Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norgga Luonddugáhttenlihttu Nordområdesatsing: Regjering mot miljø Gunnar Reinholdtsen Sentralstyret Norges Naturvernforbund.
Advertisements

HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Teknologi i klasserommet
Lilandspeiderne Informasjon.
Røde Kors Ungdom Tekst osv.
Fiksjon eller virkelighet? Boligplanlegging Alle med på laget.
Brasil bilde 1 Presentasjon:
KINA Kjappe fakta.
Odd Fellow OrdeneN Storembedsmannsmøte
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
Sør-Afrika KFUM Tensing
7/7/20141 Næringslivets Bistandkonferanse 10. februar 2010 SN Power AfriCA Einar Stenstadvold, Adm. Direktør.
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
CARE INTERNATIONAL I TANZANIA CARE sitt arbeid i Magu.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
1.mai-aksjonen er Norsk Folkehjelp og hele arbeiderbevegelsens årlige innsamlingsaksjon Tema for 2012 er: Demokratisk kontroll og forvaltning av naturressurser.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
Velkommen til motivasjonsdag UB Ungt Entreprenørskap Troms Hugo Pettersen Espen Kirkvik.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Svart arbeid – stjeler fra deg!
S LÅR ALARM OM FATTIGE Side 27 – S VAR PÅ SPØRSMÅLENE MED UTGANGSPUNKT I TEKSTEN. 1. Hva er en slumstasjon? 2. Hvorfor slås det alarm om fattige.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda.
Internasjonal satsing i Bydel Sagene
Sosial innsats på Antsirabe - Madagaskar SANDEFJORD MENIGHET MISJONSPROSJEKT Ved å gi til dette prosjektet bidrar du til at de aller fattigste får en bedre.
Utdanningsreformene Berit Bratholm. Hva sier studieplanen? Målområde: ”Studentene skal gjennom studiet utvikle innsikt i forhold som angår barns, unge.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS AUGUST 2016 Velkommen til nytt barnehageår! Håper dere alle har hatt en fin sommer, og ferie, til tross for at været ikke har vært.
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Det er lydighet som er ansvarlig bak tett binding mellom eieren og hans hund. Uten lydighet, ville det ikke være lett å administrere ting. Lydighet trening.
Foreldremøte Mandag 9. November 2015 Klokken 19:00 Fjellhamar SFO.
En befolkning er mengden mennesker, innen et avgrenset område. F.eks: De som bor i Norge, er Norges befolkning. De som bor i Afrika, er Afrikas befolkning.
Kapittel 2. Familie og forbruk Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere sentrale.
SKATT. I Norge betaler vi skatt på mange forskjellige måter. N.Johansen for undervisning.
Inntektsforskjeller I 2004 tjente de 5000 rikeste personene i Norge gjennomsnittlig nesten 40 ganger så mye som gjennomsnittet for hele befolkningen.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
Den store verdenskrisen
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
Statistikk Dette er Norge Å kunne tolke statistiske data er en.
Skolebibliotek på Nyamidzi ungdomsskole 2015 Metodistkirken i Haugesunds misjonsprosjekt.
UKE 3 PLAN FOR 1.KLASSE 18. – 22. januar. MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1 Norsk Samling 2 Norsk Gym 3 Matte Engelsk Matte 4 K&H Musikk Samfunns fag.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
KOLONIENE BLIR SELVSTENDIGE IMPERIALISME: Hva? Typer? Hvor? Når? Hvem var imperial.?
Kapittel 1 – Hva er samfunnsøkonomi?. I kapittel 1 skal du blant annet lære: Hva samfunnsøkonomi er Om forskjellen mellom mikroøkonomi og makroøkonomi.
Konnerud Barne- og Ungdomsteater Visjon til kulturplan.
Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Bygging av Gjestehus i Gbecohn, Liberia
Februarnytt for Titt i hålå 2017
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
FAbUs misjonssøndag Søndag 22. januar 2017.
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i 2015
Frelsesarmeens kvinners
Hvordan bruke presentasjonene
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige
Frelsesarmeens kvinners
Rotary Klubb Velkommen til informasjon om
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
En undersøkelse blant norske studenter Juni 2018
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Unge deltakere i Kvalifiseringsprogrammet
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Undervisningsoppgaver høst 2016
Utskrift av presentasjonen:

Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en sosial-økonomisk endring for ungdommer som er arbeidsledige og ikke går på skole. Hvordan?  ved å utstyre dem med kunnskap, ressurser og ferdigheter nødvendig for personlig utvikling.

