Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Offentlige anskaffelser 7 Avslutning av konkurranser
Advertisements

Innkjøpstjenesten Affærsmöligheter med Norge Seminarium 21 oktober 2009 Östersund Innkjøpssjef Jan Ivar Bjørnli.
Innkjøp ved Universitetet i Agder
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene Anskaffelsesregelverket og kjøp av pensjonstjenester.
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes.
RAMMEAVTALER Innlegg på fagseminar: Valg av reklamebyrå
Offentlige anskaffelser 9 Håndhevelse av anskaffelsesregelverket Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2013.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Leverandørseminar Innkjøpsreglement Lov og Forskrift Ivar Larsen
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser høst 2014
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning 2014 Førstelektor Ingun Sletnes.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Konkurranseutsetting drift Elveplassen overnatting 2016.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike delene av anskaffelsesforskriften Administrasjon og ledelse og.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser høst 2015 Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent Ingun Sletnes.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2015.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent Ingun Sletnes Høst 2016.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Offentlige anskaffelser i vegsektoren Seminar NVF 8. september 2010 Advokat Ingrid Lund Logo til kunde el.
Offentlige anskaffelser 8 Forvaltningsloven og offentleglova mm – betydningen for anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Tilbudskonferanse for kjøp av avlastningstjenester Konkurransegrunnlaget - Prosedyre for gjennomføring av anskaffelsen Byrådsavdeling for helse.
Offentlige anskaffelser 6 Avslutning av konkurranser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning 2015 Dosent Ingun Sletnes.
Offentlige anskaffelser og kampen mot sosial dumping Nei til EUs faglige konferanse Oslo, Roar Eilertsen De Facto.
Innkjøp Nytt regelverk og revidering av TFK s anskaffelsesreglement.
Offentlige anskaffelser 7 A vslutning av konkurranser Endringer i kontrakten og oppsigelse Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst.
Offentlige anskaffelser 11 Håndhevelse av anskaffelsesregelverket
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 13 Oppsummering høst 2016
Offentlige anskaffelser Kunngjøring og frister
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Økonomi, personal og arkiv
Arnhild Dordi Gjønnes, Advokat NHO
BAL og årsstudiet i organisasjon og ledelse
Offentlige anskaffelser 10 Rammeavtaler
Hvordan behandles saker i folkevalgte organer? 2. februar 2016
Saksbehandlingen i folkevalgte organer 5. februar 2015
Offentlige anskaffelser
Offentlige anskaffelser 12 Rammeavtaler
Offentlige anskaffelser
Offentlige anskaffelser 11 Oppsummering høst 2015
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2017
Offentlige anskaffelser Håndhevelse av anskaffelsesregelverket
Offentlige anskaffelser Rammeavtaler
Erfaringer med bruk av NS 8435
Offentlige anskaffelser Sentrale spørsmål i emnet
Administrasjon og ledelse og organisasjon og ledelse
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser Tildelingskriterier og kontraktsvilkår
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 20167
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2016
Taushetsplikt del 2 Yrkesmessig taushetsplikt 21. mars 2012
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Dosent Ingun Sletnes Styringsformer. Formannskapssystemet – folkevalgte organer. Konstituering Presentasjonens tittel
Dosent Ingun Sletnes Administrasjonen i formannskapsformen Åremålsansettelser og partssammensatt utvalg. Lovpålagte stillinger i særlov 24. januar 2018.
Praktisk bruk av regelverket
Nytt regelverk for offentlige anskaffelser
Juridisk sjef Gudmund Lode/innkjøpssjef Arnt Ove Hol
Utskrift av presentasjonen:

Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent Ingun Sletnes

Regulering Hva menes med helse- og sosialtjenester? Se vedlegg 3 til foa Gjelder blant annet tjenester regulert i kommunehelse- og omsorgstjenestelov, spesialisthelsetjenestelov, lov om sosiale tjenester i NAV, barneverntjenesteloven Anskaffelser av helse- og sosialtjenester er regulert i loa og foa del I hvis kontraktsverdien er under EØS-terskelverdien på 6,3 mill kr. ekskl. mva, jf. foa § 5-1 (1) sammenholdt med (2) a) og (3) og foa § 5-3 (2) Anskaffelser av helse- og sosialtjenester med en kontraktsverdi på eller over EØS-terskelverdien på 6, 3 mill. norske kroner er regulert i loa, foa del I og del IV Her ser vi først og fremst på de særlige reglene i foa del IV gitt på bakgrunn av nye direktiver Det er nytt at direktivene regulerer anskaffelser av helse- og sosiale tjenester, disse har til nå først og fremst vært regulert i det nasjonale anskaffelsesregelverket Særreglene i direktivet er begrunnet i at de ofte har liten grenseoverskridende interesse samt at det varierer mye hvordan slike tjenester organiseres og utføres i de europeiske landende

Regulering fortsatt Merk at del IV er ny i forhold til høringsutkast 2. Det skyldes at Stortinget vedtok ny loa § 7a som pålegger departementet å gi særskilte forskrifter om anskaffelser av helse- og sosialtjenester Se eventuelt bemerkninger i Innst. 358 L (2015–2016) s om denne og føringer flertallet i Stortinget ga for forskriftsreguleringen Oppdragsgiver er ikke forpliktet til å følge reglene i del IV (med unntak av foa § 30-7) hvis kontrakten gjelder helse- og sosialtjenester til enkeltbruker hvis konkurransen ikke kan gjennomføres uten å gi ut taushetsbelagte opplysninger om brukeren og brukeren ikke samtykker til å gi slike opplysninger eller bare samtykker i å gi ut slike opplysninger til en eller flere bestemte leverandører, jf. foa § 30-4 Jeg vil si at oppdragsgiver heller ikke har adgang til å benytte del IV i slike situasjoner, i hvert fall kan ikke taushetsbelagt informasjon gis ut Merk at unntaket fra anskaffelsesforskriften i foa § 2-4 h) knyttet til tjenester som innebærer utøvelse av offentlig myndighet kan være aktuelt for anskaffelser av noen helse- og sosialtjenester, se omtale i veilederen s

Hovedpunkter i foa del IV Mye enklere regler enn reglene gitt i del II og III Kunngjøringsplikt, jf. foa § 30-5 og plikt til å kunngjøre kontraktsinngåelse, jf. foa § 30-7 Det må lages anskaffelsesdokumenter og gis bestemmelser for gjennomføringen av konkurransen, jf. foa § 30-1 (1) Hensynet til likebehandling og forutberegnelighet må ivaretas, det siste er spesielt trukket fram i forhold til valg av leverandør og valg av tilbud, jf. foa § 30-1 (2) Oppdragsgiver kan ta i betraktning særtrekkene ved slike ytelser, jf. foa § 30-1 (3), også i tildeling av kontrakter for eksempel hensynet til kontinuitet og tilgjengelighet Brukervalg i foa § 30-1 (4) – omtalt i NOU 2014:4 s , dette går vi ikke inn på Det er adgang til å inngå langvarige kontrakter dersom det er nødvendig pga. brukeres behov, formål, investeringskostnader eller andre relevante grunner

Hovedpunkter i foa del IV fortsatt Foa kapittel 22 (del III) om kommunikasjon gjelder tilsvarende, jf. foa § 30-1 (6) Reglene om protokollplikt i foa § 10-5 gjelder for anskaffelser etter del IV Regler om meddelelse av valg av leverandør og karensperiode ganske sammenfallende med reglene i foa del III, se foa §§ 30-8 og 30-9

Reserverte kontrakter for ideelle organisasjoner Det er adgang til å reservere retten til å delta i konkurranser etter del IV til det vi gjerne omtaler som ideelle organisasjoner Adgangen er strammet inn på bakgrunn av nye direktiver Begrepet ideell organisasjon benyttes ikke i anskaffelseforskriften av I stedet er det angitt beskrivende kriterier i foa § 30-2 a)-c) som alle må være oppfylt Organisasjonen kan ikke ha hatt kontrakt om levering av de samme tjenestene til oppdragsgiver tidligere, jf. d) Kontrakten kan ikke ha en varighet ut over tre år, jf. foa § 30-2 (2) Denne vil trolig bare i begrenset utstrekning kunne benyttes