Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene 2005

2 Bakgrunn Frykt for en pandemi Beredskapsplan Bevilget midler til utvikling av logistikk og kompetanse i forbindelse med en pandemi Avtale inngått for levering av 4 mill doser vaksine til Norge

3 Omfanget av prosjektet Mottak, lagring og utsendelse av 4 mill doser influensavaksine. Utarbeidelse av planer for –Gjennomføring av influensavaksinasjon av hele befolkningen. –Registrering av vaksinasjon og uønskede hendelser –Informasjon til publikum og media Planlegging og gjennomføring av praktiske øvelser

4 Delprosjekt 1 Plan for vaksine inn og ut av FHI. Planlegging av lagerkapasitet, pakkekapasitet og utkjøring til kommunene. For å kunne lage en detaljert plan trenger vi å vite: –Hvor mye vaksine per levering til FHI og når kommer den? –Hvor store volum er det snakk om - lagerkapasitet –Hvordan skal det fraktes? –Hvem skal ha først?

5 Vaksine Avtale med Solvay Pharma - 4 mill doser. Vaksinene vil tidligst bli levert 5 måneder etter at WHO har levert influensastammen som skal brukes i vaksineproduksjon. Alle dosene vil høyst sannsynlig ikke bli levert samtidig. Vi må sende ut etter hvert som vi får inn hvem skal få først??

6 Strategi/Prioritering Pandemiplanen gir forslag til strategier. Type prioriteringer – må bestemmes fra sentralt hold. Prioritering i hver enkelt kommune. Kommunene må utarbeide lister over hvor mange innbyggere de har i definerte prioriteringskategorier. Hver kommune kommer til å motta flere forsendelser hver, basert på slike prioriteringer.

7 Pakking og utsending All annen utsending måtte stanses, med unntak av sending til øyeblikkelig hjelp. Pakking av vaksine til hele landet er estimert til 20 arbeidsdager, med alle ressurser tilgjengelig, (3 sendinger per kommune). Pakkene vil bli sendt med kjølebiler langs avtalte leveringsruter.

8 Mottak og videre distribusjon i kommunene Ett sentralt mottak per kommune. Videre distribusjon i hver kommune - kommunens ansvar. I følge pandemiplanen skal hver kommunes smittevernplaner inneholde planer for hvordan man håndterer en pandemi: –Mottak –Intern distribusjon og evt. lagring –Plan for vaksinering – hvor, hvem, når –Registrering av vaksinering og melding om uønskede hendelser.

9 Sammendrag Bevilget midler til prosjekt for oppbygging av logistikk og kompetanse i forbindelse med influensapandemi 3 delprosjekter: –Planer for mottak og utsending fra FHI –Planer for vaksinasjon og registrering i kommunene –Gjennomføring av øvelse Delprosjekt 1 i gang


Laste ned ppt "Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google