Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Evaluering av oktober på blå
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Månedsevaluering november 2011
Evaluering av september på blå
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Turene i November har gått til:
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
Evaluering av november på Blå avdeling:
Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Månedsevaluering april 2012 Fokus denne måneden er naturen om våren og fugleliv. Vi ser på fugler, Synger sanger om fugler og maler fugler.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
Maurtuå MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon Maurtuå : Mobil tlf: Telefon.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Oktobernytt Da har vi lagt bak oss nok en måned, og nå er virkelig høsten her med allslags vær- som hører høsten til! Barna får mange ulike erfaringer.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Novembernytt Denne måneden skal vi måle nedbør!
Månedsbrev Småtroll Desember.
April på Pytten Tiden som gikk:
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Sommermåneder på Pytten
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Hva har vi gjort i September?
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Hva har vi gjort i oktober?
Vi sorterer etter farger
2017 Tiden som kommer: Praksisbarnehage
Desembernytt Månedens jubilanter
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Periodeplan for Januar 2019
Periodeplan for februar 2019
Månedsbrev Oktober Småtroll Husk Månedens mål Isak 26. Oktober
Utskrift av presentasjonen:

Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt tak i greinene på trærne og revet bladene av, de flotte fargene på trær og busker som på magisk vis dukker opp, og vi har erfart høstværet med vind og regn. Hvorfor skjer så dette?...jo for snart kommer »det en liten hvit dame og det er vinteren det, og hun har spade og ryggsekk med seg og legger snø utover markene,» (sitat hentet fra Årets tider). I forkant av FN-dagen lagte alle barna hvert sitt produkt som ble solgt på kafeen. Vi så på bilder av fadderbarnet vårt Asin, og barna fikk høre om dyr som bor i India, og litt om hvor Asin bor. Vi vil takke dere alle for bidrag og for flott oppmøte den 24.oktober. Det gleder oss at så mange hadde anledning til å være med å støtte en så god sak. For mer informasjon om dette arbeidet minner vi om nettsiden til India foreningen: eller dere kan like siden deres på facebook: Beracah barnehjem. Tiden som kommer: Temaet ”Meg og deg” er nå inne i sin siste måned. Gjennom arbeid med spesielt fagområdet kropp, bevegelse og helse skal vi bli bedre kjent med kroppen, kroppens funksjoner, helse og bevegelse. Vi skal blant annet bidra til at barna får et positivt selvbilde gjennom mestring av fysiske aktivitet, og få utvikle gode vaner og grunnleggende kunnskaper om ivaretakelse av egen kropp, helse og velvære. Morgentrimmen vår gir oss en god start på dagen, og turene våre gir oss gode fellesskapsopplevelser ute i naturen sammen med barna. Vi krydrer hverdagen vår med blant annet sangleker hvor vi bruker kroppen vår aktivt. Temaet «Meg og Deg» skal avsluttes med en fellessamling for barna på Konkylien fredag 25.november. Praksisbarnehage Da nærmer det seg tid for å ta imot to andre klasse heltidsstudenter fra Universitetet i Stavanger. Mandag 14.novemberstarter de, og de skal være hos oss i fem uker. De samme studentene kommer også tilbake for tre uker i januar Vi gleder oss til å bli kjent med dem! Personalsituasjonen Følgende voksne skal være på Titt i hålå ut måneden: Jeanette, Karianne og Aase Marie. Vi ønsker Aase Marie velkommen til oss! To flotte turer sammen med alle ungene på avdelingen har vi hatt. Den ene gikk til «parken» utfor Sentrum barnehage, hvor vi blant annet hadde magiske øyeblikk med høstblader, og tromming og sang på balanseringsdekk, og på den andre turen gikk vi for å se på gravemaskiner og andre store kjøretøy ved rundkjøringen ned til Bø. WOW! Det var stor stas! Vi hørte etter lyder, vi studerte kjøretøyene-hva gjorde de? Hvorfor graver de? Vi kommer nok til å gå tilbake når de begynner å bygge hus. Vi fikk også se en diger lastebil med henger som fraktet gigantiske rør i betong. For et lite barn blir det en enorm opplevelse å stå på sidelinjen å se på! Novembernytt 2016

Månedens pedagogiske tips: SYNG sammen med barnet ditt! Sang er viktig i samspillet mellom mennesker. Det knytter oss sammen, og kan være en døråpner til felles gleder, til samvær og gode opplevelser! Gjennom å synge sammen bygger dere opp et felles sangrepertoar som blir viktige hele livet- noe å øse av når vi trenger det! Syng med den stemmen du har-den duger! Lag dere en god november! Hilsen personalet på Titt i Hålå I lekens magiske verden kan alt skje! En madrass innbyr til spennende lek for våre toddlere. Alt fra å hoppe på, krype under for så å vente i spenning på at en voksen sier «hvor er…henne?», til å bli seng til dukker og dem selv. Madrassen blir den utløsende faktor som setter i gang en felles lek. Spenning og latter fyller rommet, og en herlig fellesopplevelse har sett dagens lys! For toddlerne våre er gjentakelse kjempe viktig. Det lekes det samme om og om igjen. Det er trygt, skaper gjenkjennelse og lærdom. Stor tomleplass kreves for at toddlerne skal få utfolde seg og få rom til sin lek. Barnehagehverdager er herlig uforutsigbare på mange måter. Ingen dag er den andre lik, og det er det som gjør at vi elsker jobben vår. Samtidig er de samme dagene også fulle av gjøremål som gjentar seg. Vi spiser, vi kler på vi samles…Det gjelder å krydre hverdagen, ta i bruk alle sansene våre. Dagene inne på avdelingen er utrolig flotte. Vi blir stadig bedre kjent med våre små medmennesker, og vi ler en hel masse. Takk for at vi får være en del av deres barns hverdag!