Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

De fire regneartene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "De fire regneartene."— Utskrift av presentasjonen:

1 De fire regneartene

2 Addisjon Addisjonsstrategier Oppgaveeksempel = Fra Snorre Ostad Telle alt og forfra igjen-strategien Barnet teller hvert ledd for seg: 1, 2, 3 så det andre leddet 1, 2, 3, 4, 5. Så starter hun forfra 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Telle alt-strategien. Barnet teller 1, 2, 3 og så videre 4, 5, 6, 7, 8. Telle videre strategien Barnet teller videre fra første av de to tallene: 4, 5, 6, 7, 8 Minimum strategien Barnet teller videre fra det tallet som representerer det største tallet. Her vil det si 6, 7, 8. Finnes også andre strategier, men disse er de mest vanlige tellestrategiene.

3 Subtraksjon Subtraksjonsstrategier Oppgaveeksempel = Telle alt og forfra igjen-strategien Barnet teller 1, 2, 3, 4, 5. Hun tar utgangspunkt i denne mengden og teller vekk 1, 2, 3. Teller så det som er igjen. Tilverksstrategien. Barnet tar utgangspunkt i 3 og teller fremover. Minkingsstrategien Barnet tar utgangspunkt i tallet 5 og teller bakover. 4, 3, 2 Finnes også andre strategier, men disse er de mest vanlige tellestrategiene.

4 Problemløsning Problemløsningsoppgave Tegn opp tre punkter på arket. De skal ikke ligge langs en linje (etter hver andre). Trekk opp linjer mellom punktene. Hvor mange linjer får du? Tegn opp fire punkter og trekk opp linjer mellom disse. Hvor mange linjer får du nå? Gjør også det samme for 5, 6 og 7 punkter. Finner du noe regel som sier at når vi vet hvor mange punkter vi har så kan vi finne antall linjestykker ? Kan dette uttrykkes med en formel?

5 Algoritme En algoritme er en oppskrift som vil bruker for å løse en oppgave. Fordelen med dem er at vi kan utføre utregninger på rask og effektiv måte. (Når de er innarbeidet) En ulempe kan være at elevene blir låst ved en algoritme, at de ikke søker enklere løsninger der hvor det finnes. Dere får en oppgave dere skal kikke på.

6 Subtraksjonsalgoritmer
Det finnes mange forskjellige måter vi kan gjennomføre subtraksjon av tosifrede tall. Vi skal se på noen av de mest vanlige. Jeg kommer til å bruke tegnebrettet til dette. Her kommer jeg også til å si noe om addisjonsalgoritmen.

7 Noen spørsmål Her er noen spørsmål som kan stilles i forhold til de ulike metodene. Hvilken metode er best? Ser notasjonene alltid ut som i våre eksempler? Er det mulig å se hvordan elevene har tenkt ut fra notasjonene? Er det viktig at en innvandrer lærer norske metoder?


Laste ned ppt "De fire regneartene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google