Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Advertisements

Hva er Fretex ?.
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
FYLKESMANNEN NETTVERSFORUM FOR HELSE- OG OMSORGSTJENESTEN 19.DESEMBER.
Innovative anskaffelser som drivkraft til næringsutvikling
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
Skien kommune.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
USHT Hordaland Velferdsteknologi
Næringspolitisk Forum …dette sa vi 12. januar 2004.
Brukerforum 2012 Vigo Voksen Sola strand hotell Stavanger Brynjulf Bøen Daglig leder Vigo IKS.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
Interkommunalt fagnettverk demens 17.sep Tentativt program Kl – 09.55Velkommen med praktisk informasjon om dagen v/Vigdis Kl – 10.30Informasjon.
Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud
Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke
Forutsetninger i forbindelse med prosjektetablering
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
Ove Guttormsen| NHO Anskaffelseskonferanse | Oslo 11.mai 2016 – EN LANDSFORENING I NHO Innovative offentlige anskaffelsers betydning for omstillingsarbeidet.
Hvorfor ble det forskningsprosjekt på Voss? Konferanse i Bergen 6 april 2016 Spes rådgiver Per Waardal
Nasjonalt velferdstekn program pr sept 2015 Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
LFH Markedsgruppe Kommune 9. desember Møte med Bærum kommune Enhetsleder Heidi Rygg (tidliger NAV anskaffelser) samt Lene Sævig og Lise Høyland.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser Dialogkonferanse Sør-Trøndelag fylkeskommune, ,
Agdersamling 13 sept kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.
Program for interkommunalt nettverksmøte for innovasjon og velferdsteknologi Rogaland den 3.september 2015 på rådhuset i Eigersund Vi serverer enkel.
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Egenandel og velferdsteknologi
Felles anskaffelse trygghets- og varslingsteknologi
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI i TELEMARK
Fra mandat Regionalt program for velferdsteknologi i Konsgbergregionen
Responssenterarbeid 110 Telemark
Ny ordning for Utviklingssentrene
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI
Statusrapport Velferdsteknologi
Koordinator kartlegger Pasienten/pårørende møter den frivillige
Dialogkonferanse Trygghetsalarmer
Fellesanskaffelse av digitale trygghetsalarmer for kommuner i Telemark og Vestfold
Dialog Elektronisk medisineringsstøtte - fra apotek til mage
En kartleggingsstudie
Velferdsteknologi i Vest-Telemark
Statusrapport Velferdsteknologi
DagsSAMLING FOR DAGLIG LEDERE I KLUBB
Velferdsteknologi i Vinje kommune
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Videre utrulling av eBilag høsten 2017
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Statusrapport Velferdsteknologi
Velkommen til Velferdsteknologiens ABC
Årshjul med faste aktiviteter
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Status fellesanskaffelse av trygghetsskapende teknologi
Innføring velferdsteknologi Agder
Innføring velferdsteknologi Agder
Plan om 30 kommuner, med utgangspunkt i TELMA.
ABC opplæringen som metode

Innføring velferdsteknologi Agder
Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Une Tangen, rådgiver KS Forskning, innovasjon og digitalisering
Implementeringsprosjekt - velferdsteknologi i Tønsberg kommune
Velferdsteknologiens ABC
Innføring velferdsteknologi Agder
Innføring velferdsteknologi Agder
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Utskrift av presentasjonen:

Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark Nyhetsbrev 2

BAKGRUNN Gjennom Nasjonalt program for velferdsteknologi samarbeider KS, Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse om å stimulere kommuner til å ta i bruk velferdsteknologi løsninger gjennom tilskuddsordningen «Omsorgsplan 2020-innføringen av velferdsteknologiske løsninger». Velferdsteknologiprosjektet i Vestfold og Telemark er et av prosjektene som har fått tildelt midler for 2017 til implementering av velferdsteknologi. Tilskuddet skal fordeles likt mellom 26 samarbeidende kommuner i Vestfold og Telemark . Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold og Telemark og KomUt er også med som samarbeidspartnere. Tilskuddet er ment til frikjøp av medarbeidere fra kommunene for å delta på seminarer og workshop i regi av prosjektet. .

