Bedre Hygiene Redusert kontaminering Økt Trygghet Mindre Svinn En del av løsningen…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innføring i hygiene.
Advertisements

MRSA i sykehjem og hjemmetjeneste
“UNDER THE KNIFE” Et planleggingssystem for operasjonsavdelingen Fylkessykehuset i Molde Prototype for planlegging, logistikk, og kostnads estimering.
Ncg | group om |navigator™ xlforecast™
Felles regionale prosedyrer innen smittevern
Smitteverntiltak på legekontorer og i sykehus
Fokusperiode – Frisk i barnehagen
Sentralt regelverk om skadedyr - etter matlovgivningen
Smitteverntiltak ved kontakt med mulig syk fugl Petter Elstrøm Folkehelseinstituttet Avdeling for infeksjonsovervåking Fagseminar om fugleinfluensa,
Krav til lagring av sterilt utstyr
Landsomfattende Håndhygienekampanje
Smittevern på legekontoret
Rutiner på desinfeksjonsrom
Sjekkliste for smitteprosedyre ved stor smittefare
Sykehushygieniske tiltak og beskyttelse av helsepersonell mot SARS
Johnny Advocaat-Vedvik
Innleggelse, stell og komplikasjoner
Håndhygiene Hendenes mikrobiologiske flora Håndvask/-desinfeksjon
Arbeidsantrekk Krav til arbeidstøyet Hår Smykker
Prosjekt institusjonshygiene
Oppgave gjennomgang Kap. 3 og 4.
Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
NOROVIRUS Oppskrift på vellykket håndtering av utbrudd av norovirus i en institusjon Hygienesykepleier Tove A. Kristiansen, NLSH Vesterålen.
Hygienesykepleier Hege Lundmark, Hammerfest sykehus
Hva må vi ha prosedyrer på Hygienesykepleier Hege Lundmark
Avfallshåndtering: hygiene, smitterisiko, transport, arbeidstøy
Smittemåter og smitteforebygging
Rengjøring av utstyr på legekontor
Nytt internasjonalt helsereglement
Hva er farlig? Konkrete råd til publikum for å forebygge smitte
Blir vi syke av norsk kjøtt?
Kurstreff 4 Kurstreff 4 med matlaging.
Behandlingshjelpemidler - opplæring
Omgangs syke Smittsomhet og hygiene
Behandling av oljeskadd sjøfugl Nina Jensen
VIDEOKONFERANSE I UNDERVISNING OG VEILEDNING ved Nasjonalt senter for telemedisin Bodil Bach Regionkontakt Helse Øst Nasjonalt senter for telemedisin.
CAKE session no. 7 Skader på hender og fingrer. Siden sist … Vi har nylig avsluttet vår stille avvik-serie, og vi er fornøyde med både form og innhold.
Hygiene og renhold.
Tiltak ved norovirusutbrudd Hanne Eriksen Avdeling for infeksjonsovervåking Divisjon for smittevern ( )
MRSA og ESBL i allmennpraksis 5.juni 2014
Planlegge og prioritere tiltak
Smitteverntiltak ved kontakt med mulig syk fugl Petter Elstrøm Folkehelseinstituttet Avdeling for infeksjonsovervåking Fagseminar om fugleinfluensa,
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Nasjonale retningslinjer for håndhygiene
1 Utvikling av kritiske systemer Kort sammendrag Kap. 1 og 2.
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Fagdag hjemmetjenesten mars 2015 «Å arbeide i andres hjem» Hygiene og smittevern v/Fagutviklingssykepleier Lone Skjerpeng.
INNFØRING I KIRURGISK HÅNDDESINFEKSJON 1 Arne Hansen 18/
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
INFEKSJONSKONTROLL i HELSEBYGG Anita Wang Børseth Regional smittevernrådgiver/ Master i folkehelsevitenskap Regionalt kompetansesenter for smittevern i.
Elektroniske nøkler «Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL | AVDELING.
Grunnleggende mathygiene Ågot Li, seniorrådgiver Mattilsynets distriktskontor i Drammen.
TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt.
KATRIN INCLUSIVE DISPENSERS DESIGNED FOR EVERYONE.
TermoRens Offshore Service as Rens av Kjølesystem for Båtmotorer 2015 Arild Kvalvik, Driftssjef Torgeir Herfindal, Salgssjef TermoRens Offshore Service.
Cake Q2 Risikoutsatte grupper -Redusere kjemikalie eksponering.
Forsvarsbygg Utleie NS-INSTA 800 Norsk og Internordisk standard som beskriver et system for å fastlegge og bedømme rengjøringskvalitet 1. Utgave.
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Håndhygiene og hanskebruk i tannhelsetjenesten
Er dine brukere/pasienter i trygge hender?
Bruk av rene engangshansker i helsetjenesten Vett og uvett
Kvalitet, risiko og avvik
HÅNDHYGIENE Presentasjon av ny nasjonal veileder
Håndhygiene og hanskebruk for renholdspersonell i helseinstitusjoner
Optimal hygiene og trygg mat
CAKE Q2 Dønn tilstede/ TOTAL Awareness
Håndhygiene og hanskebruk i tannhelsetjenesten
Håndhygiene og hanskebruk i helseinstitusjoner
Håndhygiene og hanskebruk for renholdspersonell i helsetjenesten
Nye anbefalinger om smittevern i klinisk odontologisk praksis
Utskrift av presentasjonen:

