Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Krav om politiattest i Norsk Folkehjelp Stor del av frivillig sektor i Norge innfører eller har innført krav om politiattest. NF Styre har vedtatt krav.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Krav om politiattest i Norsk Folkehjelp Stor del av frivillig sektor i Norge innfører eller har innført krav om politiattest. NF Styre har vedtatt krav."— Utskrift av presentasjonen:

1 Krav om politiattest i Norsk Folkehjelp Stor del av frivillig sektor i Norge innfører eller har innført krav om politiattest. NF Styre har vedtatt krav om politiattest for medlemmer og ansatte som jobber med barn, unge og personer med psykisk utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1.april 2010.

2 Hvilke opplysninger fremgår av politiattesten? Opplysninger om en person for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere er ilagt forelegg/dømt for brudd på enkelte bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser. NF har ikke anledning til å innhente politiattest for andre straffbare forhold.

3 Hvem må levere politiattest? Personer som skal utføre oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med psykisk utviklingshemming må vise fram politiattest. Med mindreårige menes personer under 18 år.

4 Med tillits- eller ansvarsforhold menes: Oppgaven vil gi eller sette personen i en posisjon i forhold til mindreårige/personer med utviklingshemming som muliggjør overgrep. Oppgaven vil gi eller sette personen i er slik posisjon over noe tid, enten sammenhengende eller flere ganger med jevne mellomrom.

5 Øvrige forebyggende tiltak: Utarbeidelse av retningslinje når det gjelder alkohol på arrangementer der ungdom er tilstede. Innføring av krav om at det alltid skal være to voksne personer med under overnattingsturer, fortrinnsvis en av hvert kjønn. Implementering av TRYGG-prosjektet i Norsk Folkehjelp. Varslings- og beredskapsordning for rådgivning og intervensjon i vanskelige saker. Sentralt ungdomsutvalg utarbeider en anbefaling for hvordan man skal drive en ungdomsgruppe.

6 Hva må lokallaget gjøre? Oppnevne to personer som skal ta i mot politiattestene. Vurdere hvilke medlemmer som er omfattet av ordningen. Sørge for at det informeres om ordningen i relevante informasjonskanaler. Sørge for at øvrige forebyggende tiltak blir implementert.

7 Informasjon og veiledning Informasjonsbrosjyre til alle lokale lag. Info på nett (www.folkehjelp.no/politiattest)www.folkehjelp.no/politiattest Kontaktpersoner i adm: Jon Halvorsen Milena Tevanovic e-post: politiattest@npaid.orgpolitiattest@npaid.org tlf. 22 03 77 00


Laste ned ppt "Krav om politiattest i Norsk Folkehjelp Stor del av frivillig sektor i Norge innfører eller har innført krav om politiattest. NF Styre har vedtatt krav."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google