Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HVA ER ?.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HVA ER ?."— Utskrift av presentasjonen:

1 HVA ER ?

2 Twitter er et av de mest kjente sosiale medier
Sosiale medier er nettsteder der brukerne selv skaper innholdet Sosiale medier er uformelle og brukerstyrt De kalles også nettsamfunn .

3 Twitter er altså et eksempel på det man kaller et sosialt medium eller nettsamfunn
Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer med hverandre via bl.a. e-post, sosial nettjeneste eller meldingstjeneste, i stedet for å møtes ansikt til ansikt De fleste bruker disse nettsamfunnene til sosiale formål, men de blir også brukt i stadig større grad til profesjonelle- eller opplæringsformål. .

4 De mest kjente sosiale medier er:
….

5 Noen forskjeller mellom Facebook og Twitter
Facebook: Nettverk hvor du har en egen side som brukes til å poste det du måtte ønske, laste opp bilder og kommunisere med venner Twitter: Nettverk hvor du har en egen side som brukes til korte statusoppdateringer - litt som en slags blogg

6 Noen forskjeller mellom Facebook og Twitter
Facebook: I motsetning til Twitter, hvor hvem som helst kan følge deg, har du på Facebook selv kontroll over hvem du godkjenner som “ny venn”. Twitter: De som ønsker å følge deg på Twitter behøver du ikke å kjenne selv. De liker å følge deg for hva du skriver. På samme måte kan du følge andre på Twitter

7 Noen forskjeller mellom Facebook og Twitter
Facebook: Dialog og kommunikasjon fremfor kun informasjon. Veldig omfattende, finn personer/venner, del video, bilder, send e-post, online chat, med mer! Twitter: Et mer rendyrket informasjonsverktøy

8 Twitter er gratis å bruke. Det er i utgangspunktet på engelsk
Det lar brukerne sende korte, tekstbaserte meldinger og lese andres meldinger Disse meldinger kalles TWEETS Hver Tweet kan bestå av inntil 140 tegn .

9 Nedenfor vises først hvordan du kan finne ut hva Twitter inneholder
Det gjør du ved å finne andre twitterbrukere som f. eks. Jens Stoltenberg eller Kronprinsparet Ved å søke på disse og se på deres twittersider vil du få et inntrykk av hva Twitter inneholder Som twitterbruker kan du velge å følge de personene du ønsker, eller du kan skrive Tweets (meldinger) selv på din egen twitterside .

10 Gå inn på internett og gå til www.twitter.com

11 Hva du kan gjøre her: Finne de som er brukere av Twitter, f. eks. Jens Stoltenberg eller Kronprinsparet Logge inn dersom du allerede er bruker av Twitter Registrere deg på Twitter.

12 For å bli kjent med hva Twitter inneholder kan du f. eks
For å bli kjent med hva Twitter inneholder kan du f. eks. søke på kjente navn, for å se om de har en twitterkonto (er brukere av Twitter). Prøv med Jens Stoltenberg. Da kommer du til følgende side:

13 Velg under ”people results” jensstoltenberg Statsminister og Ap-leder.
Da kommer du til twittersiden til Jens Stoltenberg.

14 .

15 Eller prøv å søke på: Kronprinsparet.

16 Og velg under ”People results” Kronprinsparet Det kongelige hoff for å komme til Kronprinsparets twitterside .

17 .

18 Dersom du synes Twitter virker interessant og du ønsker å opprette en twitterkonto, kan du se på presentasjonen: ″Lag din egen twitterkonto″. .

19 Registrer deg som en bruker på

20 Registrer deg som ny bruker her
Skriv inn navn, e-post adresse og lag et passord. Trykk deretter knappen

21 Etter at du har skrevet inn navn, e-postadresse og passord, klikk på knappen
Ola Normann

22 Twitter kontrollerer om passord og brukernavn allerede er opptatt av en annen bruker.
Twitter sender deg en e-post til oppgitt e-post adresse. Twitter kommer evt. med forslag til en brukernavn. Dersom du ønsker å opprette en Twitter konto med valgt brukernavn og passord trykk på knappen

23 Endelig bekreftelse av din twitterkonto skjer etter at du har åpnet den e-posten som Twitter sendte deg og du har trykket på lenken for bekreftelse. Du kommer da til følgende side: Klikk på den lille piltasten ved siden av Brukernavn og velg Settings.

24 Av alle disse «settings» (innstillinger) er det noen som er viktige å se på.
Settings har diverse faner. Første fane er Account (konto). Her kan du bl.a. endre navn og username (brukernavn)

25 HTTPS Only gjør at du bruker en sikker tilkobling til Twitter.
Helt nederst på siden «Account», er det to innstillinger som er viktige å se på. «Tweet Privacy» gjør at dine tweets er beskyttet, bare de som du vil tillate mottar dine tweets. Dine fremtidige tweets vil ikke være offentlig tilgjengelig. HTTPS Only gjør at du bruker en sikker tilkobling til Twitter. Dersom du har gjort noen endringer, klikk på Save-knappen Ved å klikke her kan du deaktivere kontoen din.

26 Fanen Password gir deg mulighet til å endre passord
Fanen Mobile gir deg mulighet til å få eller sende twitter- meldinger (Tweets) med mobiltelefonen din

27 Under fanen «Notifications» kan du velge når og for hvilke hendelser Twitter skal sende deg en e-post.

28 Den nest siste fanen viser noe om profilen din. Her kan du bl. a
Den nest siste fanen viser noe om profilen din. Her kan du bl.a. legge til et profilbilde og skrive litt om deg selv. I den siste fanen, «Design», kan du selv velge bakgrunns-design for din twitterside.

29 Nå er du en bruker av Twitter
Hver bruker av Twitter får sin egen Profilside Hver bruker bestemmer hvor aktivt hun/han ønsker å bruke sin twitterkonto

30 Som bruker av Twitter kan du «abonnere» på andre brukeres meldinger, og omvendt
Meldinger vises på brukerens profilside og mottas av andre brukere som har valgt å abonnere på nettopp denne brukerens meldinger Som bruker av Twitter kan du velge at meldingene dine skal være åpne for alle, men det er også mulig å begrense antall mottakerne.

31 Du avslutter Twitter ved å logge deg ut («Sign out»)!


Laste ned ppt "HVA ER ?."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google