Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
AMBULANT MILJØTERAPEUTISK TEAM
Sissel Vevle, Sykepleier Bryst og Endokrinkirurgisk poliklinikk
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Ledelse i ny organisasjon Innspill til mellomlederne i Levanger kommune Oddbjørn Vassli KPMG.
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Individuelt arbeid før neste kurs. •Det er nær sammenheng mellom dette kurset og det neste – VOKS: videre opplæring i kommunikasjon og samhandling •Det.
Serviceerklæringer i Oslo kommune
Tilpassede helsetjenester
Tema: Velkommen til foreldremøte på Malakoff videregående skole
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
…å få ting gjort… via Vassli… Underveisevaluering av Forny 2001 – Levanger kommune – – Oddbjørn Vassli Underveisevaluering av Forny 2001 – Levanger.
Presentasjon av NKS Kløveråsen Fylkesårsmøte 2012
Lørenskog Idrettsforening
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
Tilbud til pasienter med tinnitus ved Nordlandssykehuset Bodø
Etiske regler for ansatte i Oslo kommune
Sunnaas sykehus HF – en vei videre - også for pasientens pårørende
Eldre mennesker Har levd et langt liv med både gode og vonde opplevelser For de fleste vil mye livskunnskap og livserfaring bidra til trygghet og ro Mer.
Likestilling som strategi ”en mangfoldig bydel i endring”
PÅRØRENDE EN RESSURS Hvordan kan vi hjelpe tjenesteapparatet ? AKB-Pårørende en ressurs.
15/07/2014 Vår visjon: ”Å styrke individet”. 15/07/2014 Beboerne skal :  ha mulighet for selvstendighet og uavhengighet  kjenne seg sikre og trygge.
Brukernes time 2009 referat.  Brukerne har lite bevisst forhold til hva brukergruppen kan brukes til og gruppens mandat.  Når kunder og leverandør er.
Personalenheten - Fagopplæring Møte på opplæringssted Hensikt med møtet avklares i forkant Deltakere på møtet Lærling Instruktør Faglig leder Tjenesteleder.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Individuelt arbeid før neste kurs. Det vil alltid være saker for de tillitsvalgte som ligger i en gråsone mellom juss og andre typer vurderinger Hva styrer.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
vil deltagerne lære blant annet:
Ernæringsarbeid i hjemmetjenesten
Gruppe for seponering av B-preparater
Bokollektivet Målgruppe:
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Atrieflimmer Pasientopplæring:
Kommune/bydel vår. Effektivitet? Altfor mye tid brukes til intern administrasjon og problemh å ndtering. Hverdagen preges i stor grad av "den sjuende.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Preoperativ opplæring hos uroterapeut
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
NAV og vår yrkesetikk. YRKESETISK GRUNNLAGSDOKUMENT Vedtatt på kongressen i 2002 Yrkesetiske prinsipper.
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
At man er uenig på enkelte områder, utelukker ikke samarbeid på andre Uenighet utløser utviklende diskusjoner…
Mandal kommune har vedtatt hvilke verdier som skal ligge til grunn for møte med publikum. Mandal kommune er preget av et positivt menneskesyn basert på.
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Prosjekt ”Pårørende en ressurs”
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Astma - kurs Kursinformasjon
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG
Journalføring.
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
Erfaringer med støttegrupper for yngre personer med demens
Yrkesetikk for Seksjon kontor og administrasjon
Klubbens styrearbeid i praksis
økt grunnbemanning og ansvarliggjorte medarbeidere for økt nærvær
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Forskningsstøtte ved UBA
Kapittel 1 SAMSPILL.
1 Kommunikasjon.
Seksjon for kvalitetsutvikling
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
FORBEREDELSE: Behandlingsteamet må snakke sammen:
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen, Bodø

Serviceerklæring til pårørende i alderspsykiatrisk poliklinikk Ble utarbeidet som en del av et prosjektarbeid i regi av NKS Kløverinstitusjoner AS. NKS skal være en pådriver for kvalitet og verdighet. Serviceerklæringen ble tatt i bruk fra september 2003.

Mål for prosjektet Institusjonene utarbeider serviceerklæring i løpet av prosjektperioden NKS Kløverinstitusjoner utarbeider en felles overordet serviceerklæring for alle institusjonene. De ansatte får økt fokus på service og brukermedvirkning. Deltakerne får økt bevissthet på egne og institusjonens verdier og hvilke verdier som skal være styrende. Deltakerne får økt innsikt i sin egen yrkesutøvelse og hva som styrer de valg som gjøres. Deltakerne lærer av hverandre både innad i egen institusjon og på tvers av institusjonene

Verdigrunnlag Pasienter og andre brukere ved selskapets institusjoner/virksomheter skal erfare at tjenesten er fundert på : Respekt: Re spectare= Se om igjen. Ingen er bare det du ser. Alle mennesker blir møtt med åpenhet og forventning. Forutsigbarhet: Vi kommuniserer alltid endringer. Det er aldri tvil om hva vi mener og hva vi står for. Engasjement: preger oss i møte med mennesker, muligheter og utfordringer.

SERVICEERKLÆRING: Skal gi en klar, kortfattet, skriftlig informasjon om hva pasienter og andre brukere kan forvente seg av de ulike tjenester.

Bør som minimumskrav inneholde følgende: Noe om virksomhetens oppgaver. Tjenester som ytes. Rettigheter og plikter som knytter seg til tjenesten. Innsyns og klage muligheter. Svar og saksbehandlingsrutiner. Hvordan henvende seg.

Som pårørende til pasienter i poliklinikken kan du forvente og få: Tilbud om individuell samtale med sykepleier og lege. En egen kontaktperson. Låne aktuell litteratur fra vårt pårørende bibliotek. Hjelp til å ta kontakt med pårørende foreninger og samtale grupper der det finnes. Tilbud om kurs for pårørende.

Tema på kurs for pårørende: Generelt om demens. Å leve nær en person med demens. Kursene går over to kvelder av 3 timers varighet.

Har noen forventninger til pårørende: Vi forventer at du som pårørende tar deg tid til å bli med pasienten til konsultasjonen. Pårørende er en viktig ressurs og samarbeidspartner.

Pårørendes behov: Stort informasjons behov. Kan trenge hjelp til økonomiske forhold. Barn( tenåringer) kan trenge spesiell oppfølging.

Etterundersøkelse vedr. serviceerklæring Som en del av kvalitets sikringen har flere av Kløverinstitusjonene gjennomført en spørreundersøkelse blant pasienter, pårørende og samarbeidspartnere som grunnlag for å kunne gi et tilbud som samsvarer bedre med brukernes behov og forventninger. Dette arbeidet har ført til endringer i flere institusjoner.

Motto: I de små ting frihet I de store ting enighet I alle ting kjærlighet