NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Advertisements

Deltaking, inkludering og velferd
KRIGEN MOT GAZA Norsk Folkehjelps arbeid.
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
STOP WannaBe CannaFree.
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Kurs for nye bosettings-kommuner Oslo 3. juni 2010
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Motivasjonsgrupper Diabeteskonferansen 2010
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Sør-Afrika KFUM Tensing
Joachim Bjerkvik
Er frivillig, ideell sektor flink nok til å fremheve sitt særtrekk? Innlegg på HSH’s frivillighetskonferanse 2008, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
FamilY Åshild Skulstad-Hansen Helsesøster/prosjektkoordinator
«Samhandlende lederskap for tjenester til utsatte barn og familier»: Hvem, hvordan og hvorfor? Hans A. Hauge Høgskolen i Telemark.
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
VERDIER GOD HELSE Helhetlig & optimal tilnærming / veiledning.
Lokalmiljø og tjenestetilbud – erfaringer fra Bydel Stovner Maria Brattebakke – bydelsdirektør OXLO
Oslo kommune Utdanningsetaten Krafttak for norskopplæring Informasjon til skolene.
Aktivitet mot frafall Aktivitet mot frafall Caroline Stensø – tidligere prosjektleder Aleksander Stabbforsmo – deltaker i prosjektet Fysisk aktivitet mot.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Mødre uten kontakt Tahirah Iqbal Ella Ghosh Primærmedisinsk verksted.
Røde Kors Flyktningeguiden
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Fritid med Bistand.
Velkommen til et nytt skoleår!
Åpning av videreutdanningen ”Barnevern i et minoritetsperspektiv ” for alle høgskolene, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
Vold mot barn Pressekonferanse
Hva ønsker Regjeringen med barnevernet – hvem gjør hva for å ivareta de unge? Innlegg på dialogkonferanse med ordførere og rådmenn i Sør-Trøndelag, Selbu.
Helgeland Krisesenters jubileum 21. mai 2007 Kjell Erik Øie Statssekretær.
Pressekonferanse 9. mai 2003 Statsråden St.meld. nr. 31 ( ) Storbymeldingen Om utvikling av storbypolitikk.
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
MELLOMFAG ETNISK SEGREGASJON, GHETTOER OG TILPASNINGER BLANT ETNISKE MINORITETER.
DRI 1001 Digital forvaltning Introduksjon Arild Jansen 1 Introduksjon til Demokrati og Rettigheter i informasjonssamfunnet (DRI) 3-årig studium.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Ordfører Lene Conradi, Asker kommune Kommuneøkonomikonferansen 2015
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
INKLUDERING RÆLINGEN KOMMUNE. Alle innbyggere i Rælingen er hele mennesker. Alle innbyggere i Rælingen er en ressurs, ikke en belastning. Alle innbyggere.
Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir.
Line Johnsrud, rådgiver, Kommunens omsorgsansvar Representantens/vergens rolle Fylkesmannen i Oslo og Akershus v/ Line Johnsrud.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
Barnevernkonferanse oktober Endringer i barnevernloven § 4-4 L nr. 81 i kraft fra den tid Kongen bestemmer. § 4-4 tredje og fjerde.
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Likestilling i kommunalt planarbeid
«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Invitasjon til Helt sjef!
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Hvordan kan minoritetsorganisasjoner bidra til bedre skole-foreldre samarbeid? v/Whyn Lam, sosialantropolog og styreleder MiR Generelle utfordringer i.
Oddbjørn Almli, seniorrådgiver HR
Å veve sammen et samfunn: sosialøkologi i nærmiljøet
Invitasjon til Helt sjef!
NAV mulighetenes marked
Religion og integrering
Osloskolen Oslo VO Rosenhof Kurs 2
Vil du bli språkhjelper?
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”

