Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FRAVÆRSFØRING AV LÆRERE. Elevene uttrykker frustrasjon over: –Lærere som ikke møter opp –Lærere som forlater undervisningen –Lærere som møter opp for.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FRAVÆRSFØRING AV LÆRERE. Elevene uttrykker frustrasjon over: –Lærere som ikke møter opp –Lærere som forlater undervisningen –Lærere som møter opp for."— Utskrift av presentasjonen:

1 FRAVÆRSFØRING AV LÆRERE

2 Elevene uttrykker frustrasjon over: –Lærere som ikke møter opp –Lærere som forlater undervisningen –Lærere som møter opp for sent Elevorganisasjonen i Hedmark forstår alvoret: –Har utarbeidet et verktøy for fraværsføring av lærere Skal brukes som dokumentasjon til avdelingsleder For tillitsvalgte, eventuelt andre i kontakt med elevrådsleder

3 + =

4 Situasjon Problem med å innse at lærerløse timer eksisterer Ledelsesproblem: -Ikke tilgjengelige vikarer -Tar ikke nødvendig høyde for sykdom -Tilsynelatende dårlig kontroll over ansatte Holdningsproblem blant lærere Problemet må kartlegges: -Elevorganisasjonen i Hedmark krever spørsmål på Elevundersøkelsen om elevene opplever at lærerne møter opp / i tide. «Lærere som over lang tid hindrer elevenes læring, og viser lite potensial eller vilje til å endre undervisningen, burde kunne tas ut av skolen.»

5 Gjennomføring Skal ikke misbrukes KUN tillitsvalgte som skal kunne føre fravær – dersom det ikke er mulig, dialog med elevrådsleder. Bør gjøres digitalt: - Slik at ingen andre får tilgang til skjemaet.

6 Slik skal en eventuell situasjon løses: 1. Tillitseleven tar problemet opp med læreren det gjelder, og kommer (forhåpentlig vis) fram til en løsning på situasjonen. 2. Dersom situasjonen ikke bedres, oppfordrer Elevorganisasjonen i Hedmark tillitseleven til å føre fravær på læreren. Dette skal gjøres slik at den tillitsvalgte har tilstrekkelig dokumentasjon. 3. Tillitselev tar saken opp med avdelingsleder, og bruker dokumentasjonen til å formidle spesifikke hendelser. Her i fra er det avdelingsleder sitt ansvar å følge opp saken.

7 i Hedmark


Laste ned ppt "FRAVÆRSFØRING AV LÆRERE. Elevene uttrykker frustrasjon over: –Lærere som ikke møter opp –Lærere som forlater undervisningen –Lærere som møter opp for."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google