Regionreform på Vestlandet Formelle rammer – intensjonsavtale, møte 29.03.16 Rune Haugsdal.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
DRI2020 Rettskilder og informasjonssøking Introduksjon
Advertisements

VANN OG AVLØP ARENDAL OG ENGSETH. Hovedanleggets kostnad blir fordelt på antall som melder seg på. Dette er lik pris for alle. For å få vann- og avløp.
Nordisk tilsynskonferanse
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
8 Det politiske systemet i Norge
Den ideelle kommunesammenslåing
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Utkast til Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
130206jpj.
Universitetet i Oslo Det juridiske fakultet IT-kontrakter Innledning.
Planstrategi som nytt verktøy
Mattilsynets arbeid med PCN – status Samling for Norsk Landbruksrådgivning – Sarpsborg 10. nov 09 Terje Røyneberg Mattilsynet, Hovedkontoret Seksjon planter.
Praktisk gjennomføring av et transaksjonsoppdrag
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Fylkesmannens rolle i reformen
Tanker rundt samarbeidet i Trøndelag Nye muligheter i ny plan- og bygningslov v/Alf Daniel Moen.
prosjektdirektør Oslo og Akershus
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
«Bygge ny kommune» – et tilbud fra KS
Spydeberg kommune Vår start på kommunereformen KS Østfold Høstkonferanse 20. oktober 2014.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Kommunesammenslåing Avdeling - dato, Nye Sandefjord.
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
DRI2010 Rettskilder og informasjonssøking Introduksjon Dag Wiese Schartum.
Ordførermøte i november.. God prosess Lokalt lederskap har ansvar for å få til en god debatt. Det handler om å bygge framtida Fakta kunnskap Få fram dagens.
Kommunereform - hva skjer?
Kommunereformen i Nordland
KOMMUNEREFORMEN Presentasjon for Aurskog-Høland KrF januar 2015
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Regional planstrategi
Velkommen til Sørum kommune! Ordfører Marianne Grimstad Hansen 26. august 2016.
Røyken alene? Eller sammen med en eller flere nabokommuner? Kommunereformen - folkemøter.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Å bygge en ny kommune 12.mai 2016 Gudrun Haabeth Grindaker Prosjektleder/ny rådmann.
Anbudsprosessen i Aust-Agder Utgangspunktet før prosessen Prosessen frem til tilbud Tiden fra tilbud til Nav sin beslutning Samarbeid om gjennomføring.
Kommunereformen i Sunndal – Fagforbundet Harriet Berntsen, ass. rådmann - norske kommuner og reformen - utredninger - sonderinger/forhandlinger.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2015.
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Forhandlingsutvalgenes utredningsarbeid for mulig sammenslåing av fem kommuner i Indre Østfold Fellesmøte med referansegruppene Tirsdag 1. september 2015.
Kommunereformen i Asker Status og veien videre Kommunestyret 26. april 2016 Ordfører Lene Conradi.
Kommunereformen og Averøy kommune -Hva betyr kommunereform for meg her i Averøy kommune? -Skal Averøy kommune slå seg sammen med annen kommune? -Hvem skal.
Regionreforma på Vestlandet Samarbeid på Vestlandet 1.Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland i drøftingar 2.Felles utgreiingsarbeid som.
Vedtak fra KS Hovedstyre om oppgaveoverføring til kommunene sier bl.a. På barnevernsområdet bør statlige hjemmebaserte hjelpetiltak og fosterhjem.
Kristiansund og Nordmøre Næringsforums medlemsundersøkelse Finn Backer
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Fylkestinget, Hammerfest, juni-17 Øystein Ruud, fylkesrådmann
Kommunal planstrategi
«Region-kommunen Ålesund»
Orientering om Solli skianlegg
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Forventningene fra Fylkesmann
Inndelingsloven Økonomisjefane.
Plan for universell utforming i Asker kommune
Utkast til produksjonsplan/releaseplan
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Regionreformen – status og veien videre
Informasjonsmøte om VEILEDNING
Prosjekt universitetsnavn Forum 2. samling
Regionreformen Fylkesråd for samferdsel og Miljø Ivar B Prestbakmo,. Fylkesrådets nestleder.
DET KAN VÆRE MULIG Å HA HELE STREKNINGEN FERDIG BYGD I 2023
Dag Wiese Schartum, AFIN
Orientering/Status kommunesammenslåing, 237 dager igjen
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Regionreform på Vestlandet Formelle rammer – intensjonsavtale, møte Rune Haugsdal

«Veien mot en ny kommune» >Prosessen frem til vedtak i kommunestyret «Formelle rammer i byggingen av nye kommuner» >Fra vedtak til organisering Veiledere i prosessen

Status >Kartlegge viktigste utfordringer >Involvering i prosessen >Aktuelle partnere >Mulighetsbilde >Fremdriftsplan Felles fremtidig mulighetsbilde >Tjenester >Myndighetsutøvelse >Samfunnsutvikling >Demokrati >Økonomi Tilråding, informasjon og høring >Intensjonsavtale 3 «Veien mot en ny kommune»

Milepeler i kommunereformen Forberedende fase i sammenslåingsprosessen Gjennomføring og organisering 4 «Formelle rammer i byggingen av nye kommuner»

Sammenslåing av kommuner kan enten vedtas av Stortinget eller Kongen i statsråd Sammenslåing av fylkeskommuner kan bare vedtas av Stortinget Løp 1 >Vedtak 2015 >Sammenslåing Kgl.res sommeren 2016 Løp 2 – hovedløpet >Ønske å slå seg sammen, vedtak 1.juli 2016 >Prop S, forslag sammenslåing til Stortinget våren 2017 > nger_brosjyrer/id2129/ nger_brosjyrer/id2129/ >Gjelder i hovedsak også ved sammenslåing av fylkeskommuner Formelle rammer

