Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prøve i tema «Den Franske revolusjon»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prøve i tema «Den Franske revolusjon»"— Utskrift av presentasjonen:

1 Prøve i tema «Den Franske revolusjon»
Dere skal lese sidene 144 til 165.

2 Viktige hendelser og personer:
Revolusjon Kongefamilien Hva ble kongen anklaget for, og når ble han henrettet Hvordan reagerte andre statsledere i andre land på hendelsen i Paris? Stederforsamlingen Bastillen blir stormet Menneskerettigheter Mange kvinner var aktive under revolusjonen, hva har det betydd? Hva skjedde i Frankrike etter at Kongen ble henrettet ? Hvem var Georges Danton og Maximilien de Robespierre? Hvem var Marie Olympe de Gouges?

3 Sammendrag

4 Sammendrag I 1789 brøt det ut revolusjon i Frankrike. Befolkningen var misfornøyde med urettferdigheten i samfunnet. Bøndene måtte betale80% skatt av det de tjente som Kongen og adelen fikk, dette synes folket var veldig urettferdig, så derfor ble det revolusjon. Kongen trengte mer penger og forlangte nå at adelen skulle også betale skatt. Det var ikke adelen villig til å gjøre. Derfor innkalte kongen inn til stenderforsamling. Stenderforsamlingen var inndelt i tre grupper: 1. Kirken, 2. adelen, 3 folket. Tredjestanden fikk gjennomslag og vant, det var også flere fra adelen som støttet tredjestanden. De utropte seg selv som den nye nasjonalforsamlinegen dette skjedde 5.august 1789.

5 Fortsettelse sammendrag
Nasjonalforsamlingen utarbeidet en plan for menneske rettigheter. Den sa at alle mennesker var født frie og like. Alle mennesker skulle være like for loven. Kongen mistet derfor mye av makten sin i Frankrike. Han var ikke enig at alle mennesker skulle være frie og like. Uroen fortsatte i Frankrike, folket manglet mat og de plyndret butikker. De tvang kongen til å skaffe mer mat og han måtte flytte til Paris. Dette var det kvinnene som stod for. Det ble nå innført republikk, kongen ble avsatt (han fikk ikke være konge lenger). Lederne av revolusjonen dannet Nasjonalkonventet. Kongen ble stilt for retten og ble henrettet. Revolusjonen fortsatte i Frankrike, de var ikke enige om hvem som skulle styre landet etter kongen. Det ble krig og terror. var den franske revolusjonen mest blodige perioden. Frankrike fikk et terror styre med Robespierre i spissen

6 Fortsettelse av sammendraget
Frankrike ble et diktatur, det betyr at lederen Robespierre som var leder bestemte alt og innførte et terrorstyre. mennesker ble drept fordi det var ikke alle som var enige i om hvordan Robespirre skulle styre landet. Ingen kunne føle seg trygge, Frankrike fikk et skrekkstyre som alle fryktet. Ingen kunne føle seg trygge. Revolusjonen skapte spenninger også i andre land. Frankrike kriget etter hvert mot de fleste nabolandene. Frankrike var sterke krigere og klarte å drive de fremmende styrkene ut av landet. Soldatene fryktet også Robespirre, de begynte å rope «Ned med tyrannen», de oppsøkte han hjemme for å arrestere han. Han prøvde å ta sitt eget liv. Han ble halshugd i 1794, så det var ikke så lenge han fikk styre Frankrike. Det var nå fem menn som overtok makten i Frankrike, de styrte landet i 5 år til NAPOLEON BONAPARTE tok over landet vet et statskupp. (fortsettelse følger,,,,i nestperiode)


Laste ned ppt "Prøve i tema «Den Franske revolusjon»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google