Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Årlig publisering av de enkelte fylkers prognoser for demografiske variable innenfor områdene befolkning, bolig og arbeidsliv.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Årlig publisering av de enkelte fylkers prognoser for demografiske variable innenfor områdene befolkning, bolig og arbeidsliv."— Utskrift av presentasjonen:

1 Årlig publisering av de enkelte fylkers prognoser for demografiske variable innenfor områdene befolkning, bolig og arbeidsliv.

2 Tilgang til prognosene
1. Nettside Alternativer: Egen nettside – Fylkesprognoser.no (domenet er kjøpt) Egen fane på Pandagruppens sider Konklusjon: Bør bruke eget domene nå som det er kjøpt. 2. Format Nettside programmert i HTML hvor tekst og figurer ligger interaktivt PDF-filer Konklusjon: I piloten benytter vi PDF-filer. Hvis publiseringstidspunkt blir utsatt kan det være aktuelt å leie programmerere som lager nettsider.

3 Eksempler design Velg fylke eller publikasjon for fylkesvise og regionale trender: Østfold Akershus Oslo Hedmark Oppland Buskerud Vestfold Telemark Aust-Agder Vest-Agder Rogaland Hordaland Sogn og Fjordane Møre og Romsdal Sør-Trøndelag Nord-Trøndelag Nordland Troms Finnmark Fylkesvise og regionale trender Modellsystemet PANDA – datagrunnlag og forutsetninger for prognosene

4 Du har valgt HORDALAND FYLKE.
Velg tema for nedlasting av PDF-fil:

5 Innhold 3 PDF-filer som inneholder figurer og tekst for prognoser innenfor de ulike temaområdene (Befolkning, Bolig og Arbeidsliv). Fylkeskommunene får word-maler hvor de må lime inn "sine" figurer og skrive tekst. Filene konverteres til PDF. Aldersfordelt befolkning Flytting Fødte og døde Befolkningsutvikling Boligbehov, aldersfordelt Boligtypebehov, aldersfordelt Næringsstruktur (kun statistikk) Arbeidsstyrken Yrkesaktive Pendling (kun statistikk)

6 Innhold forts. Ulf skal nå vise hvordan brukerne etter å ha kjørt modellen, henter ut resultater og statistikk og lager figurer i Excel. Vi har laget veileder for hvordan dette gjøres.

7 Innhold forts. 1 PDF-fil som sammenstiller prognoser for alle fylkene. SINTEFs ansvar. Baseres på mange av de samme variable/tema som de fylkesvise notatene. Kan inkludere andre typer variable og analyser hvis ønskelig Befolkningsutvikling Flyttebalanser Pendlingsbalanser Boligbehov Arbeidsstyrke Sentralisering PDF-fil med hele publikasjonen samlet bør også ligge på sidene til hvert fylke

8 Innhold forts. 1 PDF-fil som inneholder en beskrivelse av PANDA og modellsystemet Datagrunnlag, kilder Forutsetninger for prognosene 1 PDF-fil som inneholder veileder for modellkjøringer og utrapportering av statistikk og resultater

9 Noen tilbakemeldinger fra ledermøtet i regionavdelingen i Hordaland FK
Publiseringstidspunktet er ikke godt. Man bruker desember til å se tilbake, januar til å se framover. Lite aktivitet blant publikum i desember. Anbefaler ca 15. januar som publiseringstidspunkt. Utfordrende å be statistikkfolk skrive dypere enn de vanligvis gjør, for eksempel om utfordringer og tiltak. Et spørsmål blir da i hvor stor grad Fylkesprognoser.no skal utformes slik at det kan brukes rett inn i politiske prosesser. Dette vil variere fra FK til FK m.h.t. kompetanse og organisering. Kanskje en fordel å ha en redaksjonskomité for fylkesprognosene som består av faglederne? I tillegg anbefale FK å nedsette et "Fylkesprognose-team" som skal jobbe med dette, og som består av både tallknusere og analysefolk. Liker navnet Fylkesprognoser veldig bra. Bra å få tall på kommunenivå

10 Utvikling, drift og vedlikehold
Det vil kreves noe utviklingsarbeid for å få publisert piloten uansett valg av løsninger. I tillegg kommer arbeid med innlegging av data, drift og vedlikehold (brukerstøtte?). For videre arbeid kreves videreutvikling av sidene og innholdet. Pandagruppen må ta stilling til hvordan dette skal gjøres både i forhold til det praktiske arbeidet og finansiering.

11 Spørsmål Innholdet har fortsatt en del statistikk. Skal vi ha med dette eller rendyrke prognosene? En del av statistikken er uttrekk fra interaksjonstabellene som også er unike for PANDA. Utrapportering av kommunedata. Skal vi legge til rette for dette? Skal vi legge til rette for å analysere sammenhenger mellom variablene (befolkning, boligbehov, arbeidsmarked)– hvordan skal det se ut?

12


Laste ned ppt "Årlig publisering av de enkelte fylkers prognoser for demografiske variable innenfor områdene befolkning, bolig og arbeidsliv."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google