Hovedløpet >1.juli 2016, hvem kommuner ønsker å slå seg sammen med -Ikke ta stilling til navn eller andre tema >Fylkesmannen oppsummerer, gir anbefaling kommunestruktur i fylket >Kommunene fortsetter dialog >Prop S, våren 2017 >Stortingsvedtak >Dept kaller inn til felles kommunestyremøter >Vedtak Kgl. res, høsten 2017 >Organisering og gjennomføring 6 Formell ramme forts

Fellesmøte kommunestyrer/ fylkesting 7 Formell ramme forts

Organisering og gjennomføring 8 Formell ramme forts

Status >Kartlegge viktigste utfordringer >Involvering i prosessen >Aktuelle partnere >Mulighetsbilde >Fremdriftsplan Felles fremtidig mulighetsbilde >Tjenester >Myndighetsutøvelse >Samfunnsutvikling >Demokrati >Økonomi Tilråding, informasjon og høring >Intensjonsplan 9 «Veien mot en ny kommune»

Hvorfor ønsker vi sammenslåing, og hva vil vi oppnå ? Intensjonsplan, Trøndelag iht veileder >Innledning >Mål for sammenslåingen -Hovedmål -Delmål >Regionens navn og merke >Antall representanter i regiontinget >Valgkretser >Politisk styringsform >Regiontingets samlinger og regionutvalgenes møter >Regionens administrasjonssenter og politiske ledelse >Ansatte >Bruk av disponibel formue >Sammensetning av Fellesnemda >Valg av nytt regionting >Andre forhold 10 Intensjonsplan

En intensjonsavtale er en avtale mellom to eller flere parter hvor de uttrykker enighet om å forhandle om en endelig avtale. Når partene inngår en intensjonsavtale ligger gjerne forholdene slik an at de ikke kan bli enige om en endelig avtale på nåværende tidspunkt. Innhold >Man kan ikke angi uttømmende hva en intensjonsavtale bør inneholde da det må vurderes ut ifra saksområde og de faktiske omstendigheter. Men noen forhold bør alltid vurderes: -Hovedpunktene: Selv om partene i en intensjonsavtale ikke er enige om alle forhold som skal inn i en endelig avtale, vil de ofte være enige om noen hovedpunkter. Dersom det er noe man er enige om, er det ofte hensiktsmessig at disse forholdene nedfelles skriftlig i intensjonsavtalen som et felles grunnlag for videre forhandlinger. -Forhandlingsplikt: Det bør fremgå hvilke forutsetninger som må være oppfylt før partene skal inngå en endelig avtale, samt på hvilke vilkår en endelig avtale skal inngås. Her vil graden av binding variere mye, alt fra at partene står helt fritt til å trekke seg til at det er spesifikke forpliktelser på veien mot en endelig avtale. Det vil ofte være hensiktsmessig å si noe om tidsforløpet for videre forhandlinger, hvem som skal bidra med hva, og å fastsette milepæler for ulike steg i forhandlingene. -Forhandlingsforbud: Ofte vil det være slik at en intensjonsavtale innebærer at partene forplikter seg til ikke å inngå i parallelle forhandlinger med andre parter om tilsvarende ytelse eller tjeneste. Eksempelvis forplikter selger av en bedrift seg til å forhandle videre med den som har det høyeste budet, samtidig skal selgeren avstår fra å forhandle med andre. -Konfidensialitetsplikt: Når partene fører forhandlinger under en intensjonsavtale utveksles det ofte informasjon om forretningshemmeligheter og annet som partene ikke skal kunne bringe videre. Det er derfor ganske vanlig at intensjonsavtalene inneholder en regulering av hvordan informasjonen som mottas skal håndteres og hva informasjonen kan brukes til. -Konkurranseforbud: En intensjonsavtale kan inneholde en plikt til ikke å konkurrere med hverandre mens forhandlingene pågår. Men er partene i utgangspunktet konkurrenter, eksempelvis to konkurrerende hotellkjeder, er det i praksis ikke mulig å ha en slik klausul. Partene må også ta i betraktning konkurranserettslige skranker før det inngås avtaler som begrenser konkurransen. -Kostnadsdekning: Partene vil gjerne pådra seg til dels omfattende kostnader knyttet til undersøkelser og forhandlinger om en endelig avtale. Dersom en endelig avtale ikke kommer i stand, bør det fremgå hvem som skal bære kostnadene som er pådratt. -Lovvalg og verneting: Særlig i internasjonale forhold er det viktig å regulere hvilket lands rett avtalen går etter, samt ta inn en tvisteløsningsklausul. Kilde: Forretningsjuridisk tidsskrift 11 Intensjonsavtale – juridisk definisjon

Til avklaring >Vedtak i fylkesting, desember 2016 >Intensjonsplan, endelig godkjennelse -Fylkesutvalg, september -Fylkesting, oktober >Intensjonsplan, godkjennelse hovedstruktur -Fylkesutvalg, mai -Fylkesting, juni -Forhandlingsmandat >Hovedstruktur i intensjonsplanen, forslag utarbeides innen >Er det noen punkter vi allerede er enig om? -Identifisering, innen Utkast formulering, innen >Forhandlingspunkter -Fremdrift og vilkår enkeltpunkter, Vedtak, intensjonsplan - fremdrift