3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån – CompareKing.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Statens pensjonskasse gir deg trygghet i alle livets faser
Advertisements

Oljefondet – Store lån til land, lån til store rettighetsbrudd
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Oppfølging normer og regler
Del 2: Personlig økonomi.
En innføring i boligmarkedet i Oslo
Sparebankforeningens årsmøte 2008 Pressekonferanse 8.oktober Adm. direktør Arne Hyttnes.
Hva kan KLP Banken tilby dere?
Fiksjon eller virkelighet? Boligplanlegging Alle med på laget.
Norges Banks utlånsundersøkelse 1. kvartal Vanlige boliglån 3) SamletFastrentelånRammelån med pant i bolig Figur 1 Etterspørsel etter lån fra husholdninger.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
Dine penger= din fremtid
44 Hector om skikk og bruk I Norge
SAMMENLIKNING KLIKKPRIS AVTALE MED RENT-A-PRINTER LEIE AVTALE
Del 2: Personlig økonomi.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
3 Jeg og mitt.
Norges Banks utlånsundersøkelse 4. kvartal Kilde: Norges Bank Vanlige boliglån 3) Samlet Rammelån med pant i bolig Første- hjemslån Figur 1 Etterspørsel.
Norges Banks utlånsundersøkelse 3. kvartal Kilde: Norges Bank Vanlige boliglån 3) SamletFastrentelånRammelån med pant i bolig Figur 1 Etterspørsel.
Norges Banks utlånsundersøkelse 4. kvartal Vanlige boliglån 3) SamletFørste- hjemslån Rammelån med pant i bolig Figur 1 Etterspørsel etter lån fra.
Norges Banks utlånsundersøkelse 2. kvartal Vanlige boliglån 3) SamletFørste- hjemslån Rammelån med pant i bolig Figur 1 Etterspørsel etter lån fra.
Veien til egen bolig – ungdom og personlig økonomi
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Utbedringslån og utbedringstilskudd
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Politisk påvirkning.
LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold
MER PERSONLIG ØKONOMI I SKOLEN Idar Kreutzer, 20.august 014.
Prosjektarbeid Mediekommunikasjon 1, Kapittel 4. Hva er prosjektarbeid? Prosjektarbeid er å jobbe mot et mål innenfor en gitt tidsramme. Prosjektet kan.
Kapittel 12. Finansiering Læreplanmål: – Du skal kunne beregne kapitalbehov – og innhente informasjon om ulike finansieringskilder Entreprenørskap og bedriftsutvikling.
Norsk økonomi I 2007 var bruttonasjonalproduktet (BNP) i Norge på ca milliarder. BNP er verdien på alt som blir produsert av varer og tjenester.
o Regnskapet til bedriften forteller oss hvor mye penger bedriften har tjent i løpet av en periode, hvilke eiendeler bedriften har, og hvordan den har.
Skal du låne penger? Kanskje du burde vurdere et forbrukslån..
ØKONOMIDELEN 1P KOMPETANSEMÅL: Gjøre rede for og regne med prisindeks, kroneverdi, reallønn og nominell lønn og beregne inntekt, skatt og avgifter. Vurdere.
SKATT. I Norge betaler vi skatt på mange forskjellige måter. N.Johansen for undervisning.
Fagdag om startlån Husbanken. Nordlandsbanken Forretningsbank med sete i Bodø. Heleid av DnB NOR Bank ASA. Banken dekker Nordland gjennom 15 kontorer.
Finansmarkedene Finansmarkedet er markedet for finanskapital. I finansmarkedet kan privatpersoner og bedrifter plassere formuer eller skaffe kapital.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
Lån, kredittkort og forsikringar Gjere berekningar om bruk av kredittkort, lån og forsikringar.
Kapittel 1 – Hva er samfunnsøkonomi?. I kapittel 1 skal du blant annet lære: Hva samfunnsøkonomi er Om forskjellen mellom mikroøkonomi og makroøkonomi.
Økonomi LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold. Økonomi er et område der matematikk anvendes. En situasjon modelleres matematisk, og matematiske verktøy.
Boliglån 101 Et boliglån gir deg muligheten til å kjøpe eneboligen du alltid har drømt om. Før du kommer så langt så er en en del ting du må sette deg.
Medlemskap, lisens og forsikring i NLF
Dette er oss. Dette er oss Om Sparekampen Konsept fra Spareskillingsbanken med fokus på økonomisk forståelse, fornuftig forbruk og trening i økonomiske.
Kapittel 3: Psykologiske effekter av merkeverdi på kundene
Informasjonssikkerhet i hverdagen
LÅN.
Hvordan bruke presentasjonene
Mulig.
Norges Banks utlånsundersøkelse
Super-helt!.
Billån Uten Sikkerhet
På vei til egen bolig mandag
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Superhelt!.
Sparebanken Hedmark Trine Østby Presentere oss selv.
Sparebankforeningens årsmøte 2006 Pressekonferanse Oslo Adm
Kapittel 27 Kommunikasjon med hjemlandet og å sende pakker
Skriv bedre tekster av Dagfinn Hauge- Media serv
En undersøkelse blant norske studenter Juni 2018
Landkreditt og avlingsskade 21.august
Venner & valg Velkommen.
Emilios jobb som assistent
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K7.6 Steigum
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K2.6 Steigum
Intro: Det finansielle systemet
Nominelle renter og realrenter
Hvorfor er noen land rike og andre fattige?
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Utskrift av presentasjonen:

3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån – CompareKing.no

3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån Et billån kan virke som en tvilsom beslutning. Hvorfor ikke heller spare enn å ta lån på en eiendel som synker raskt i verdi? Særlig hvis du er ung er det mange som advarer mot å prioritere bil hvis du ikke har pengene. Det kan skade din evne til å få boliglån og med bil kommer gjerne en rekke uforutsette utgifter. Du må også betale ansvarsforsikring, eventuelt kasko, og bensinprisene er høye.

Selv hvis man bor på landet kan det hevdes at bilen ikke bør være første prioritet. Du kan få en billig bil til kroner, men når det er sagt kan det fort bli dyrt med en bil som må på reparasjon hele tiden, så de fleste sikter seg inn mot kroner som billigste løsning. Hvis du ikke kan få hjelp fra familie eller andre er det kanskje best å vente.

I hvilken sammenheng bør man likevel vurdere å sette seg i gjeld for å skaffe et godt kjøretøy? Her ser vi på 3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån..

1. Jobb Den mest åpenbare grunnen til at en burde vurdere et billån er at man har en jobb der det kreves at man kjører egen bil. Da vil man dessuten få dekket noe av utgiftene sine gjennom kjøregodtgjørelse. Det er flere jobber der man vil trenge egen bil. Som for eksempel rørlegger eller elektriker må man kunne ta meg seg en del spesialutstyr til kunder som bor forskjellige steder. Under slike forhold kan det være verdt å undersøke først om det er mulig å få lån direkte fra arbeidsgiver.

2. Familie Hvis man har familie kan det også være livsnødvendig med bil. Den gamle bilen har kanskje blitt så gammel at den forårsaker langt større utgifter enn et lån. Sparing og venting blir da ikke bare ubeleilig men potensielt fordyrende. Hvis du har bolig kan du også muligens stille den som sikkerhet og få bedre lånevilkår.

3. Ny bil Det kan også tenkes at man er i en slik situasjon at man må kjøpe en ny bil før man kan selge den gamle. Da kan det også være fornuftig å ta et forbrukslån ettersom man slipper gebyrer.

Det er flere steder du kan oppsøke for å få billån. Hvis du tar opp lån gjennom bilforhandleren er det lovfestet at du bare kan låne 65% av kjøpesummen. Men det finnes også en del finansieringsselskaper som tilbyr billån og da kan du i teorien låne hele kjøpesummen. Renten kan varierer sterkt, og normalt sett kan du forvente en effektiv rente fra 6% til 12%. De fleste banker gir også lån med pant i bilen.

Vet du hva er billån uten sikkerhet er? Trykk her for å lære merher

vurdere-et-billan-compareking