Hvor?

Litt om Sør Afrika Som navnet antyder, ligger Sør-Afrika lengst sør på det afrikanske kontinentet, og landet strekker seg ut over km. Det er det rikeste landet i Afrika og har en befolkning på rundt 53,7 millioner. De viktigste økonomiske områdene er innenfor gruvedrift, transport, energi, produksjon, turisme og agrikultur.

 42 % av sør-afrikanere i alderen år går ikke på skole og er heller ikke i arbeid.  49 % av åringene bor i husholdninger med en månedlig inntekt på under 555 sør-afrikanske rand (tilsvarer ca.300kr). I undersøkelsen «Youth 2000» fortalte nesten 20 % av de spurte ungdommene at de ikke forventet å noen gang å få en ansettelse.

Satsingsområde: Limpopo-provinsen: Limpopo-provinsen ligger i den nordligste delen av landet og grenser mot Botswana, Mosambik og Zimbabwe. Det er beregnet at det bor ca. 5,2 millioner i provinsen, hvorav 54,6 % er kvinner og 45,4 % er menn. 39,4 % er ungdommer. Majoriteten bor på landsbygda – til sammenlikning ligger det nasjonale gjennomsnittet for bosatte på landsbygda på 50 %.

Frelsesarmeens arbeid i Sør-Afrika

92 korps Offisersskole Sosialtjeneste Barnehager Dagsentra for eldre Helsesentra Dagsentra for barn og unge / «Community programmes» Hjem for misbrukte kvinner Herberge / internat for menn og kvinner

‘ Stanford Muzavazi jobber som prosjektansvarlig i Sør-Afrika og har blant annet ansvar for Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud for ungdom. Målet med prosjektet er å gi unge mennesker redskapene de trenger for å bygge sin egen fremtid. Dette er nytt et prosjekt som FAbU (Frelsesarmeens barn og unge) skal være med å støtte fra

Hvem kan være med? Dette prosjektet retter seg mot unge mennesker som er modne nok til å kunne forstå blandingen av evner, kunnskap og innsikt som er nødvendig for effektiv ledelse. De unge må ha en grunnleggende forståelse for samfunnet de bor i og de utfordringene samfunnet står overfor. De må også ha den intellektuelle kapasiteten, kreativitet og sosiale ferdigheter til å delta i planleggingen og gjennomføringen av små, lokale tiltak som kan engasjere befolkningen i nærmiljøet.

Hvordan ser prosessen ut? Det første året: Fokus settes kun på å etablere ungdomsgrupper og sørge for å gi dem opplæring i gründervirksomhet og ledelse av små bedrifter. Det andre året: Når disse unge begynner å få fordeler fra sine små virksomheter, vil det forventes at de begynner å gi noe tilbake, dele sine erfaringer med andre. Det tredje året: Det er forventet at virksomheten de startet, er etablert i nærmiljøet og har begynt å være en stabil innkomstkilde for ungdomsgruppene. Gruppene vil dessuten fortsette å aktivt delta i andre lokale prosjekter.

Langsiktig mål Hensikten med dette Ithemba-prosjektet er å bidra til en sosio-økonomisk endring for ungdommer som er arbeidsledige og ikke går på skole, ved å utstyre dem med kunnskap, ressurser og ferdigheter nødvendig for personlig utvikling. Ungdommene kommer til å ha: tilegnet seg kunnskap om gründervirksomhet slik at de kan organisere, lede og drive levedyktige og inntektsgivende aktiviteter. fått opplæring i ledelse. tilgang på informasjon og kunnskap om hvordan man drar med seg og engasjerer mennesker.

Hvordan kan du hjelpe? Om du vil være med på denne reisen, kan du velge å gjøre én av to ting (eller begge ): 1.Be! 2.Støtte økonomisk Dersom du vil støtte «Ithemba» med penger, sendes dine innbetalinger til kontonummer Merk innbetalingen: prosjekt FEL206