Bedre Hygiene Redusert kontaminering Økt Trygghet Mindre Svinn En del av løsningen…

Utfordringer med smittespredning Utfordringer med god hånd hygiene Utfordringer med hanskebruk SafeDon Hva er SafeDon? Hvordan fungerer SafeDon? Fordeler med SafeDon dispenser systemet Innhold Innhold

Utfordringer med smittespredning

1.Hold det rent 2.Hold rått og varmebehandlet adskilt 3.Sørg for tilstrekkelig oppvarming 4.Sikre temperaturer ved oppbevaring 5.Bruk sikre råvarer og rent vann (WHO: Five Keys to Safer Food: WHO: 5 nøkler til tryggere mat

Mikroorganismer kan overføres via hender, kluter og utstyr Vær OBS på skjærebrett Selv den MINSTE KONTAKT kan være nok til å overføre potensielt patogene mikroorganismer (WHO: Five Keys to Safer Food: Hvorfor holde det rent?

God håndhygiene er det viktigste for å hindre smittespredning og sykdomsutbrudd ved matlaging Vask hendene med såpe og vann Før du lager mat Mellom håndtering av forskjellige råvarer Etter toalettbesøk Bruk engangshansker ved matlaging til flere personer (Matportalen.no, Hygiene – undervisningsmateriell: Hånd hygiene i praksis

Observasjonsstudier viser mindre enn 50 % etterlevelse av korrekt hånd hygiene Manglende kunnskaper om kjøkkenhygiene Utilgjengelige produkter (Matportalen.no, Hygiene – undervisningsmateriell: (Nasjonal Veileder for Hånd Hygiene: 2004) Utfordringer med hånd hygiene i praksis

Samme hansker brukes til flere oppgaver Det blir ikke utfører håndhygiene før/etter at hansker er tatt av Personell kommer fra en uren arbeidsoppgave og tar hansker ut av dispenser (Folkehelseinstituttet, 2004, s.65: Nasjonal Veileder for Hånd Hygiene) Utfordringer med hanskebruk

Utfordringer med den gammeldagse boksen Brukere berører åpningen av boksen

Brukere berører andre «ubrukte» hansker i boksen Utfordringer med den gammeldagse boksen

«Uønskede» hansker faller ut av boksen – høyt svinn. «Uønskede» hansker blir dyttet inn i boksen og potensielt kontaminerer andre «ubrukte» hansker

Fakta : Brukere med kontaminerte hender overfører mikroorganismer på hansker overfører mikroorganismer på hansker

Fakta : kontaminerte hansker og hanskeboks Fakta : kontaminerte hansker og hanskeboks

Fakta : Brukere med kontaminerte hender/hansker

Bedre Hygiene Redusert kontaminering Økt Trygghet Mindre Svinn En del av løsningen…

Fordeler:  SafeDon Hygiene System dispenserer kun én og én hanske av gangen mansjett først  Eliminerer all berøring rundt åpningen av boksen og alle ubrukte hansker inne i boksen  Eliminerer all berøring av hanskens mest kritiske overflater – tommel, fingre og håndflate

Flere fordeler: Eliminerer direkte kontaminering fra ytre omgivelser (pasientens nærmiljø), fordi hansken dispenserer fra undersiden av boksen Eliminerer uttak av ønskede hansker og reduser derfor svinn Dispensering av kun én og én hanske av gangen mansjett først, gjør SafeDon Hygiene System usedvanlig enkelt og brukervennlig

Eliminerer at uønskede hansker faller ut av boksen, og risikoen for at disse blir puttet tilbake. Den unike pakkemetoden gjør at hanskene ikke klumper seg og det øker brukervennligheten. Et lukket dispensersystem som minimerer risikoen for luftkontaminering Unike fordeler:

Fakta: Brukere berører kun en og en hanske mansjett Først hanske mansjett Først

Fakta: eliminerer kontaminering av hanskens mest kritiske overflater – tommel, fingre, håndflate

Redusert svinn SafeDon Hygiene System dispenserer en og en hanske, og eliminerer derfor uttak av «uønskede» hansker Resultat fra diverse utprøvinger av SafeDon Hygiene System på Sykehus i Norge: – 2 avdelinger reduserte forbruket med henholdsvis 31 % og 40 % – Konklusjon fra rapport: total reduksjon på % Resultat fra diverse utprøvinger av SafeDon Hygiene System på Sykehjem i Norge: – 2 avdelinger reduserte forbruket med henholdsvis 39,5 % og 23 %

Sammenlignet kontamineringsnivå mellom SafeDon Hygiene System og gammeldagse hanskebokser Samarbeid med Senter for Mattrygghet, NMBU Resultat: SafeDon Hygiene System var % renere sammenlignet med gammeldagse bokser Prosjekt Matbørsen AS

EK – sertifisering SafeDon Hygiene System er EK – sertifisert Kvalitetsbevis Sertifisert system for næringsmiddelindustri

Takk for oppmerksomheten!