Konsulent for utvikling av kriteriesett med veiledning for miljøtilpassede innkjøp til bygg og anlegg Tilbudskonferanse 12. oktober Viel Sørensen, Seniorrådgiver.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tilbyder konferanse Utvidelse av kjøleanlegg
Advertisements

Innkjøp ved Universitetet i Agder
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene Anskaffelsesregelverket og kjøp av pensjonstjenester.
Valgsystem 2007 Anbudskonkurransen Innspill fra Trondheim kommune
Fagforum for infrastruktur i Grenland
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Minikonkurranse AV-samling 10. november 2009 Hege Vanebo
Prosjektavslutning og sluttrapport
Veileder for energisparingskontrakter Marianne H. Dragsten Mobil
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Evaluering Læringseksempel 1: Kjøp av saks- og arkivsystem, poengsetting av pris, relativ til laveste pris .
Evaluering av kompetanse og personlig egnethet som tildelingskriterium
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – Dekk og tilhørende tjenester, DL nr
Tilbyderkonferanse EØS Web-basert brukerundersøkelse.
IT-utstyr 2015 Tilbudskonferanse Agenda for møte Presentasjon av prosjektgruppa Kort gjennomgang av de mest relevante punkter i konkurransegrunnlag.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Rådgivertjenester til Bergen kommune Tilbyderkonferanse 24. september 2015, kl
19.november 2015 Velkommen til tilbuds- konferanse rammeavtale håndverkstjenester.
Tilbyderkonferanse fredag 8. mai kl Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale matvarer produksjonskjøkken.
Åpen anbudskonkurranse EØS Vinterdriftstjenester til Bergen kommune Tilbyderkonferanse kl
ForfatterProsjektittel FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon Økt operativ evne.
Anbudskonferanse Rammeavtale for kjøp av Konsulenttjenester - IKT kl Fylkeshuset, Erling Skakkes gt 14 Møterom Kobberkis 5 etg.
Rv. 23 Oslofjordforbindelsen – Byggetrinn 2 Tilbudskonferanse 25. september 2012.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Tilbudskonferanse Prosjekt Mat og Drikke 1 Scandic Oslo City, Oslo
Tilbyderkonferanse tirsdag14. april kl Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale matvarer.
Konsulent for utarbeidelse av verktøy for livsløpsvurderinger i tidligfase Tilbudskonferanse Viel Sørensen Seniorrådgiver, avdeling for offentlige.
Anbudskonferanse Rammeavtale for kjøp av Rengjøringsmidler kl Fylkeshuset, Erling Skakkes gt. 14 Møterom Kleberstein 5 etg.
Åpen anbudskonkurranse NOR Rammeavtale for kjøp av Taktekker- og blikkenslagerarbeider Tilbudskonferanse 6. april 2016, kl
ANSKAFFELSE AV ENTREPRENØR FOR UTBYGGING AV HOLMENKOLLEN TILBUDSKONFERANSE OG -BEFARING ​ 130-BYM-2013.
Innkjøp fra A til Å Hva gjør vi fra vi lager et konkurransegrunnlag til vi evaluerer og avslutter en anskaffelsesprosess? Ser spesielt på forbedringspunkter.
© Bergen kommune Tilbudskonferanse Mellomlederutdanning Program: Seniorrådgiver Ole Vorland : BHI – kompetansestrategi Rådgiver Harald Pedersen:
– 1.2 TILBUDSKONFERANSE PØS kl
Oslo kommune Helse- og velferdsetaten Anskaffelse av spesialbiltransport innen TT-tjenesten Informasjonsmøte for leverandører,
Tilbyder konferanse Rehabilitering Stord sjukehus – trinn 1 – nye tekniske anlegg og infrastruktur §
Tilbyder konferanse Konvertering til vannbåren varme M-blokk Haugesund sjukehus §
Tilbyderkonferanse EØS Mobile C-buer til Bergen kommune.
Tilbyderkonferanse mandag 4. mai kl Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale matvarer.
Rammeavtale for kjøp av planleggings- og prosjekteringstjenester i Oslo og Akershus Tilbudskonferanse
Velkommen til tilbudskonferanse Digitale læremidler.
Anskaffelsespakke 9531 Pasientløftere Tilbudskonferanse.
Tilbyderkonferanse EØS KONTORREKVISITA MM.
Anskaffelse av prosjektoppfølgingssystem Tilbudskonferanse
Tilbyderkonferanse Rammeavtale for vaktmestertjenester Møterom Deichmann.
Tilbyderkonferanse Rammeavtale for kjøp av post- og kopitjenester kl Fylkeshuset, Erling Skakkes gt. 14 Møterom Skifer, 5. etg.
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – 4x4 Pickup patruljebil, varebil og personbil DL nr:
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – produksjon og levering av blanketter Ref
Departementenes servicesenter Norsk mal: Startside Tilbyderkonferanse ”Rammeavtaler teknisk rådgivningstjenester” for DSS og Departementene Seniorrådgiver.
EØS Inkontinensprodukter Innkjøpsseksjonen Tilbyderkonferanse.
Tilbyder konferanse/ befaring Rehabilitering av 3. etg ved Stord sjukehus §
Tilbudskonferanse Digitale trygghetsalarmer Kvalifikasjonskrav, tildelingskriterier og frister.
Tilbudskonferanse for kjøp av avlastningstjenester Konkurransegrunnlaget - Prosedyre for gjennomføring av anskaffelsen Byrådsavdeling for helse.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Kjøkkeninnredning til Bergen kommune Tilbudskonferanse 13. mai 2015, kl
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Rørinspeksjon Tilbudskonferanse 5. april 2016, kl
TILBUDSKONFERANSE 146-BYM-2015 ANSKAFFELSE P-AUTOMATER ​
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Sprinkleranlegg Tilbyderkonferanse 22. januar 2015, kl
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale blomster(2) Tilbyderkonferanse torsdag 15.januar kl
Bybanen Utbygging (BU)
Anskaffelse av uniformsprodukter
Tilbudskonferanse 7. april 2016, kl
Tilbyderkonferanse 15. januar 2015, kl
Tilbyderkonferanse Rammeavtale for service og vedlikehold av heiser
Samling Fokus – Kurs Trine Reitehaug FLO Forsyning DAA 1.
Endringer i prosedyre og kontrakt - Tildelingskriterier
Administrasjon og ledelse og organisasjon og ledelse
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Lovens formål Utlagt på Fobe`s nettsider: Forfatter: Knut A. Olsen
Utskrift av presentasjonen:

