Ut i livets skole En vandring for konfirmantforeldre

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Sprell levende 4.mai 08.
Advertisements

Barnet som gave og oppgave
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
VELKOMMEN TIL KONFIRMASJON
Velkommen til ettårssamling
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Velkommen til dåpskurs!
Konfirmasjon i Helleland menighet
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
De nye slaverutene jenter blir solgt hvert år, fra Nepal til andre land, som India.
Fotografering av gravminner. Fotografering SLEKT OG DATA/Gravminner i Norge 2  I utgangspunktet kan dette fortone seg ganske lett. En stein står i ro.
Plan for 2.klasse Uke – 26. august. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1Norsk Tegning 2Norsk MatteEngelsk Samfunnsfag 3 MatteMusikk Filmfestival.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Kairos - Et sannhetens øyeblikk. Kairos = gr.: sannhetens øyeblikk.
Den forundrede forvandlede Del 2 i serien «Fortellingen om Far»
Ser du Jesus? – Jesaja 52/53. Ser du Jesus? – Jesaja 52/53 - å kjenne igjen noen.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
En helt i hjemlandet mitt Hun heter Pumpuang Duangchan, og hun er en sanger fra Thailand Hun vokste opp i ei lita bygd, og familien hennes hadde dårlig.
ER BIBELEN ET UNDER ? 1. 5 «En såmann gikk ut for å så kornet sitt. Og da han sådde, falt noe ved veien. Det ble tråkket ned, og fuglene under himmelen.
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
”Give Gud at barnet må bli deg til velsignelse!”
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Jeg føler meg bedre fordi jeg vet at jeg er ikke den eneste!
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
DÅP.
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Anbefaling «Dette brevet er det egentlige hovedstykket i Det nye testamentet, og det aller reneste evangelium. Det er vel verdt at den kristne ikke bare.
Tydelig misjon Joh 4 – Mark 2. Tydelig misjon Joh 4 – Mark 2.
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Meg.
Konfirmasjon i Helleland menighet
En presentasjon av Moise
Gang.
Dronning Ester - frimodig tro
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
1. søndag i advent Vi tenner det første lyset for
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Helliggjørelse – Rom 6-8 Misjonshuset 29. okt 2017 Trond Vorhaug
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Salige er de fattige i ånden
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
Februar UKE MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG (smørelunsj) TORSDAG
Feil versjon?. Feil versjon? Livvaktsgud Automatgud.
Gleden ved å være innbudt til tidenes gjestebud - Lukas 14,16-24
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Hva er en konfirmant? Hvem er din konfirmant?
Disippel-overføring.
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
MAI MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Juliusklubb klokken 09.30
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Ha evig liv Joh
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Invitasjon til Helt sjef!
Foreldremøte 7. mars Konfirmant 2019.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Jesu budskap og eksempel
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
Hvorfor Jesus? 1.
Sex og forelskelse 1.
Utskrift av presentasjonen:

Ut i livets skole En vandring for konfirmantforeldre ved Rolf Erik Hanisch med takk til Randi Langkaas

1. Dåpen

1. Dåpen Prøv å huske når barnet ditt ble døpt, det barnet som nå er konfirmant: Hvor var det? Hvem var der? Hvordan opplevde du det? ”Jeg tegner deg med det hellige korsets tegn, til et vitnesbyrd om at du skal tilhøre den korsfestede og oppstandne Jesus Kristus og tro på ham.”

2. Barnet. Livet

2. Barnet. Livet Tenk tilbake på disse årene som er gått i barnets liv. Tenk på alt hva barnet har mestret... Hva har bekymret deg? Hva var de beste stundene?

3. Din egen konfirmasjon

3. Din egen konfirmasjon Prøv å huske din egen konfirmasjon Hvor var det? Hvem var med? Hva er ditt sterkeste minne fra den tiden?

4. Konfirmasjonen står for døren

4. Konfirmasjonen står for døren Konfirmasjonen er en fest og en høytidsdag i den unges liv og i familiens liv. Dagen markerer en overgang, en både fin og vanskelig prosess: Foreldre skal ”gi slipp”. Barna skal mer og mer ta ansvar for eget liv. Hvilken kurs velger de? Hva vil de stå for? Hvem går med, når vi ikke kan følge dem lenger?

5. Konfirmanten Konfirmasjonen representerer en spennende og viktig fase i de unges liv. Mer og mer tar de styringen selv. Det er som det skal være. Venner blir viktigere. Mor og far må ”gi slipp”. Samtidig er det livsviktig for den unge at du fremdeles er der for ham/henne. Hvordan tenker du at du må ”gi slipp” på din sønn/datter i tiden som kommer? Hvordan tenker du at det er viktig at du fremdeles er der for barnet ditt også i fremtiden?

Er vi voksne nå?

Ja visst gör det ont Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka? Höljet var ju knoppen hela vintern. Vad är det för nytt, som tär och spränger? Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det som växer och det som stänger.   Ja nog är det svårt när droppar faller. Skälvande av ängslan tungt de hänger, klamrar sig vid kvisten, sväller, glider - tyngden drar dem neråt, hur de klänger. Svårt att vara oviss, rädd och delad, svårt att känna djupet dra och kalla, ändå sitta kvar och bara darra - svårt att vilja stanna och vilja falla. Då, när det är värst och inget hjälper, Brister som i jubel trädets knoppar. Då, när ingen rädsla längre håller, faller i ett glitter kvistens droppar glömmer att de skrämdes av det nya glömmer att de ängslades för färden - känner en sekund sin största trygghet, vilar i den tillit som skapar världen.   Karin Boye

6. Tenn et lys

6. Tenn et lys Lyset er et tegn på nærvær og omtanke. Alterlysene symboliserer Den levende Guds nærvær i gudstjenesten. Det lyset du tenner for andre, symboliserer din omtanke – din bønn? Hvordan har din konfirmant det i sitt liv? Hva gir ham/henne den gode gleden? Hva kaster skygge over hans/hennes tilværelse? Tenn et lys for din konfirmant!

Det fineste vi har

Som en engel Halvdan Sivertsen (”40 +”): ”Til trøst for unge mennesker, med foreldre i en vanskelig alder.” Det kastes på dæ nesten over natta Et lite gull som plutselig blir stor Og døran smell i beinharde debatta Der du i beste fall kan kysse katta Og teitere enn far e ingen, unntatt kanskje mor   Sommerlys i sommerkjole Som en engel ung og skjønn Går ho ut i livets skole Der ho e, dit går mi bønn 2. Det bruse gjennom hennes unge åra En heftig strøm av utålmodig liv Men enda blir et barnehjerte såra Og enda må en unge ty tell tåra I møte med en voksen verdens harde korrektiv.   Sommerlys i sommerkjole ...   Ho e så suveren, ho gir mæ overbærne blikk Førr en gubbe e en gubbe, og musikk det e musikk 3. Og livet ropa på ho, ler og lokka Det gjør mæ glad, men også redd og dum Æ va jo nettopp både ung og rocka Nu ser æ stadig engstelig på klokka Når natta finns og ingen enda sov på hennes rom  

7. Ut i livets skole

7. Ut i livets skole Barna våre – det fineste vi har. Nå sender vi dem ut i livets skole. Noen ganger en tøff skole. En skole til å vokse og modnes i. Og med mulighet for stor godhet, kjærlighet, skjønnhet. Hva vil du sende med de unge på veien? Skriv en lapp og putt i bønnekrukka. (Til forbønnen i konfirmasjonsgudstjenesten).

Hva kan vi gi dem med på veien?