OASENS KONSEPTET  OASEN arbeider for å styrke fellesskapet mellom kvinner på tvers av nasjonalitet og språk. Hovedmålsetting er å organisere kvinner, for at de lettere skal kunne delta i spørsmål som berører deres liv; aktuelle temaer for aktivitetene er barn- og unges oppvekstsvilkår, arbeidsledighet, jobb, skole, kvinners isolasjon, kvinners stilling i familien, helsespørsmål og kvinners bestemmelsesrett i samfunnet.  OASEN kvinner krysser grenser ble startet i 2002 under administrasjon av Norsk Folkehjelp Oslo som et ledd i arbeidet med å ta i mot og integrere flyktningfamilier.  Konseptet "OASEN" er "nærmiljøet som ressurs i integreringsarbeidet” og "hjelp til selvhjelp”. Prosjektet bruker organisering av kvinner i nærmiljøet som integreringstiltak.

I 2015 har OASEN gjennomført følgende aktiviteter:  21 motivasjonsseminarer, 525 deltakere  14 språktrening grupper, 140 deltakere  12 norskkurs, 196 deltakere  18 valgdebatter, 800 deltakere  37 arbeidsmarkedsorienterings sesjoner, 500 deltakere  20 forebygging diabetes seminarer, 420 deltakere  6 sommerferie turer, 161 deltakere  14 førstehjelp kurs, 196 deltakere  20 dags turer, 420 deltakere

ERFARING OM INNVANDRERKVINNERS SITUASJON Lever isolert i hjemmet Snakker ikke norsk Lever av sosialhjelp Mangler motivasjon Mange har problemer med barna Har ikke kontakt med det norske samfunnet Lever i ghettoer Institusjoner for innvandrere har lokaler bare i Oslo sentrum Det norske systemet har ikke tro på oss Misforstår valgfriheten i det norske samfunnet Deltar ikke – mye passivitet

Motivasjon seminarer  Målet er å motivere langtids sosialklienter og andre trygdede med innvandrere bakgrunn.  Faginnledere er egne OASENs medarbeidere, Politiet i Oslo, Barnevernet, JURK, Krisesenter, NAV, Likestillingsombud, Utdanningsetaten og LO.  Det er det mest OASENs suksessfullt og vellykket tiltak støttet av NAV og Extrastiftelse.

LEDERKURS

Varighet: Fem uker, tre timer per møte Første møte: "Rettigheter og plikter i Norge" OASEN prosjektleder Andre møte: "Likestilling, arbeid og kvinners situasjon i Norge" Faginnleder fra Likestillings-og Inkluderingsombudet Tredje møte: "Muligheter for arbeid, kvalifisering og utdanning for kvinner i Norge” Faginnleder fra NAV / Utdanningsetaten. Fjerde møte: "Barnas situasjon og foreldrene som forbilde til barn” Faginnleder fra Oslopoliti / Barnevern Femte møte: "Forebygging av vold i nære relasjoner” Fraginnleder fra Oslopoliti / Krisesenter: MOTIVASJONSSEMINARER

MOTTO FOR ARBEIDET: ”Gjør aldri for andre, det de kan gjøre selv.”

I Norge har vi mange muligheter, men vi må selv bestemme oss for å bruke dem.

Rabena kvinneforening på Furuset

Vi får hjelp fra mange frivillige, både innvandrere og nordmenn. Hvert semester er frivillige aktive som kursledere. De kommer spesielt fra universitetet, men også gjennom jungetelegrafen. Tidligere deltakere, både nordmenn og innvandrere, blir også frivillige i programmet. OASENs metode er ta og gi. Vi organiserer aktiviteter i nærmiljøene, det er veldig viktig for OASEN å være der hvor folk bor. Da er det lettere å få med flere deltakere. Vi samarbeider med bydelene og frivillighetssentralene om å rekruttere deltakere. PROGRAM FOR FRIVILLIG INNSATS

NORSKSKKURS

“UTVIKLING TIL EN MULTIKULTURELL FRAMTID OG Å FORSTERKE LIKESTILLING OG DEMOKRATI I SAMFUNNET, SPESIELT BLANT ETNISKE MINORITETER.” VISJON