Notodden voksenopplæring og Migranorsk Hvem er vi? Vi er en kommunal virksomhet som driver med ulike former for voksenopplæring. Vi har lokaler i Nopro-bygget,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Advertisements

Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Voksenopplæringens overganger
Fra introduksjonsbedrift til språkpraksis
Deltaking, inkludering og velferd
NORSKE JULETRADISJONER 7 SLAG TIL JUL
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
VOKSENOPPLÆRING OG REALKOMPETANSEVURDERING
Landskonferanse IKVO 2010 Bjørn Holden IMDi Analyse og tilskudd
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Ski videregående skole En Folloskole for kunnskap, idrett, kunst og kultur Satsing mot bortvalg (SMB)
Bø hotell 4. desember 2012 Solveig Hals
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Oslo kommune Utdanningsetaten Krafttak for norskopplæring Informasjon til skolene.
Erfaringer med leseopplæring for voksne
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Her skal elevene logge inn.
OMRÅDE ”E” Ved Arne Pedersen Avholdt 1 møte for planlegging av Intercitymøter. Avholdt 1 møte for gjennomgang av ”Trivselen i Rotary” og klubbutvikling.
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Opplæring av nyansatte hos Blend.
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET
Hva er Fagbrev på jobb? Spredningssamling Prosjektleder Annikken Kjær Haraldsen.
Kvalifiseringssenter for innvandrere INN
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Struktur for tilpasset opplæring i forhold til minoritetsspråklige elever.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Kongsberg norsksenter
Ny publiseringsløsning. Ny NJFF-portal Husker dere denne?
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kurs høsten 2015 Praktiske opplysninger om kurset: Kurset blir ledet av godkjente kursledere. Kurset går over ganger og varer i 2 ½ time. Det er.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Johannes Læringssenter  Barnehage  Grunnskole barn/ungdom  Grunnskole voksne  Spesialundervisning  Norskopplæring  Introduksjonsprogram  Undervisning.
Anna K. Buverud og Anja Gil Spilling Avdeling for fagstøtte.
Per Håvard Frilund Orientering Åndalsnes ungdomsskole Onsdag
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Utfordringer i Samhandlingsreformen Erfaringer fra prosjektet “Digitale Fosen” Samfunnsdagen august 2011 Hans Donali Tilset - Studio Apertura.
Åpenhet - Raushet - Respekt1 Voksenopplæringen Samfunn –Våre oppgaver i Notoddensamfunnet: –Vi skal bidra til kvalifisering i norsk og samfunnskunnskap.
Stortingsmelding 16 – Rett medisin for vår brukergruppe? Ahmad – 31 år med arbeidserfaring og noe skolegang (spor 2). Fullført grunnskole i hjemland. Introdeltager.
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
Fagkurs for inkludering av innvandrere i arbeidslivet - helse, renhold, barnehage og kjøkken.
Kostnader til grunnskoleopplæring for voksne
HMS-kort i Byggenæringen
Oppdatert web-løsning Kongsberg o-lag
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Folkehøgskole og integrering
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Innvovatoriet i Tønsberg Bakkenteigen
Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelags historie strekker seg 8 år tilbake i tid? Etableringen av senteret var del av et bredt forankret arbeid.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
UTVIKLING FRA STIFTELSE I 2010
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Sundvolden, torsdag 7. desember 2017
Kostnader til grunnskoleopplæring for voksne
Styrket arbeid med innvandrere i NAV Telemark
Fra utenforskap til ny sjanse – Samordnet innsats for voksnes læring
Prosjekttilskuddsmidler til kommunale innvandrertiltak med formål å styrke integreringsarbeidet i kommunene
Kombinasjonsklassen Et skoletilbud for minoritetsspråklige ungdommer i Larvik med kort botid i Norge.
Seminar Mosjøen januar 2018 John Luktvasslimo
Enkel brukerveiledning
Rammer for Marte Meo Praktikeropplæring
Rammer for Marte Meo kollegaveilederopplæring
Rammer for Marte Meo instruktørutdanning
Ute Lynghjem, seniorrådgiver
Utskrift av presentasjonen:

Notodden voksenopplæring og Migranorsk Hvem er vi? Vi er en kommunal virksomhet som driver med ulike former for voksenopplæring. Vi har lokaler i Nopro-bygget, men skal til jul tilbake til gamle Sentrumsskolen.

Notodden voksenopplæring og Migranorsk VÅRE OPPGAVER: Norskopplæring for fremmedspråklige på dagtid for: – Flyktninger –Familegjenforente med norske statsborgere Grunnskoleopplæring for voksne Spesialpedagogiske tiltak Norskopplæring for arbeidstakere fra Nopro Kveldsundervisning i norsk for arbeidstakere som ikke kan tilstrekkelig norsk til å fungere optimalt i jobben sin, eller at de er arbeidssøkere…

Notodden voksenopplæring og Migranorsk Status våren 2008: Vi har hatt 4 (5) deltakere fra Blefjell sykehus på norskopplæring hver torsdag fra januar til nå i slutten av mai. Siste kurskveld er i kveld fra kl – –Veldig godt frammøte fra Blefjell sykehus ”Ny i Norge” er brukt som kursbok. (leksjonene 14 – 27)

Notodden voksenopplæring og Migranorsk Vi har et tilbud om nytt kveldskurs til høsten: Les mer om dette på vår hjemmeside: Flere har gitt uttrykk for at de ønsker mer opplæring fra vår side I tillegg: Vi kan tilby ”sommerjobb” bestående av norskopplæring på nettet: Kurset ”På vei til helsefagarbeider” et kurs som via selvstudium gir et viktig påfyll til å kunne kommunisere bedre med kollegaer og ikke minst pasienter.

Notodden voksenopplæring og Migranorsk Kurset har videregående skole som målgruppe, men de vi har på norskkurs nå, sliter med å kommunisere på dette forholdsvis enkle nivået. – Det stopper fort opp på grunn av begrepsapparatet som ikke er inne… Konklusjon: Dette er en fin anledning til å bli bedre i norsk – litt hver dag….

Notodden voksenopplæring og Migranorsk ”SOMMERJOBB” I LEDIGE STUNDER! Vi tilbyr MIGRANORSK: Vi kan tilby et innføringskurs i dette nettbaserte interaktive kurset. Gir brukernavn og passord og tildeler et begrenset antall timer med et ”tak”. Vi følger med på om den enkelte er pålogget og virkelig bruker produktet. (tid pålogget) Vi videreselger dette produktet for Migranorsk til en pris som er oversendt personalkontoret.

Notodden voksenopplæring og Migranorsk Om Migranorsk AS Migranorsk AS ble etablert som eget aksjeselskap i desember Selskapet skal i første rekke jobbe for en rask og solid utbredelse av produktet og med videreutvikling. Migranorsk er et banebrytende språkkonsept for norskopplæring av innvandrere, basert på utstrakt bruk av digitale læringsressurser. Produktet er utviklet av Norsk Interaktiv AS. Eierstruktur Norsk Interaktiv Holding 95,5% Varodd 4,5% Visjon Migranorsk skal bli anerkjent som det beste og mest innovative e- læringsprosjektet i Norge. Samtidig skal Migranorsk føre til en bedre hverdag for innvandrere og deres familier gjennom økt integrering i nærings- og samfunnsliv.