Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rekruttering til utdanning
Advertisements

Nettskolen i Nordland Geir Hareide Hansen, leder 27. Februar 2014 Foto: Crestock.
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
s. 1 Forum Nordlandsløftet Stokmarknes 11. juni 2013.
s. 1 Møte Nordlandsløftet Narvik, den
Karrieresenteret Ofoten Sentrumsgården 8512 Narvik Tlf:
HiBu Innovasjon.
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
Innovasjon Norge Fauske 20. november 2008 Inger Teigstad Avdelingsleder.
Maritim profesjonsutdanning Forslag til ny nasjonal struktur for maritim offisersutdanning Innstilling fra arbeidsgruppe nedsatt av MARUT Arbeidsgruppens.
Oppland fylkeskommune som kompetanseaktør for voksne Fredrikstad 21. januar 2010 Oddbjørn Snøfugl, OFK.
Vinterstemning. Nordlandsløftet Samling 28. og 29. november Struktur og grunnlagsdokumentet Frode Thomassen.
Konferanse om fagskoleutdanning
Fagskoleutdanning for å sikre relevant arbeidskraft i virksomheten.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Regionale partnerskap en vei å gå for helhetlig kompetanse Regional kompetanseutvikling desember 2009 Kjell Magne Johansen.
Rådgivernettverk fylkesnivå Fauske, 18 – 19. mars 2013 Foto: Peter Hamlin.
Erfaringer og veien videre Studiesentre i Nordland
Regionale rådgivernettverk Utg.pkt: Kartlegging – drøftinger møte rådgivernettverk 2012 Utkast felles føringer –Mandat/oppgaver –Deltakelse –Organisering.
Fremtidsrettet kompetanseutvikling i Statens vegvesen Bidrag til BA – bransjen Bodø Torbjørn Naimak.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Fagskoleutdanning for helse- og sosialsektoren: - En viktig kompetansebrikke i samhandlingspuslespillet!
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Fleksible nettbaserte helsefagutdanninger ut fra kommunenes bestilling og behov. Samarbeid med vgs, høgskole og universitet Gry Bårnes.
Regionale forskningsfond
KS Arbeidsgiverutvikling 2009
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
Fagskolen i 2012 Norges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles Ivar Lien.
Veisøkere og elever Studieverksted Karrieresenter.
s. 1 Utdanning og forskning Bodø, 21. april 2015.
Varige samarbeidsarenaer skole-bedrift Roar Jensen 27.Januar 2016 Foto: Dagfinn Kolberg.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Samarbeid fylkeskommune og kommune Kunst, kultur og helse – Bergen 16.juni 2005.
Regionalt prosjekt utprøving sammenslåing. Steigen, Knut Hamsun vgs Fauske, Fauske vgs Saltdal, Saltdal vgs Meløy/Gildeskål, Meløy vgs Sørfold Beiarn.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
VERDISKAPING I NORSK NÆRINGSLIV 1 Ungdom er fremtidens ressurs i Ofoten Nordlandsløftet
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Velkommen til erfaringssamling Prosjekt sammenslåing karrieresenter studieverksted/OPUS
Rådgivernettverk 22. – 23. mars 2012 |. Digital Håndbok fylkesnivå.
Nav Narvik Nav veileder i videregående skole Linda A. Hegge – Leder Nav Narvik.
1 Nordland fagskole i helse- og sosialfag «Fagskoleløftet»
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Karriereverkstedet Mosjøen. Modellen til utprøving Rektor Avdelingsleder for Studieverksted og Karrieresenteret Egne ansatte 3 studierektorer Ordinær.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Veien videre - sammenslåing Samling Bodø, mars 2016.
Samarbeid raskere kvalifisering innvandrere til jobb
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Orientering om sammenslåing karrieresenter og studieverksted
Oppstart og oppfølging av øvrige regioner i Sammenslåing karrieresenter studieverksted -OPUS Skulpturlandskap.
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Delprosjekt 2 – Rapport – Planprosess
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Tilflytterprosjektet
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Viken adm prosjekt 5: kompetanse
Kompetansestrategi Agder 2030
Utskrift av presentasjonen:

Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016

Introduksjon og historikk, mandat fra NFK Prosjektet skal etablere et studiesenter for næringslivet, offentlig sektor og voksne i Ofoten. Studiesenteret skal samle et slagkraftig fagmiljø med partnerskapsavtaler i regionen; herunder tilby veiledning, avklaring, kartlegging, opplæring og sertifiseringer. Prosjektet skal særlig vurdere ulike finansieringsmodeller for å sikre et bærekraftig studiesenter. Prosjektet tar utgangspunkt i resultatene fra et forprosjekt. Involverte parter i forprosjektgruppen var blant annet: Futurum, Narvik vgs. v/Karrieresenteret/OPUS, Narvikregionen Næringsforening (NRNF), RKK Ofoten, Høgskolen i Narvik og Ofoten Regionråd. Forprosjektet konkluderte med at det er et prekært behov for å samle aktører innen utdanning, forskning og næringsliv i Ofoten for kompetansemobilisering mot vekst og nyskapning i regionen. En etablering av et studiesenter med hovedkontor i Narvik vil danne plattform for økt samarbeid og økt mobilisering hos relevante aktører for kompetanseutvikling i hele regionen.

Forankring En etablering av et studiesenter i Ofoten finner blant annet sin forankring i Fylkesplan for Nordland , kapittel 6.2 gjennom og: «Stimulere til økt samarbeid mellom forskningsmiljø, utdanningsinstitusjoner, næringsliv, offentlig sektor og innovasjonsaktører» og ved og «bidra til å videreutvikle kompetansemiljøene i fylket.» Man skal videre «styrke og målrette rekrutteringen av arbeidskraft, stimulere til kompetanseheving i arbeidslivet».

Organisasjonskart Daglig leder (rektor) Avdelingsleder OPUS Kurs Prosjektvirksomhet Konferansearrangør Avdelingsleder Karrieresenter og studieverksted Avdelingsleder Helsefagskolen i Nordland, Narvik

Hva gjør OSS nå? OPUS Kompetansemegler for - Videregående skole -Høgskole - Sertifiseringer - Spesialiserte kurs - Prosjekter HELSEFAGSKOLEN I NORDLAND, NARVIK Helse aldring og aktiv omsorg Psykisk helsearbeid og rusarbeid Tverrfaglig miljøarbeid Kreftomsorg og lindrende pleie KARRIERESENTERET Veiledning Kartlegging Avklaring Opplæring

PPT – Elevtjenesten – Helsesøster

Formål og ansvarsområde for studiesenteret bidra til å samle et sterkt og slagkraftig fagmiljø i regionen. arbeide for kompetanseutvikling nasjonalt og på Nordkalotten. være kompetanseleverandør for næringslivet og offentlig sektor i regionen. bidra til interkommunalt utviklingsarbeid og være bindeledd til samarbeidspartnere i offentlig og privat arbeidsliv. gi bedre koordinert tilbud ovenfor brukere og bidra til en tydelig struktur i regionen. tilby veiledning, avklaring, kartlegging og opplæring på ulike utdanningsnivå herunder vgs. nivå, fagskole, universitet og høgskole, kurs og sertifiseringer drive kartlegging av behov for kompetanse i arbeidslivet og med bakgrunn i dette sørge for kompetanseheving i samsvar med regionens behov.

Partnerskapet bidrar med råd i forhold til følgende: Satsningsområder for kompetanseutvikling Utvikling av felles prosjekter Finansiering; vurdere prosjektmidler, tilskudd og budsjett til felles prosjekter Vurdering av strategisk art med betydning for kompetansebehovet i regionen Drøfte iverksettelser av strategier og prioriteringer Årlig evaluere aktiviteter og tiltak Informere om virksomhetens aktiviteter i aktuelle regionale fora Gjennomgå arbeidsoppgaver og aktiviteter, samordne og behandle årlige planer og vurdere årsmeldinger

Administrasjon OSS ledes av rektor ved Narvik vgs. Leder administrerer virksomheten, rapporterer til Partnerskapet og har ansvar for innkallinger, referater, rapporter og saksbehandling. Narvik vgs. er økonomisk ansvarlig for driften. RKK (som blir samlokalisert med OSS), har personalansvar for eget personell og økonomiansvar for egen drift. Hvert fellesprosjekt i OSS har egen prosjektledelse, prosjektstruktur og prosjektøkonomi.