Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon fra Nasjonalt Utvalg for Teknisk Fagskoleutdanning
Advertisements

Nasjonal konferanse Overgangsprosjektet Kunnskapsminister Kristin Halvorsen 7. september 2011.
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Fagforbundets barneby i Angola er åpnet
TELEMARK FYLKESKOMMUNE Skoletilbudet i Telemark Startkurs for rådgivere 19.sept 2012.
Skoleeiere og skoleledere skal kunne kombinere elementer fra temaene* i videre planlegging og ledelse av utviklingsarbeidet i egen organisasjon. * Evalueringen.
VOKSENOPPLÆRING OG REALKOMPETANSEVURDERING
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
s. 1 Møte Nordlandsløftet Narvik, den
NVHs kvalitetssystem Oslo: 2. mai NVHs sentrale prinsipper for kvalitetssystemet •Kvalitetssystemet skal inngå som integrert del av NVHs ledelses-,
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
TNS gallup Ledende helsesøstre: Skolehelsetjenesten i grunnskolen og videregående Landsomfattende kommuneundersøkelse september 2003 Seniorrådgiver Bjarne.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Regionale rådgivernettverk Utg.pkt: Kartlegging – drøftinger møte rådgivernettverk 2012 Utkast felles føringer –Mandat/oppgaver –Deltakelse –Organisering.
Brukernes time 2009 referat.  Brukerne har lite bevisst forhold til hva brukergruppen kan brukes til og gruppens mandat.  Når kunder og leverandør er.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
AKAN PRISEN 2005 AKAN I LARVIK KOMMUNE Larvik kommune Ca innbyggere Ca ansatte (2.200 årsverk) AKAN siden 1993 Vitalisert 2004/2005.
”En likestilt barnehage” -
Tromsø 1.juli 2014 Regiondirektør Marit Helene Pedersen
Siste nytt fra RFF. Hva har RFF gjort det siste året: Representasjon i NUTF, NUFHO og Det nasjonale Fagskolerådet Utarbeidet forslag til etiske retningslinjer.
Eli Sogn Iversen Hanne Mensner Lerstang
Erfaringer fra N. K. S. omsorgsberedskaps-arbeid N. K. S. dagene 21
Organisasjons-struktur
”Skolens yrkes- og utdanningsveiledning” - tiltak i St. meld. nr. 16 ( ) …og ingen sto igjen Innlegg på konferanse, Bergen, september.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Tariffkonferanse i Larvik 10. juni 2010 Nytt fra KS.
©TNS 1 Ferieplaner påsken ©TNS Prosjektbekrivelse 2 ProsjekttypeSyndikert på TNS Gallups panelbuss som kjøres 2 ganger per mnd FormålKartlegge befolkningens.
VALGFORUM MEDLEMSFORUM FOR VALGADMINISTRASJONEN I KOMMUNENE OG FYLKESKOMMUNENE.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
LAGET AV : | Karina, Borgar, Shanya og Petter
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
Samling for frittstående videregående skoler 30 mars : :00: Regelverk og tilskudd Informasjon om regelverk, Innsamlingsportalen (WIS), Tavla.
Smart spesialisering på Østlandet ?? Jon Petter Arntzen Sekretariatsleder for Østlandssamarbeidet Bodø - 1. oktober 2015.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Mot en nasjonal kompetansepolitisk strategi Eivind Heder, Kunnskapsdepartementet.
Rådgiversamling Scandic Park hotell, Sandefjord 4. november 2015 Velkommen!
Østlandssamarbeidet Presentasjon på fellesmøte mellom ORE og ØS i Brussel 1. april Ann Irene Sæternes.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
HR nettverk Østfold - Bakgrunn og rammer. Morten Oppegaard, rådgiver.
Rådgiversamling i Vrådal nov
Utvalgte kulturlandskap i jordbruket Forvaltningssamling i Trondheim
Fagforbundets SOS-barneby "Sammen gir vi et trygt hjem til barn og unge i Angola, med håp om og mulighet til en ny framtid. For meg er det omtanke, solidaritet.
Østlandssamarbeidet Orientering v/Ann Irene Sæternes.
Før, under og etter gjennomføring – hva skjer?
Quality Hotel Klubben 2. november 2016 Velkommen!
Læringsnettverk for kommuner
Opplæringskontorets hjørne Onsdag, 9.november 2016
Nytt fra opptakskontoret
Årlig publisering av de enkelte fylkers prognoser for demografiske variable innenfor områdene befolkning, bolig og arbeidsliv.
Opplæringskontorets hjørne - Litt info. Onsdag, 23.november 2016
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
Kartlegging og verdsetting av friluftsområder
Hvem stemmer på hvilke partier?
Administrerende direktør Organisasjonsutvikling og økonomi
Plan for universell utforming i Asker kommune
Uføretrygd 2. kvartal // Eli Sektnan og Geir Arntzen.
Altinndagen - samarbeidsgruppemøte
Ny tilskuddsordning for fagskoleutdanning
VELKOMMEN TIL SIMOSTRANDA
Ved fylkeslege Petter Schou
Trenger Østlandet et mer slagkraftig politisk organ og felles institusjoner? Even Aleksander Hagen Fylkesordfører i Oppland & Leder av fellesnemnda.
Kompetansestrategi Agder 2030
VIGO OT.
Utskrift av presentasjonen:

Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet

VO-gruppas medlemmer kommer fra følgende 7 fylkeskommuner og Oslo kommune Akershus fylkeskommune Buskerud fylkeskommune Hedmark fylkeskommune Oppland fylkeskommune Oslo kommune Telemark fylkeskommune Vestfold fylkeskommune Østfold fylkeskommune

Om VO-gruppa Vi har mandat (fra opprettelsen i 2006) med oppgaver som: Erfarings- og informasjonsutveksling Regionsperspektiv og praktisering av lovverk Gruppa har 3 – 4 møter i året Leverer årlig statusrapport til kompetansegruppa (fylkesopplæringssjefene/-direktørene) på nyåret.

Saker fra september 2014 – sommeren 2015 Vi har gjennomført 3 møter siden konferansen i fjor. På forrige møte takket Lillan Arvei av som leder av VO-gruppa i Østlandssamarbeider og Jorunn Fossen ble valgt til ny leder.

Saker vi har behandlet Revidering av felles prisliste for realkompetansevurdering har vært drøfta siste året. Det var på tide å revidere satsene, siden det er mange år siden sist (sist vedtatt i 2007) og pga. nye retningslinjer for RKV. Vi har ennå ikke landet på et felles forslag for oversendelse til kompetansegruppa, som vedtar satsene. Gjeldende satser er faste, mens vi nå har drøfta at prisene bør være veiledende i neste omgang.

Saker forts. Planlegging av denne konferansen på Østlandet har vært den andre gjennomgående saken i møtene De som ble valgt inn i programkomiteen er: Hedmark – Eli N. Ruud-Olsen &  Jorunn Fossen Vestfold – Lillan Arvei, som gruppas leder Buskerud – Kjersti Hagen Telemark – Ellen Kristiansen Oppland – Anne Larsen Det er også andre medlemmer i VO-gruppa i Østlandssamarbeidet som har deltatt i dette arbeidet. Takk til alle!

Saker forts. Oppfølging etter konferansen i nord i 2014: vi har: a) drøfta voksenopplæringsstatistikk, og b) fulgt opp oppfordringen fra KD og Utdanningsdirektoratet om å sende innspill til kommende stortingsmelding. Innspillet ble sendt over til kompetansegruppa som vedtok å sende over 4 punkter til KD og U-dir., om : 1. Ungdom 21-24 år som har brukt opp retten til VGO; 2. Behov for norskferdigheter ved inntak til VGO; 3. Rett til VGO for innvandrere ….; 4. Rett til rådgivning for voksne som søker VGO og RKV. c) fått info om nettstøttet VGO-undervisning i østlandsfylkeskommunene (egentlig en politisk sak)

Saker forts. Vi har hatt erfaringsutveksling om unge som har brukt opp retten sin til VGO og drøfta lovverket om sammenhengende uttak av rett til VGO, dvs. sømløs overgang ungdomsrett – voksenrett for VGO.

Saker forts. Gruppa har fått diverse orienteringer: - fra fagkonsulentsamling som fag- og yrkesopplæringsgruppa ved Buskerud gjennomførte om praksisvurdering m.v.; - fra Vigo Voksen-gruppa, - om internasjonalisering, og - fra kompetanseprosjekt i Oppland om innvandrere og flyktninger som ressurs.

Saker forts. Ved møte lagt til Oslo VO Sinsen i vår var realkompetansevurdering særskilt tema, og VO Sinsen presenterte sine rutiner, som er utarbeidd for kvalitetssikring av hele RKV-løpet.

Arbeidet videre Vårt neste møte blir 24.november, med fellesmøte med sør-vest som del av dette. Vi tenker at det vil være interessant å komme nærmere inn på noe av det VO- sørvest presenterte i Kirkenes i fjor (hva sør-vest arbeider med og struktur for arbeidet). Det er nyttig å lære av hverandre!