EN HISTORIETIME OVER KRISTIANSANDS UTVIKLING FRA 1641 TIL I DAG 7. Trinns avslutningsforestilling 2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor.

TAKK, GODE GUD FOR ALLE TING (281)
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Industribyen Notodden
Omvisning med guide 1. Bilde Gamlebyen
DYR.
Jesus elsker alle barna Alle barna på vår jord Rød og gul og hvit og svart Er det samme har han sagt Jesus elsker alle barna på vår jord.
Kapittel 28 Norgeskartet
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
1.
Allmektige Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd,
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
Velkommen til gudstjeneste
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Himmelsk lapskaus 11. Desember 2012.
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Både veier, jernbane og skipstrafikk binder Fredrikstad og Østfold nært til resten av Skandinavia og Kontinentet. Ikke uten grunn kalles Østfold ”Porten.
Finn riktig tekst til bildene
Norge.
Velkommen til lysmesse
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Velkommen til dåpskurs!
God morgen.
1. SPØRSMÅL TIL annonse 1 1. Hva kan du kjøpe? 2. Hva heter den? 3. Hvor mye koste den? 4. Er den ny eller brukt? 5. Hva heter selgeren? 6. Hvor bor selgeren?
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 4: En normal ettermiddag og kveld
Ein intelligent quiz! Fasiten ligger i kommentarfeltet til hver enkelt slide.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Værmelding – og noen fakta om Norge
Kapittel 13 I begravelse.
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
Istid. Vi kjenner til at jorden har vært gjennom fire store istider. 2,7-2,5 milliarder år siden: Første store istid millioner år siden: Andre.
Samliv og familie i Norge Det er mange typer familier i Norge Introduksjonsprogrammet
En befolkning er mengden mennesker, innen et avgrenset område. F.eks: De som bor i Norge, er Norges befolkning. De som bor i Afrika, er Afrikas befolkning.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Viktige ord vi skal jobbe med. Disse må dere forstå og lære: En revolusjon Et monarki Eneveldig konge Et klasse-samfunn En stand – flere stender En adel,
Velkommen til 17.mai-samling.. Potpurri Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær,
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Vi tenner våre lykter Sneen dalte lett og fin Og strøk blidt mot ruten min I morges da jeg drømte på min pute Vi tok skjerf og votter på Hastet veldig.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
De nye slaverutene.
”Give Gud at barnet må bli deg til velsignelse!”
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Frem.
Snah Shahin.
En stjerne skinner i natt
Tjo-og-hei, jeg heter Astrid Tjo-og-hei - hva heter du?
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Den Franske Revolusjonen
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Kapittel 4 En normal ettermiddag og kveld.
HÅP I NORD-KOREA.
Kapittel 16 På fotballtrening.
Kapittel 23 Årstidene.
Prøve i tema «Den Franske revolusjon»
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Gjør om fra presens til preteritum 
HINDUISMEN.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
Velkommen til Mongolia!
Å si fra 5.-7.trinn TYSDAG trinn «DÅRLEG GJORT»
Utskrift av presentasjonen:

EN HISTORIETIME OVER KRISTIANSANDS UTVIKLING FRA 1641 TIL I DAG 7. Trinns avslutningsforestilling 2016

1641

Kong Christian 4. er konge over Danmark-Norge

Flekkerøy havn (Christiansø festning, Fredriksholm festning)

Palle Rosenkrants

De 6 rikeste bøndene i området

Kong Christians befaling «Jeg befaler dere å flytte inn til byen sammen med familiene deres. Dere skal dere bygge sirlige Borger husse udi Christians sand»

Byen grunnlagt Den 5. juli 1641 ble byen vår grunnlagt

5. Juli 1641 Den 5. juli 1641 ble så byen grundlagt og kong Christians underskrift forteller at byen skulle hete Christians Sand

De 6 rikeste bøndene i området

Befolkningsutvikling i Kristiansand

Baneheia

Reperbanen

Posebyen

Tresse

Christiansholm festning

Posebyen - Pose kommer fra det franske ordet «rappo». - Det betyr pause. - For eksempel i trapper er det av og til et rappo, et pausested i en trapp. - Posebyen betyr altså pausebyen.

Forklaring I gamle dager var Kristiansand en viktig festningsby med mange soldater. innbyggerne av posebyen hadde gode inntekter ved å losjere soldater fra festningene. Inne i kvartalene var det mye åpent rom, men en kunne også finne mange staller, hønsehus, fjøs og grisebinger,for det ble holdt et stort antall husdyr inne i selve byen. Sommerstid beitet disse i Baneheia og på løkkene på Grim, nord for byen. En del eiendommer hadde også fine byhager med trær og blomster bak husene mot gata. De som hadde ekstra rom å leie ut tjente gode penger på soldatene.

Kvadraturen

Gadenavnvise

Lasarettbygningene på Odderøya

Kolerakirkegården

Da krigen kom til Kristiansand 9. april 1940

Christianssandsvisen 1. vers: Vi synge vil en vise, og visen den er gild, og kan du spille trekkspill, så er det greit dertil. Og visen er om Christianssand, hurra for Christianssand. Det vil vi alle rope så høyt vi bare kan. Refr: Og så driver vi på Vesterveien, og der finnes ikke noe sted her i verden som Vesterveien, sånn om kvelden når sol går ned, her i verden som Vesterveien, sånn om kvelden når sol går ned.

2. vers: Fra Baneheias knatter til Trassementets sand, fra Vestersidens brygger til elvens blanke vann der ligger våre gader, ja. Der levet far og mor, og i en slig en gade min aller kjærest bor. Refr: Og så driver vi på Vesterveien, og der finnes ikke noe sted her i verden som Vesterveien, sånn om kvelden når sol går ned, her i verden som Vesterveien, sånn om kvelden når sol går ned.

3. vers: Ja, Gud velsigne byen og alt hva byens er og sjøen blå der ute med holmer og med skjær. Her er det greit å være fra, hurra for Christianssand. Det vil vi alle rope så høyt vi bare kan. Refr: Og så driver vi på Vesterveien, og der finnes ikke noe sted her i verden som Vesterveien, sånn om kvelden når sol går ned, her i verden som Vesterveien, sånn om kvelden når sol går ned.