Sæterhsallen, Fjellheim, Samfunnshuset på Åstun, 3 skihytter, skytterhus , Malmplassen. Hva trenger vi utover det som vi nå kan bruke i Tynset, Os og Røros? Vi har en enkel gymsal, hoppbakker og hva trenger vi av innendørs hall? Turn på Os, Håndball på Tynset, Hopp- og skitrening ute. Marit til kommunestyret 260117

Kulturskolens definerte behov? Definert i utredning fra 2015 Sal med fast lys- og lyd rigg. Amfi helst fleksibelt . Blackboks til teater, dans og utstillinger. Gode lagerrom nær scene og sal, Marit til kommunestyret 260117

Prosjekt aktiviteter på kort sikt : 1. Kartlegge hva vi trenger av areal til skole og barnehage og kultur. Oppvekst i fokus. 2. Planlegge uteområdet og se arealet på Dølmotunet og rundt skolen i sammenheng. Se på veiløsning, parkering osv. Hvordan kan barnehagen bruke Dølmotunet , Vidarheim, gymsal mere enn i dag? 3. Definere brukere, aktivitet og hva vi vil med et nytt Vidarheim innenfor vedtatt ramme. Marit til kommunestyret 260117

Hva har kulturskolen sagt Marit til kommunestyret 260117