Konsulent for utvikling av kriteriesett med veiledning for miljøtilpassede innkjøp til bygg og anlegg Tilbudskonferanse 12. oktober Viel Sørensen, Seniorrådgiver DIFI

Agenda Gjennomgang av konkurransegrunnlaget Formål og omfang Fakta om konkurransen Kvalifikasjonskrav Kravspesifikasjon Tildelingskriterier Spørsmål kan stilles underveis og etterpå Direktoratet for forvaltning og IKT

Formål og omfang To kriteriesett er så langt utarbeidet Innkjøp av rådgivingstjenester i byggeprosjekter Innkjøp av entreprenørtjenester i byggeprosjekter Fire gjenstår: Bygg- og eiendomsforvaltning, drift og vedlikehold Prosjektering av offentlige anlegg Utførelse av offentlige anlegg Forvaltning, drift og vedlikehold av offentlige anlegg Med offentlige anlegg menes i denne sammenheng veier, tunneler, jernbane, kaier etc.

Fakta om konkurransen Innleveringsfrist tilbud: Avtaleperiode: Opsjon på inntil 100 timer Ikke mulig å gi deltilbud eller alternative tilbud Direktoratet for forvaltning og IKT

Kvalifikasjonskrav KravDokumentasjon Leverandøren skal være et lovlig etablert foretak Firmaattest Leverandøren skal ha ordnede forhold mht. skatteinnbetaling og merverdiinnbetaling Skatteattest og merverdiavgiftsattest ikke eldre enn 6 måneder regnet fra tilbudsfristens utløp. Leverandøren skal ha et fungerende HMS- system HMS-egenerklæring (Benytt bilag 3 til konkurransegrunnlaget). Direktoratet for forvaltning og IKT

Kravspesifikasjon - kompetanse Prosjektleder: Formell kompetanse innenfor bygg- og anlegg i form av ingeniørutdanning, arkitektutdanning eller tilsvarende. Øvrige rådgivere: Minst en av de øvrige rådgiverne skal ha meget god kompetanse på lov og forskrift om offentlige anskaffelser, samt miljøriktig prosjektering og bygging. Med dette menes: Formell juridisk kompetanse, gjennomførte kurs eller andre kompetansehevende tiltak på lov og forskrift om offentlige anskaffelser Gjennomført utdanning, kurs eller andre kompetansegivende tiltak på miljøvennlig prosjektering og bygging. Direktoratet for forvaltning og IKT Dokumenteres i form av CV, kursbevis etc.

