Våre 4 bruksområder for bokstavene: Identiteter: To algebraiske uttrykk kan være like; dvs at de får samme verdi hvis vi setter inn en verdi for bokstavene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kombinatorikk for lærerstudenter
Advertisements

Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
”BRØK-, DESIMAL- OG PROSENTPLATER”
Refleksjoner og tanker rundt bruk av C-map i skolen
Bokanmeldelser..
Ledere for LP 7-skoler Gardermoen Torunn Tinnesand
Nordby skole NASJONALE PRØVER Informasjon til SU og FAU
2. Algebra 2.1 Bokstavregning og parenteser:
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Hva trenger jeg av data, og hvordan skal jeg innhente disse?
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Vi ønsker å presentere Excel som verktøy.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Grunnleggende matematikk
Blooms taksonomi for kunnskap
Tallknuserne og de fire regnearter
Formler og funksjoner.
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Noen undervisningsprinsipper laget på basis av uttalelser av
Læreplaner i matematikk
Mandag 8. November Powerpoint..
Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Lysåpning og senteravstand
Mandag Excel.
Språk og leseplan 4.trinn Innlandet skole
Nummer 8-10 H. Aschehoug & Co Sehesteds gate 3, 0102 Oslo
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: IKT integrert i allmennlærerutdanninga IKT’s rolle i lærerutdanningen, og spesifikt om IKT-faget Studiebesøk fra Göteborg.
LESEARBEID Elevene kan bruke disse kortene i selvstendig lesearbeid på skolen. Kortene er delt opp i før, under og etterarbeid. Lærer kan også bruke kortene.
-bruksområder og egenskaper
Matematikk 1 årskurs 26. oktober 2009
Fra likninger til funksjoner
Algebra Vår 2009 = 72∙41 A1A/A1B.
§4. Irrasjonale og komplekse tall
Fra det kjente til det ukjente…
Fra likninger til funksjoner
Matematikkens Hva? Hvordan? Hvorfor?
Reklameanalyse av Baneservice
Hva har bokstavene i matematikken å gjøre???
Kort om algoritmer.
Å jobbe med pluss, minus, gange og dele - algoritmer
Oppstartsoppgave 2 : 0,5 Diskuter med læringspartneren din (Den som sitter ved siden av deg). Hvordan kan du forklare/vise/konkretisere denne oppgaven.
Oppgave:  Regn ut = ? Gå i gruppe på 3. Forklar hva du har gjort, hvordan du har tenkt, hvorfor blir det riktig? Har dere ulike strategier?
Algoritmer, regnemåter, regneregler Fagplanen for M1, 3. semester: ordning og systematisering, regnemåter, regneregler, begrunnelser og bevis, vurdering.
Nye Sinus 2P Bilde inn. Ny eksamensordning der eksamen i 2P ikke omfatter stoffet i 1P Har mye bedre tid i kurset, og kan gå grundigere inn på hvert tema.
Brøkrekning Korleis rekne med brøk.?. Eit undervisningsopplegg. Laga av elevar ved Laga av elevar ved Ytre Solund skule Ytre Solund skule.
LIM – Læringsstøttende prøver i matematikk Misoppfatning, en diagnose eller et stykke på veien? Veilederkonferanse Sorø 31. november 2015.
Kom i gang med Python Pål Hellesnes SYSTEMUTVIKLER
Kvalitative og kvantitative metoder
Minikurs: Introduksjon av algebra
Funksjoner Kapittel 2.
Å skrive masteroppgave
De fire regneartene.
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Matematikk-kurs for foresatte som vil hjelpe sine barn.
Hva er nytt? De fire regneartene..
Heile tal, side Du skal lære kva siffer, tal og talsystem er
Funksjonar i dagleglivet
LIKNINGER MED EN OG TO UKJENTE.
Kjemi på ungdomstrinnet
Hva er den ekte og opprinnelige versjonen av deg selv?
God undervisning og dybdelæring i matematikk
Bedre gjennomføring i matematikk
Elevintervju B – Samarbeid
Elevintervju B – Samarbeid
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Utforsking av egenskaper til to spesielle klasser av funksjoner
Algebrabrikker Sigbjørn Hals.
Telle i kor Telle med 5 fra 4 A – Forarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Våre 4 bruksområder for bokstavene: Identiteter: To algebraiske uttrykk kan være like; dvs at de får samme verdi hvis vi setter inn en verdi for bokstavene. (omgjøringer av uttrykk) Eks. kvadratsetningene Likninger og ulikheter: Bokstaver brukes som symbol for ukjente størrelser. Formler: Bokstaver brukes som symbol for variable størrelser. Formlene beskriver lovmessighet og struktur i naturen. Funksjonsuttrykk: Bokstaver brukes i regneuttrykk som viser funksjonssammenhenger (for eksempel at y er funksjon av x)

Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem.

Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem. Lines butikktur; Vi tenker i likninger i hverdagen ?

Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem. Lines butikktur; Vi tenker i likninger i hverdagen ? Likninger er et veldig kjekt verktøy for problemløsning!

Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem. Lines butikktur; Vi tenker i likninger i hverdagen ? Likninger er et veldig kjekt verktøy for problemløsning! Men det forutsetter at vi klarer å a) strukturere problemet vi står ovenfor, og så b) uttrykke det som en likning!

 Formler som vi kjenner kan vi gjøre om til likninger og finne ut noe vi trenger å vite. Eksempel: Du er på bilferie i Europa og en dag har du kjørt 80 km/t i 1 t og 40 min. Hvor langt kjørte du på den tiden?

S = v*t = 80 km/t * 1,67 t = 133,6 km

OPPGAVE: Vi klipper opp en likning og setter sammen naboens!

Viktige momenter når vi jobber med likninger: likhetstegnet; et ekvivalenstegn. Å løse en likning: Hva skjer egentlig når vi flytter over og skifter fortegn???? prioriteringsregler for regneartene; Vi kan bruke alle de fire regneartene på likninger; addere, subtraher, multiplisere, og dividere (unntatt med null) på begge sidene. Å sette prøve

Tankekors for oss som lærere: Elevene bør ikke tvinges til å løse et problem ved hjelp av likning hvis de selv foretrekker andre metoder. For tidlig innlæring av regler kan føre til at de foretar mekaniske omforminger uten at de skjønner hvorfor de gjør ting. Vi kan komme til å pådytte elevene en formell fremgangsmåte som ikke passer til deres egen måte å tenke på.

Alternative løsningsmetoder: Prøve og feile eller tenke logisk: 5 – (6/(3x-1) = 2 Hoderegning? tegne og fortelle eks. fuglene på tråden (mappeoppgave i fjor)