BETYDNING FOR KOMMUNENE Kommunene tilgang til kompetanse og veiledning på flere områder fra Nasjonalt velferdsteknologiprogram, ressurskommuner, Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester og KomUt. Opplæring i tjenesteinnovasjon og verktøyene i Veikart for tjenesteinnovasjon, Velferdsteknologiens ABC og tekniske anbefalinger innlemmes i arbeidet. Prosessveiledning fra Helsedirektoratets rammeavtaleleverandør PA Consulting i forhold til gevinstrealisering. Bistand og inspirasjon fra andre kommuner Arbeid med felles problemstillinger på tvers av kommuner og faggrupper Dele erfaringer og forene krefter

AKTIVITETSPLAN HØSTEN 2017 Dato Aktivitet Sted 22.August Regionsmøte   Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og utvalgte representanter fra Vestfold syd. Larvik 30.August Dialogkonferanse i forbindelse med anskaffelsen av digitale trygghetsalarmer Konferanse for alle kommunene i Telemark og Vestfold. Prosjektgruppen for anskaffelsen av digitale trygghetsalarmer leder arbeidet. Ibsenhuset, Skien 14.September Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og utvalgte representanter fra Grenland Langesund 26.September Konferanse i velferdsteknologi Konferanse for alle kommunene i Telemark og Vestfold. USHT i samarbeid med prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold leder arbeidet. 16.Oktober Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og utvalgte representanter fra Vest-Telemark Kviteseid 23.-24. Oktober Samling i nasjonalt program for velferdsteknologi for nye kommuner Samling for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold Oslo 30.Oktober Seminar i samarbeid med Thor Steffensen i E-helsedirektoratet Seminar for alle kommunene i Telemark og Vestfold. Prosjektgruppen for anskaffelsen av digitale trygghetsalarmer leder arbeidet. Skien 4.November Velferdsteknologidagen i Skien Åpen konferanse for velferdsteknologi i Skien kommune. Her presenterer leverandører og Skien kommune velferdsteknologi. 16.November Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og utvalgte representanter fra Vestfold nord. Nøtterøy 23.November Samling i kompetansenettverket for velferdsteknologi i Telemark Felles samling for velferdsteknologinettverkene i Telemark og Vestfold. Arrangementet er åpent for alle kommunene i Telemark og Vestfold. Bø 4.Desember Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og representanter fra Midt-Telemark

DELPROSJEKTER Prosjektet er delt inn i delprosjekter med tilhørende arrangementer: 1. Anskaffelsesprosess trygghetsteknologi Behovskartlegging, 29. mai 2017 Dialogkonferanse, 30. August 2017 2. Implementering av GPS og digitalt tilsyn Konferanse i velferdsteknologi 26.September 2017 Konferanse i velferdsteknologi, 23.November 2017

BEHOVSKARTLEGGING 29.MAI -En del av anskaffelsesprosessen av digitale trygghetsalarmer Skien kommune arrangerte et verksted for behovskartlegging den 29.mai i samarbeid med tjenestedesignbyrået Halogen AS. Under verksted for behovskartlegging ble deltagerne delt i grupper på 4-6 personer, fikk utdelt scenarioer og diskuterte behov og problemstillinger knyttet til ulike deler av tjenestereisen.

DIALOGKONFERANSE 30.AUGUST -En del av anskaffelsesprosessen av digitale trygghetsalarmer Skien kommune arrangerte 30. August en dialogkonferansen på Ibsenhuset i Skien i tett samarbeid med leverandørutviklingsprogrammet. Dette var en konferansen med 15 leverandører og 70 ansatte fra kommuner i Telemark og Vestfold. Hensikten med konferansen var å utfordre leverandørene til å utvikle trygghetsalarmløsninger som er ytterligere tilpasset kommunenes behov.

KONFERANSE OM VELFERDSTEKNOLOGI 26.SEPTEMBER  26.September er alle kommunene i Telemark og Vestfold hjertelig velkommen til konferanse om velferdsteknologi på Ibsenhuset i Skien. På konferansen vil kommunene få muligheten for både faglig påfyll og å møte kolleger som jobber med velferdsteknologi. I tillegg vil leverandørene vise frem ulike hjelpemidler, bidra med informasjon og svare på spørsmål Konferansen er også oppstartsseminar for nye deltagere i velferdsteknologiens ABC - hvor utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold og Telemark samarbeider om gjennomføringen.   Digitalt tilsyn og status for nasjonalt arbeid med trygghetsteknologi blir også tema under konferansen.