Kravspesifikasjon - prosess Leverandør skal styre prosessen frem mot ferdige kriteriesett. Det skal legges stor vekt på å innhente informasjon og erfaringer fra aktører i bransjen, både fra byggherresiden og utførelsessiden. Det skal vurderes eksisterende dokumentasjon og arbeid Leverandøren skal etablere nødvendige arbeids- og referansegrupper for å sikre deltakelse fra byggenæringen og offentlige aktører Leverandør skal forberede en bred offentlig høringsrunde. Oppdragsgiver skal fortløpende holdes oppdatert om status i arbeidet særlig mph. resultater, ressursbruk og økonomi. Det skal utarbeides en prosjektplan med tiltak, milepæler og oversikt over ressursforbruk. I offentlige anskaffelser skiller man mellom flere typer krav og kriterier. Under følger en oversikt over type krav/ kriterier med en forklaring og eksempler på hvordan dette kan være formulert i en konkurranse (OBS! Dette er kun eksempler!) Kriteriesettene skal inneholde forslag til krav av alle typene, samt krav til dokumentasjon fra tilbyder. Direktoratet for forvaltning og IKT

Type krav/ kriterierForklaringEksempler Kvalifikasjons- krav: Krav til firmaet som skal utføre tjenester. Kvalifikasjonskrav er absolutte og tilbudet blir avvist dersom de ikke oppfylles av den som leverer tilbud. Skatte- og avgiftsforhold OK. Firmaet har tidligere erfaring fra liknende oppdrag Firmaet har tilfredsstillende kvalitetssikringssystem for å kunne utføre arbeidet Spesifikasjons- krav: Krav til den utførte tjenesten. Spesifikasjonskrav er absolutte og tilbudet blir avvist dersom de ikke oppfylles av den som leverer tilbud. Tjenesten skal utføres på eiendommen Tildelings- kriterier: Kriterier for å skille mellom tilbyderne. Her kan det stilles krav til de spesifikke personene som skal utføre tjenesten. Tildelingskriterier er ikke absolutte, men brukes for å velge ut de som skiller seg vesentlig ut fra andre. Pris 40% Oppgaveforståelse 30 % Relevant miljøkompetanse hos personen som tilbys for å utføre tjenesten: 20 % Kontraktskrav: Krav som skal oppfylles når tjenesten utføres. Kravene er absolutte, men man må ikke være i stand til å utføre dem før tjenesten skal utføres. Det skal benyttes 25% byggematerialer med resirkulert andel over 50%. Det skal oppnås 80 % kildesortering på byggeplass De personer som skal utføre tjenesten må ha gått kurs i miljøriktig prosjektering før oppdraget starter Direktoratet for forvaltning og IKT

Kravspesifikasjon - leveranse For hvert kriteriesett skal det leveres: Bakgrunnsrapport med sammenstilling av eksisterende dokumentasjon om miljøutfordringer knyttet til den spesifikke tjeneste, samt en vurdering og prioritering En prosessbeskrivelse som fortløpende oppdateres med beskrivelse av alle relevante vurderinger, møtereferater, høringsinnspill med vurderinger og begrunnelser m.m. Ferdig hørt kriteriesett med veileder Direktoratet for forvaltning og IKT

Tildelingskriterier Direktoratet for forvaltning og IKT Tildelingen skjer på basis av hvilket tilbud som er det økonomisk mest fordelaktige innenfor rammen på kr eks mva basert på følgende kriterier:

KriteriumVektDokumentasjon Pris 30% Totalpris for gjennomført oppdrag, samt pris for opsjon Prisen skal inkludere alle leverandørens kostnader som reisekostnader, møteavholdelse, kontorrekvisita med mer. Ferdig utfylt prisskjema, benytt bilag 2 i konkurransegrunnlaget Oppdragsforståelse20% Leverandøren skal vise at han har forstått oppdragets innhold og kompleksitet og har en klar oppfatning av hvordan denne prosessen bør gjennomføres. Prosjektskisse inkl prosjektplan. Direktoratet for forvaltning og IKT

KriteriumVektDokumentasjon Kompetanse hos tilbudte rådgivere 50 % Prosjektleder: God kompetanse på lov og forskrift om offentlige anskaffelser, samt miljøriktig prosjektering og bygging. Med dette menes: -Formell juridisk kompetanse, gjennomførte kurs eller andre kompetansehevende tiltak på lov og forskrift om offentlige anskaffelser -Gjennomført utdanning, kurs eller andre kompetansegivende tiltak på miljøvennlig prosjektering og bygging - Minst to referanseprosjekt, ikke eldre enn 4 år, der rådgiver har hatt oppdrag for offentlige byggherrer knyttet til kontraktsinngåelser på bygg- og anleggsprosjekter med tydelige miljømål CV, kursbevis, e.l. CV, kursbevis, e.l. Liste over referanseprosjekter, benytt bilag 4 i konkurransegrunnlaget

Oslo 11/12/08 Direktoratet for forvaltning og IKT KriteriumVektDokumentasjon Øvrige rådgivere: Formell kompetanse innenfor bygg- og anlegg i form av ingeniørutdanning, arkitektutdanning eller tilsvarende. Minst to referanseprosjekt, ikke eldre enn 4 år, der rådgiver har gjennomført konkurranser for offentlige byggherrer på bygg- og anleggsprosjekter med tydelige miljømål. CV, kursbevis, e.l. Liste over referanseprosjekter, benytt bilag 4 i konkurransegrunnlaget